Wolverhampton Wanderers-Aston VIlla 0-1 (0-0)

Varningar: Dendoncker, Moutinho, Traoré (Wolves). Cash, Konsa, Targett, Luiz, McGinn, Grealish (Villa).
Utvisningar: Luiz (Villa) 85 min. Moutinho (Wolves) 95 min.
Domare/Showartist: Mike Dean.

WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Conor Coady (c), Romain Saiss, Fernando Marçal – Leander Dendoncker (Ruben Neves 80), João Moutinho – Adama Traoré, Daniel Podence, Pedro Neto – Fabio Silva. Ej använda avbytare: John Ruddy, Willy Boly, Max Kilman, Owen Otasowie, Rayan Aït-Nouri, Vitinha Ferreira.
VILLA (4-3-3): Martinez, Cash, Konsa, Mings, Targett, McGinn, Luiz, Ramsey (Nakamba 90+5); B Traore (El Ghazi 75), Watkins, Grealish (c). Ej använda avbytare: Steer (gk), Guilbert, Elmohamady, Hause, Hourihane

Lokalderby mot Aston Villa och det var två stukade lag som möttes. Wolves kom från 0-4 mot Liverpool samt utan skadad skyttekung Raul Jiménez, och Villa har fyra förluster på sina fem senaste matcher. Dessutom var det ingen publik på läktaren. Ett hett lokalderby utan åskådare, det är ju nästan tragiskt.

Men ändå en intressant match, som Wolves borde vinna med tanke på hur nära Villa var att ramla ur Premier League förra säsongen. Vår head coach Nuno Santo satsade också offensivt. Taktiken blev 4-2-3-1 med fyra anfallare inne på planen samtidigt. Inga forwards på bänken att sätta in, men förhoppningsvis skulle vi avgöra tidigt.

Romain Saiss ersatte Willy Boly i mittförsvaret och unge Fabio Silva fick starta i anfallet, vilket betydde att mittfältaren Ruben Neves satt på bänken. Offensivt! Vi ska vinna!

Fansen hade betalat för en enorm banner som fyllde stora delar av långsidan. Det var en hyllning till skadade Raul Jiménez med en förhoppning om att han snart skulle vara tillbaka. Det är ju han som gör alla våra mål.

FÖRSTA HALVLEK
Wolves började hyfsat även om matchens tempo var lågt. Podence slog ett perfekt inlägg mot Silva, men Cash hann precis före med skallen. Givetvis kom de förbjudna tankarna att ”den där hade nog Jiménez gjort mål på”.

Neto sköt in bollen framför mål med sikte på Podence, men målvakten Martinez var snabbt nere och greppade den. Wolves anföll en del genom Traoré på högerkanten som var svår att stoppa på grund av sin teknik och fart, men det var ändå aldrig riktigt farligt. Villa försvarare sig bra och kom också alltmer in i matchen.

Wolves anfallare pressade inte Villa utan de fick spela upp bollen i lugn och ro, och snart kändes det som att Villa började dominera. Wolves var väldigt passiva och stod bara och väntade. Fortfarande var tempot lågt. Båda lagen var försiktiga.

Efter en halvtimme hade det egentligen inte hänt någonting, det var en tråkig match och verkligen ingen fotbollspropaganda. Det var mest frisparkar och hörnor som såg ut som målchanser, åt bägge hållen. Villas spelare kastade sig handlöst i närkamperna och det var ett roligt tillfälle då två Villaspelare slängde sig samtidigt trots minimal kontakt, det såg ut som synkroniserat simhopp. Man kan undra om de tränar sånt.

Villa såg ändå allt farligare ut och Semedo hade problem på högerkanten mot Grealish. Det gick lite för enkelt att komma förbi honom, och Konza var nära mål med en nick.

0-0 i paus och Wolves hade väl ändå varit det något bättre laget, men det hade varit sämre tempo än i Allsvenskan. Hoppas på mer fart i andra halvlek.

ANDRA HALVLEK
Nu ökade Wolves trycket och Podence sköt ett skott som touchade Mings, men målvakten räddade. Lite senare var det Dendonckers tur att testa keepern med ett volleyskott från nära håll, och nu hade Wolves tagit över ganska rejält. Närmast kom Silva som vände och sköt ett lågt skott som träffade insidan av stolpen. Det var matchens hittills bästa chans.

Men det var ändå en ganska tråkig match och det gillar ju inte domaren Mike Dean. Han vill ofta synas och brukar sätta fart på sömniga tillställningar och det gjorde han nu också. Han började att vifta med det gula kortet och i denna lugna match varnade han plötsligt nio spelare för egentligen ingenting.

Nu hade domaren Dean verkligen fått upp ångan och han såg möjligheter att kunna avgöra matchen, det skulle ju inte få sluta 0-0 - inte när han dömer. Men tiden rann ut och han var därför tvungen att agera snabbt. I 85:e minuten tog han upp det röda kortet mot den ganska oskyldige Luiz i Villa och nu var Wolves alltså en man mer på planen.

Men det hände inte så mycket trots detta, och på övertid bestämde sig Dean för att agera igen. I 94:e minuten blåste han för straff till Villa sedan McGinn lagt sig i en närkamp mot Semedo. På reprisen såg man att kontakten var minst sagt minimal. Straffen slog EL GHAZI i mål och matchen var förlorad. Domaren var ändå inte helt nöjd utan hann med att visa ut Moutinho också i 95:e minuten, ingen vet egentligen varför.

Matchen förlorades och det hade varit ”Mike Dean Show”, precis som att alla visste att det skulle bli när det står 0-0 efter 85 minuter. Oturligt nog var det vi som drabbades av detta, det kunde lika gärna varit Villa. Mannen är galen.

Sammanfattningsvis så var detta en ganska seg tillställning och den borde såklart slutat 0-0. Wolves har svårt att göra mål utan Raul Jiménez även om unge Silva kämpar på så mycket han kan. Det räcker dock inte i Premier League och vi behöver värva en anfallare när januarifönstret öppnar. Ny match redan på tisdag mot Chelsea, den blir inte enkel.

Dagens kommentar från läktaren: "Didn't deserve to lose, didn't deserve to win. We are in tough period at the moment and got Chelsea, Tottenham and United in three of our next four games! Villa are awful so losing is hard to take but can't argue when you don't create much, we are a mid table team this season.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "It's always disappointing to lose. We played good. In the first half it was an intense game and both teams were tight. In the second it was better. We controlled the game and had clear chances. We try to keep on growing on these aspects and be more clinical. Silva worked hard. He was linking with team-mates and had good chances. The idea to make a player grow is to help him and support him during competition. [On scoring goals without Jimenez]: We have to do that as a team - find solutions. But today we had chances - let's work now on the final touch".