Varningar: Ait-Nouri (Wolves). Bentancur, Kulusevski, Lucas Moura (Tottenham).

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, Ruben Neves, Leander Dendoncker, Luke Cundle (Francisco Trincão 84), Ryan Ait-Nouri – Raul Jiménez (Fabio Silva 86), Daniel Podence (Hwang He-Chan 81). Ej använda avbytare: John Ruddy, Toti Gomes, Ki-Jana Hoever, Fernando Marcal, Jonny Otto, Francisco Chiquino.
TOTTENHAM: Lloris, Sanchez, Romero, Davies, Doherty (Emerson 82), Winks, Bentancur, Sessegnon (Kulusevski 28), Lucas (Bergwijn 71), Kane, Son. Ej använda avbytare: Gollini, Rodon, Reguilon, White, Hojbjerg, Scarlett.

Svår match igen efter bara några dagars vila. Wolves head coach Bruno Lage gjorde två ändringar jämfört med laget som spelade mot Arsenal i torsdags.

Taktiken blev det mer defensiva 3-5-2 vilket betydde att 19-årige Luke Cundle fick debutera från start på mittfältet medan yttern Francisco Trincão sattes på bänken. Som vänster wingback valdes Rayan Ait-Nouri före Fernando Marcal. Fortfarande är spelmotorn João Moutinho skadad så det var ett stort ansvar för den unge Cundle.

I Tottenham startade Wolvesbekantingen Matt Doherty som högerback, och på bänken redo för inhopp var svensken Dejan Kulusevski.

FÖRSTA HALVLEK
Ganska lugn start och den väntade pressen från Tottenham uteblev helt. Vi kunde passa runt i lugn och ro, vilket vi gillar. Debutanten Cundle var involverad ofta och spelade väldigt vårdat utan att vara alltför försiktig.

Jiménez kom i en attack och hade ett bra läge att spela ut bollen till Podence, men missade passningen. Men det fina Wolvesspelet fortsatte och redan efter 6 minuter hade vi gjort mål.

Vi fick en frispark strax utanför Tottenhams straffområde och de fick inte undan bollen. Neves sköt ett tungt lågt skott som målvakten halvklarade. Returen gick ut till Dendoncker som försökte sig på en svår volleyträff, men även detta skott räddades. Returen hamnade hos JIMÉNEZ som bröstade ner bollen innan han dundrade den i nät, och det var 1-0 till Wolves.

Stort jubel hos Wolvesklacken på läktaren, men målet satte fart på Tottenham som tryckte på för en kvittering. Ait-Nouri och vår keeper Sá gjorde tillsammans ett par räddningar nära vårt mål.

När Bentancur spelade fram Son såg det farligt ut, men skottet gick rakt på Sá. Men istället gick Wolves upp till andra ändan av planen och gjorde mål igen.

Det var ett par tabbar av Tottenham i samma moment. Målvakten spelade bollen snett bakom sin försvarare som tjongade den rakt i gapet på Dendoncker. Semedo spelade fram Podence som sköt. Bollen touchade en försvarare och gick i stolpen. På returen låg alla Tottenhamspelare och sprattlade varpå DENDONCKER enkelt kunde stöta bollen i mål, och det var 2-0 efter 18 minuters spel.

Nu var det bara Wolves, och Jiménez hade fått självförtroende efter sitt mål. Han sköt ett hårt skott som målvakten med nöd kunde rädda. Jiménez var nu mycket nyttig som targetspelare och höll upp bollen i varje anfall, vilket stressade Tottenhams försvar till frisparkar eller andra misstag.

Men Tottenham var fortfarande farliga i kontringar och en lång boll skapade nästan ett friläge, men Sá kom ut och rensade undan bollen. Kilman gjorde också en stark brytning i ett farligt läge när Tottenham ökade trycket.

Tottenham beslöt sig för ett taktiskt byte redan i 27:e minuten då stackars Sessegnon fick gå ut och svensken Kulusevski kom in. Nu hade Tottenham bollen mest medan Wolves försökte hålla sin ledning till paus. Men Wolves kontrade vasst och när Semedo spelade fram Podence sköt han, men dock rakt på målvakten.

Kane fick därefter ett bra läge, men Saiss hann emellan och stoppade skottet. Halvleken slutade med att Kane nickade rakt på Sá och vi var två mål upp i halvtid efter väldigt underhållande första 45 minuter.

ANDRA HALVLEK
Tottenham var fortsatt slarviga i försvaret och Neves fick bollen gratis. Han passade Jiménez, men skottet gick utanför. En frispark i farligt läge slogs av Kane, men rakt i händerna på Sá.

Nya misstag i Tottenhams försvar blev det då Sanchez spelade rakt till Cundle. Han passade fram Jiménez som var fri mot mål, men han fick inte ordning på bollen och chippen gick inte över målvakten.

Son kom därefter i en attack, men Kilman gjorde en snygg brytning. Lite senare kom Kane igenom, men Sá räddade med benen. Det var en händelserik match och man undrade om vi verkligen skulle hålla vår ledning.

Efter en dryg timme sköt Winks, bollen touchades av en Wolvesförsvarare och träffade utsidan av stolpen. Wolves backade nu hem och det såg ganska jobbigt ut. Största chansen fick Kulusevski som sköt direkt, men bollen strök stolpen och gick utanför, den hade inte Sá tagit.

Nu gjorde Wolves tre byten med några minuters mellanrum och tempot i matchen drogs ner. Sista möjligheten för Tottenham skapade Wolves själva då Sá för att vinna tid inte tog upp bollen med händerna. Bollen studsade iväg och det blev onödigt farligt. Men Sá hann täcka igen när Bergwijn skulle slå in den i öppet mål.

Wolves höll ut och vann med 2-0. En imponerande seger, men vi får nog tacka Tottenhams virriga försvar för den. Men viktiga tre poäng och vi har fortfarande häng på fjärdeplatsen i tabellen.

Sammanfattningsvis så var detta en kul match med många målchanser och öppet spel. Tottenham är vassa framåt med Kane och Son, men de läcker bakåt och det kunde vi utnyttja. Bra insats av alla, inte minst av debutanten Cundle. Skönt för Jiménez att göra mål, det behöver han.

Dagens kommentar från läktaren: ”Awesome win, that first half was a thing of beauty. We coasted relatively comfortably. Great game by us, we did deserve the win although got lucky not to concede as we dropped back in the second half. Spurs? What a complete utter disaster they are right now, awful awful display from them. Roll on next Sunday”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: "I think we had a good game. Especially the first 45 minutes. We are playing against a top team. Their manager is one of the best and everywhere he goes he gets results. It was important we came to play against them with the character I've been asking for. We didn't do that in the way I like against Arsenal. We deserved more than that in that game, but we didn't play the way I want. Today we did that, especially in the first 45 minutes”.