Wolverhampton Wanderers-Arsenal 0-2 (0-0)

Varningar: Toti, Bueno, B.Traoré (Wolves). Gabriel, Partey (Arsenal).
Domare: Stuart Attwell.

WOLVES (5-3-2, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo (Dexter Lembikisa 68), Max Kilman, Nathan Collins, Toti Gomes (Matheus Nunes 80), Hugo Bueno – Boubacar Traoré, Ruben Neves (c), João Moutinho (Daniel Podence 68) – Adama Traoré, Goncalo Guedes. Ej använda avbytare: Matija Sarkic, Yerson Mosquera, Rayan Ait-Nouri, Joe Hodge, Connor Ronan, Chem Campbell.
ARSENAL: Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Zinchenko (Cedric 90), Partey, Xhaka (Vieira 15, Elneny 90), Odegaard, Saka (Nelson 90), Martinelli, Jesus. Ej använda avbytare: Turner, Tierney, Holding, Marquinhos, Nketiah.

Sista matchen innan VM-uppehållet och den svårast möjliga, mot serieledarna Arsenal. Wolves ligger sist i tabellen så det var verkligen toppen mot botten i denna match. Kunde väl bara sluta på ett sätt?

Det var också caretaker Steve Davis sista match som head coach, sedan tar Julen Lopetegui över. Julen visades upp innan match och fick stora applåder. Taktiken blev defensiva 5-3-2, där vi äntligen gick tillbaka till fembackslinje, men ändå behöll tre mittfältare. ”Parkera bussen” således, skulle det räcka i hela matchen?

Innan matchen blev det trumpetfanfar och kransnedläggning, en hyllning till de som dött i krig.

FÖRSTA HALVLEK
Arsenal började med att göra mål direkt, men Jesus var två meter offside så det godkändes inte. Istället kontrade Wolves i full fart. Semedo spelade till B.Traoré, som hittade Guedes i mitten. Helt fri blev han hårt tacklad av försvararen Saliba, och det luktade möjlig frilägesutvisning och rött kort.

Men det blev ingen VAR-titt, linjemannen hade viftat för offside. Reprisen visade att det INTE var offside så lite märkligt att linjemannen var så snabb med att lyfta flaggan. Reprisen visade emellertid också att det antagligen INTE var någon straff, så det blev rätt ändå. Men med lite tur så kanske vi fått med oss en straff och rött kort på Saliba om det inte varit felaktigt vinkad offside, man vet aldrig.

Wolves spelade väldigt disciplinerat, och Arsenal kom ingenstans. De fick passa runt bollen i eget försvar, men sedan var det stängt där särskilt Moutinho var överallt på mittfältet, han tacklade, täckte och styrde. Vi hade bommat igen helt. Farligheterna kom istället från fasta situationer och Gabriel nickade över efter en hörna. Men Wolves såg också vassa ut. På nytt var det Guedes som rusade igenom, han sköt stenhårt, men strax över ribban.

Lite senare kom halvlekens absolut största chans och det var Wolves som fick den. Saliba slog en slarvig bakåtpassning rakt till Guedes som avancerade mot mål. Han försökte skruva bollen förbi keepern, men den touchade en täckande försvarare som slängde ut en fot i sista stund och det blev bara hörna.

Arsenal hade slutligen en nickchans från Jesus, men bollen gled utanför stolpen. Men Wolves backade hem och kontrade, en taktik som var mycket lyckad och vi höll 0-0 till paus utan större problem. Försvarsmässigt var detta en perfekt halvlek.

ANDRA HALVLEK
Wolves började bäst i andra halvlek. A.Traoré rusade framåt och spelade Guedes som försökte hitta tillbaka till Traoré, men denne hann inte fram. Men efter 10 minuter tog Arsenal ledningen. Wolves hängde inte med när Arsenal passade runt. Vieira smög in bakom Collins, Sá hamnade på mellanhand och passningen in i mitten petade ØDEGAARD in i mål.

Wolves kom igen och Guedes slog en låg frispark som målvakten räddade. Men nu var det mycket Arsenal och efter kalabalik i vårt straffområde lyckades vi rensa undan i sista stund. Nu hade vi det mycket jobbigt i försvaret.

Det var därför inte oväntat att 0-2 kom i 75:e minuten. Inbytte Lembikisa slarvade på högerkanten. A.Traoré släppte helt Zinchenko och Arsenal var i övertag i straffområdet. Sá räddade med en fot på mållinjen, men returen slog ØDEGAARD i mål.

Vi hade kommit alldeles för djupt i vårt försvarsspel och vi låg nu rättvist under med 0-2. Wolves stack upp ibland. A.Traoré slog ett inlägg och inbytte Podence provade med en bicykleta, men bollen gick utanför.

Wolves hade ingen större chans att komma tillbaka in i matchen, vi såg trötta ut efter ansträngningen från den utmärkta första halvleken och vi orkade inte stå emot i 90 minuter.

Nu är det som sagt uppehåll för VM och vi hoppas att vår nye head coach Julen Lopetegui kan vara en frälsare. ”Julen” kom tidigt, hoppas att han har fina presenter med sig.

Sammanfattningsvis så var det inte mycket att säga om detta, vi kämpade på bra och var välorganiserade så länge vi orkade, men till slut hamnade vi för djupt och Arsenal gjorde två mål. Straffsituationen? Nja, tveksamt om VAR hade gett oss en straff där, men synd att de inte ens tittade.

Dagens kommentar från läktaren: ”Wasn’t as bad as I’d expected. There’s glimmers there, let’s hope Lopetegui can get some of them to show what they’re supposed to be capable of, if he can I think we will turn this around, if not we’re down. We had chances but Arsenal showed why they are up there; our defence was again shambolic for the goals. Good luck Julen and roll on Gillingham”.

Wolves tillfällige head coach Steve Davis: "The game plan, as you could see, was to counter and attack quickly. I thought the first half worked perfectly. But we’re relying on decisions from the referees or VAR to get an opportunity. Those sort of things aren’t going for us and we needed that. If we had gone into half-time 1-0 up it after a penalty it would have been a much different game and the first half would have been a reward for our good play. I’m disappointed with the decision. Really disappointed”.