2023-02-25 13:30

Coventry - Sunderland
2 - 1

Matchrapport: Sunderlands dystra svit förlängdes

Sunderland gästade ett formstarkt Coventry på lördagseftermiddagen i Championship. En både underhållande och kaosartad match som slutade med förlust för “The black cats”.

Sunderland åkte ner till Coventry med förhoppningen att komma ur sin formsvacka och ta tre viktiga poäng, detta samtidigt som hemmalaget hoppades på att förlänga sin segersvit och ta sig in i kampen om playoff platserna på allvar.

Matchen startade och som vanligt när Sunderland spelar så öppnar de bäst med mycket fart och intensitet skapade de ett par bra lägen bland annat ett skott från Patrick Roberts som målvakten räddade, men framförallt en nick i ribban från Danny Batth. Det var bortalaget som styrde och ställde fram till den 25:e minuten när Coventrys Jamie Allen slog in bollen i mål snyggt framspelad av svenske Viktor Gyökeres. Samma Gyökeres höll även på att bli målskytt minuten efter med ett skott som precis gick utanför stolpen.

Första halvleken avslutades med en situation där Amad Diallo blev nedtacklad efter en fin soloprestation vilket ledde till irritation från bägge håll. I andra halvlek var det bortalaget som började bäst och skapade en del lägen utan att få hål på Ben Wilson i Coventry målet. Det blev ett litet avbrott i den 63:e minuten efter att en supporter sprang in på plan och slängde en blå rökbomb.

Efter detta fortsatte Sunderland med sin dominans och tryckte på för en kvittering, men istället för en kvittering så kontrade Viktor Gyökeres in ett 2-0 mål och stängde matchen i den 89:e minuten. Bortalaget skulle ändå inte gå mållösa från matchen för i den fjärde tilläggsminuten drog Amad Diallo iväg ett fint skott som letade sig in bakom Wilson i mål.

Närmare än så kom inte Sunderland och matchen slutade med en 2-1 förlust. Detta innebär att Sunderland nu har tre raka matcher utan seger och fortsätter det såhär så ser en topp sex placering tuff ut att nå.

Startelva: Patterson, Hume, Ballard, Batth, Alese, Michut, Neill, Roberts, Diallo, Clarke, Gelhardt
Bänk: Bass, O´Nien, Ba, Bennette, Pritchard, Ekwah, Lihadji