Varningar: Coady, Kilman (Wolves). Sanchez (Brighton)
Utvisningar: Dunk (Brighton) 53 min. Maupay (Brighton) 97 min.
Domare: Jon Moss.

WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): Rui Patricio – Ki-Jana Hoever, Conor Coady (c), Max Kilman, Rayan Ait-Nouri – João Moutinho, Ruben Neves (Adama Traoré 61) – Morgan Gibbs-White, Vitor Vitinha Ferreira (Leander Dendoncker 77), Daniel Podence (Willian José 70) – Fabio Silva, Ej använda avbytare: John Ruddy, Nelson Semedo, Lewis Richards, Romain Saiss, Luke Cundle, Theo Corbeanu.
BRIGHTON (4-4-2): Sanchez, White, Dunk (c), Webster, Burn, Jahanbakhsh (Moder 58), Bissouma, Gross, Trossard (Mac Allister 58), Maupay, Welbeck (Zeqiri 78). Ej använda avbytare: Steele (gk), Tau, Alzate, Propper, Izquierdo, Connolly.

Match mot storvuxna Brighton och det var därför kanske lite oväntat att Wolves head coach Nuno Santo ställde upp med fem spelare under 21 år i sin startelva. Men säsongen är ju mer eller mindre slut för Wolves och vi är fast förankrade i mitten av tabellen, det var därför som ungdomarna fick chansen.

Wolves har historiskt sett väldigt svårt för Brighton och vi har inte vunnit mot dem på de sju senaste matcherna. Brighton imponerade dessutom stort senast mot Leeds. Svårtippad match och en tung motståndare att möta.

Wolves gjorde fem ändringar i startelvan. In med Ki-Jana Hoever, Max Kilman, João Moutinho, Daniel Podence och Morgan Gibbs-White, ut med Nelson Semedo, Romain Saiss, Leander Dendoncker, Adama Traoré och den skadade Owen Otasowie. Taktiken blev återigen 4-2-3-1 med Fabio Silva längst fram.

FÖRSTA HALVLEK
Wolves började bra och vi hade många spelsugna ungdomar på planen. Ait-Nouri spelade vägg med Podence innan han passade Vitinha vars tunga skott tippade utanför av målvakten Sanchez.

Men Brighton är stora och starka, vilket betydde att vi fick problem på hörnorna. DUNK mötte perfekt med skallen och satte 1-0 till Brighton efter 13 minuters spel.

Även nästa hörna blev livsfarlig, jätten Burn fick träff och nickade, men Patricio i Wolvesmålet kunde greppa bollen. Vi kunde inte stoppa Brighton på de fasta situationerna, våra ”kids” flög som vantar. När tredje hörnan kom var det Dunk igen som nickade och tvingade denna gång Patricio att göra en reflexräddning uppe i krysset.

När Welbeck spelade ner bollen till Maupay som sköt över trodde vi att detta skulle bli ett ras. Men vi lyckades hålla ut resten av halvleken och det var smickrande för Wolves med bara 0-1 i paus.

ANDRA HALVLEK
I andra halvlek flyttade Wolves upp spelet, Kilman klev fram från sin mittbacksposition och sköt, men målvakten räddade. Gibbs-White tog sig framåt och sköt ett skott som strök stolpen.

Wolves såg mycket bättre ut nu och när Vitinha elegant rullade fram bollen till Fabio Silva blev denne helt fri mot mål. Dunk ryckte honom hårt i axeln och Silva stöp. Rött kort direkt och det var det heller inget snack om. Dunk var sista försvarare och Silva var redan förbi honom, stormandes mot mål.

Wolves bytte nu in Traoré medan Neves gick ut. Traoré tog Gibbs-Whites plats ute till höger och denne gick istället in i mitten av planen. Därefter kom Willian José in istället för Podence. Nu satsade vi allt framåt. Bytena gav snart utdelning. TRAORÉ tog sig in i straffområdet, spelade vägg med Silva innan han sköt in kvitteringen upp i nättaket. Mycket snyggt och det var rättvist med 1-1.

Wolves bytte in Dendoncker istället för Vitinha och nu tryckte vi på rejält. Brighton, med tio man, ställde upp sig framför eget straffområde och Wolves kom allt närmare deras mål.

Vi stressade Brighton högt och när de misslyckades med en bakåtpassning hann Traoré före målvakten. Han snodde runt och passade in i mitten till Gibbs-White som sköt över tomt mål. Det måste vara mål där. Härligt jobbat av Traoré och han kunde ha avslutat själv, men Gibbs-White borde såklart lagt in bollen i öppet mål istället för att kruta upp den på South Bank.

Men Wolves gav inte upp och det gjorde inte heller Gibbs-White. Ait-Nouri snurrade på kanten och spelade in i mitten, där fick GIBBS-WHITE sitt första skott blockerat men en ny chans dök upp och då hängde han upp segermålet i krysset.

Vilt jubel från Gibbs-White som gjorde sitt första ligamål för Wolves. Man har sällan sett en så lycklig människa. Målet visade sig vara ett segermål, Brighton hade inget att komma med och efter slutsignal snackade Maupay dessutom till sig ett rött kort då han skällde ut domaren.

Härliga tre poäng till Wolves och ett stort grattis till Gibbs-White.

Sammanfattningsvis så var det som vanligt en svag förstahalvlek, där vi kunde ha legat under med ett par mål, men en mycket bättre halvlek som såklart präglades av att Dunk blev utvisad och vi fick spela mot tio man. Bra byten av Nuno också, särskilt när Adama kom in på högerkanten, Brighton kunde inte stoppa honom och han låg bakom det mesta av Wolves chanser. Underbart att Gibbs-White fick avgöra efter den något snöpliga missen minuterna innan.

Dagens kommentar från läktaren: "Worrying 1st half, good 2nd half. No doubt the sending off turned the game. Defensively we were aerially all over the shop, unsurprisingly. For all Brighton 1st half dominance we were really only troubled from set pieces. Great 2nd half performance and well deserved win. We have some very talented young lads and Traoré made a huge difference when he came on”.

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: ”All the young players did well. It's the right moment to try and build and improve players. I thought the reaction of my players in the second half was very good. In the first half we were really disappointed. The red card made a big difference. But we deserved the win."