Varningar: Lo Celso, Winks, Davies (Spurs). Boly, Dendoncker (Wolves).
Domare: Stuart Atwell.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Matt Doherty, João Moutinho, Ruben Neves, Ruben Vinagre – Adama Traoré (Pedro Neto 74), Raul Jiménez (Daniel Podence 92), Diogo Jota (Leander Dendoncker 79). Ej använda avbytare: John Ruddy, Max Kilman, Oscar Buur, Morgan Gibbs-White.
TOTTENHAM (3-4-3): Gazzaniga, Sanchez, Dier, Tanganga (Ndombele 76), Aurier (Fernandes 82), Winks (c), Lo Celso, Davies (Parrott 90), Bergwijn, Alli, Lucas. Ej använda avbytare: Vorm (gk), Alderweireld, Vertonghen, Skipp.

Wolves slog ut Espanyol ur Europa League i torsdags och är i åttondelsfinal där, men ligan är också viktig. Särskilt denna match då Tottenham Hotspurs är ett av de lag som vi förhoppningsvis ska ha efter oss i kampen om en Champions League-plats. Så detta var således en sexpoängsmatch med stor betydelse. Givetvis en väldigt svår sådan, men vi har bra form och framgångarna i Europa League har gett oss självförtroende.

Taktiken blev 3-4-3. Jonny Castro Otto är skadad och han ersattes som wing-back av Ruben Vinagre. I Tottenham saknades framför allt stjärnorna Harry Kane och Heung-min Son.

FÖRSTA HALVLEK
Tottenham tog hand om spelet i inledningen, men på läktaren hördes bara Wolvesklacken som veckan innan hade ”tränat” i Barcelona mot Espanyol. Moura sprang igenom på mitten och med understöd från Lucas, Alli och Bergwjin hade vårt försvar mycket att göra de första minuterna.

Därför var det inte helt överraskande att Spurs tog ledningen i 13:e minuten. Lucas slog ett lågt inlägg som Alli vrickade mot mål. Wolves keeper Patricio gjorde en fenomenal benparad på linjen, men på returen var BERGWIJN före Moutinho och han sköt bollen i nät.

Wolves hade stora problem med Spurs fartfyllda mittfält och de sprang ofta rakt igenom centralt där Neves och Moutinho inte hängde med i defensiven. Wolves pressades hårt men så i 27:e minuten lyckades vi kvittera.

Vinagre och Jota spelade vägg på vänsterkanten, Vinagre rusade framåt, spelade in i mitten där bollen träffade en fumlande Tanganga innan DOHERTY kunde skjuta bollen i nät.

Inte särskilt rättvist, men nu ändrade matchen karaktär. Wolves fick självförtroende och började passa runt på ett övertygande sätt. Jota imponerade mest med snabba dribblingar och direktspel. Vi började samla ihop till ett ledningsmål och det var nära att en nickskarv från Saiss hamnade hos den framrusande Doherty vid bortre stolpen.

Men precis innan paus tog Spurs ledningen igen. På nytt var det en attack i full fart med många vitklädda som sprang mot mål rakt igenom vårt mittfält. Bollen spelades ut på högerkanten där AURIER vände bort Vinagre innan han snyggt skruvade in bollen i nätgaveln. 2-1 till Spurs och den underhållande första halvleken var slut.

ANDRA HALVLEK
Wolves tog nya tag i andra halvlek, och Spurs drog sig tillbaka något. Jota nickade över efter en frispark från Moutinho och vi närmade oss en ny kvittering. Traoré drog upp ett anfall, tacklades hårt men slingrade sig förbi. Han spelade Jiménez och utanför honom kom Doherty i en snygg överlappning, pass in framför mål följde, målvakten styrde ut bollen men JOTA var på plats och stötte in bollen i nät. 2-2! Det var Jotas sjätte mål på de tre senaste matcherna.

Wolves fortsatte att trumma på men Traoré rycktes i axeln och den hoppade ur led igen, ingen ovanlig syn tyvärr. Men han kunde spela vidare efter att den tryckts rätt igen och matchen fortsatte.

Matchen närmade sitt slut då Jota vände bort Lucas så att han gick och köpte korv. Därefter sprang Jota mot mål i full fart, passade ut till JIMÉNEZ som vek bort sin försvarare innan han skruvade in bollen med sin vänsterfot och nätet blev till en strut. Jubel och extatiska scener på plan och läktare, vilket mål!

Fyra minuters övertid följde men Spurs kunde inte få hål på Wolves, vi höll ut och vi kunde resa från London med tre härliga poäng.

Sammanfattningsvis så tror man att man drömmer. Det är mål av världsklass i varje match och Wolves måste vara ett av Englands mest underhållande lag just nu. Vinsten mot Spurs innebär att vi är sexa i tabellen och har ett bra läge att ta oss ännu högre upp. Vi har ett ”lättare” schema nu med matcher mot fyra lag från den nedre halvan av tabellen. Dessutom väntar ett dubbelmöte mot Olympiakos i Europa League. Det är fantastiskt att vara Wolvesfan just nu.

Dagens kommentar från läktaren: "Defense was all over the place first half, midfield non existent, attack stuttering. Second half we up the gears and play some lovely stuff. Bewildering really, but hey it's how we roll. Brilliant result, breathless stuff, we are just goal difference away from a Champions League spot.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "It's amazing the energy levels that we put into the game. They recover very well. It's a challenge, and when you really embrace the challenge you give everything you have, and this is what we are doing. We should start the game better. Tottenham is such an amazing team and can create so many problems. The second half was much, much better, more organised, better pressing and the movements for the goal was good."