Avslut ej på mål: Wolves 6 Aston Villa 10
Varningar: Coady, Jonny, Marcal, Neto (Wolves). Konsa, Young, McGinn (Villa).
Domare: Darren England.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Johnny Otto, Leander Dendoncker, João Moutinho, Fernando Marcal – Francisco Trincão (Pedro Neto 74), Fabio Silva (Francisco Chiquinho 90), Daniel Podence (Hee-Chan Hwang 68). Ej använda avbytare: John Ruddy, Tito Gomes, Romain Saiss, Rayan Ait-Nouri, Nelson Semedo, Luke Cundle.
VILLA: Martinez, Cash, Konsa, Mings, Digne (Young 13), McGinn, Sanson (Luiz 72), Ramsey, Bailey, Coutinho (Buendia 74), Watkins. Ej använda avbytare: Olsen, Sinisalo, Chambers, Iroegbunam, Chukwuemeka, Traore.

Lokalderby, medlemsresa för SwedeWolves och 43 svenskar på läktaren. Solen sken på North Bank där vi kunde konstatera att head coach Bruno Lage gjorde fyra ändringar sedan förra matchen. Ruben Neves skadad och Raul Jiménez avstängd, de ersattes av Franscisco Trincão och Fabio Silva. De två övriga ändringarna var att de Ramadan-fastande Romain Saiss och Rayan Ait-Nouri ersattes av Max Kilman och Fernando Marcal.

På bänken var Pedro Neto och Nelson Semedo tillbaka efter långvariga skador.

FÖRSTA HALVLEK
Härligt ”fientlig” stämning på Molineux, men Wolves hade det svårt i inledningen då Villa pressade dem högt i uppspelsfasen. Vi tappade boll mycket och Villa fick ett visst grepp.

Men trots detta var det Wolves som tog ledningen, redan i den sjunde minuten. McGinn halkade på mittplan och Moutinho stormade fram. Han spelade ut till Podence på vänsterkanten, där Konsa också(!) halkade. Podence drog sig inåt, men hans skott blockerades. Returen kom till Silva som sköt från nära håll, men även det skottet täcktes. Men det blev tredje gången gillt när JONNY därefter sköt bollen i nät på volley.

Nu var det bara Wolves och när Silva snodde bollen från Mings kom han igenom men han sköt rakt på målvakten Martinez.
Trincão arbetade därefter fram bollen till Silva, men han täcktes i sista stund av Konsa. Sedan blev det ett avbrott i spelet då Digne skadades och han ersattes av Young. Pausen var bra för Villa som nu hann samla ihop sig, och flyttade upp spelet.

Bailey sköt ett tungt långskott, men Sá i Wolvesmålet tippade bollen över ribban. Spelet böljade fram och tillbaka och i 35:e minuten gjorde Wolves mål igen. På nytt skapades chansen från vänsterkanten. Marcal slog ett lågt inlägg som YOUNG (hårt pressad av Trincão) nickade in i eget mål.

På övertid borde Wolves gjort ett tredje mål. Silva spelade fram Trincão som var helt fri ensam framför mål, men han dröjde för länge och Young nådde fram med en tackling i absolut sista stund.

Wolves hann med ytterligare två vassa chanser. Trincão avlossade ett hårt skott som målvakten hade stora besvär med. Det sista som hände var ett flygande anfall av Wolves med snygga överhoppningar och överlappningar. Dendoncker fick till slut ett bra skottläge framför mål, han sköt hårt men snett och bollen gick över - det hade varit ett drömmål annars.

Applåder i halvtid, men nog borde det ha varit mer än 2-0? Minst tre mål borde vi haft, med tanke på de öppna chanser som missats.

ANDRA HALVLEK
Wolves backade hem direkt och Villa kom allt närmare vårt mål. Watkins sköt ett skott som täcktes och Boly nickade undan ett farligt anfall i straffområdet

Men sen kom en jättechans för Villa. Watkins fick en perfekt passning bakom Coady och Boly. Han avancerade framåt och helt ensam med Sá skruvade han bollen precis utanför stolpen.

En märklig situation uppstod sen när Villa skulle kasta bollen tillbaka till Wolves efter en skada. Varken Jonny eller Sá tog emot inkastet och då sprang Watkins istället fram, till publikens buande, och anföll mot Wolves mål. Inte så sportsligt.

Närmast ett mål var ändå Wolves. Moutinho attackerade och släppte bollen till Hwang som rullade bollen millimeter utanför stolpen.

I andra änden av planen räddade Sá snyggt med en hand efter ett skott från Coutinho. Wolves maskade för att få tiden att gå, och lade sig ner hela tiden. Till slut blev domaren trött på detta och slutade helt att blåsa för Wolves.

Istället ”gav” han Villa en straff. Bollen kom in i Wolves straffområde där Sá begav sig ut för att fånga bollen. Watkins slängde fram fotsulan, petade undan bollen och manglade sedan ner Sá. Men det blev inget gult kort för Watkins, istället dömde domaren straff till Villa - fullständigt obegripligt.

WATKINS sköt straffen med näppe stolpe in i 86:e minuten och nu var Villa bara ett mål ifrån en extremt oförtjänt poäng. De fick också en vass chans till då Sá var ute på mellanhand men när Cash sköt hann Sá tillbaka och räddade.

Wolves höll ut med hjärtat i halsgropen och vi vann med 2-1. Alla svenskar på läktaren var nöjda och kunde fira hela natten!

Sammanfattningsvis så blev det onödigt spännande i en match som borde varit avgjord redan efter 45 minuter. Wolves första halvlek var mycket imponerande och skulle haft minst 3-0 redan då.  Men vi vann i alla fall trots att vi saknade både Neves och Jiménez vilket tyder på styrka. Vi ligger 8:a i tabellen, men har häng på lagen ovanför. Det kan bli en spännande avslutning, särskilt om vi som förväntat(?) vinner mot Newcastle på fredag.

Dagens kommentar från läktaren: ”Played some lovely stuff at times, and played ourselves into trouble at others. Would of been a comfortable unstressful win if it hadn't been for the referee. Does anyone else get the impression the powers that be are trying to stop us getting into Europe? Two inexplicably awful decisions in two successive games. That pen decision looks even worse every time you look at it”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: "We created a lot of chances and should score more goals. That’s why 2-0 is so dangerous, because if you give a chance to the opponent, they have the ability to turn it around, score goals and win the game. I’m happy because we won, we played the way we want to play and the gameplan and strategy was perfect for this game. But, I know in front we have a lot of young players. I understand that with games the experience will come but we have to have that mentality to kill the game, score the third goal and don’t give hope to the opponent to come back in the game.”