Varningar: Semedo, Dawson, Traoré, Neves, Nunes (Wolves). Garner (Everton).
Domare: David Coote.

WOLVES (4-4-2, fr.h.): Daniel Bentley – Nelson Semedo, Craig Dawson, Nathan Collins, Toti Gomes – Adama Traoré (Matheus Cunha 86), Ruben Neves (c) (Boubacar Traoré 86), João Gomes, Pablo Sarabia (Matheus Nunes 70) – Hee-chan Hwang (Mario Lemina 74), Daniel Podence (Diego Costa 70). Ej använda avbytare: José Sá, Hugo Bueno, Max Kilman, Raul Jiménez.
EVERTON: Pickford, Patterson (Keane 29), Mina, Tarkowski, McNeil, Onana (Maupay 81), Garner, Gueye (Holgate 81), Doucoure, Iwobi, Calvert-Lewin (Gray 45). Ej använda avbytare: Begovic, Lonergan, McAllister, Welch, Simms.

Sista hemmamatchen med sedvanlig avtackning från spelarna till publiken efteråt, och det ryktas om att många av de gamla trotjänarna inte kommer att vara kvar nästa säsong. Men vilka?

Wolves roterade i truppen nu när kontraktet är klart. Sex ändringar i startelevan sedan förra matchen. In kom Nathan Collins, Adama Traoré, Pablo Sarabia, Dabniel Podence och Hee-chan Hwang. De ersatte Max Kilman, Mario Lemina, Matheus Nunes, Matheus Cunha, Pedro Neto och Diego Costa.

I truppen saknades helt Pedro Neto och João Moutinho. Lite underligt att Moutinho inte var med, detta är ju med största sannolikhet hans sista hemmamatch någonsin och man hade velat tacka av honom. Wolves är som sagt redan klara för Premier League nästa säsong, men däremot var matchen otroligt viktig för Everton som är en av kandidaterna till nedflyttning.

FÖRSTA HALVLEK
Ett högljutt Molineux, sista matchen! Adama skickade fram Semedo och inlägget nådde nästan Sarabia, bra start. Everton kom igen genom Calvert-Lewin som sköt i burgaveln.

Calvert-Lewin fick en ny chans då han vann en nickduell, men bollen gick över ribban. Wolves anföll med långa inlägg mot Sarabia och Hwang framför mål. och det var nära vid ett antal tillfällen att de kunde styra in bollen.

Toti snubblade ihop med Calvert-Lewin, men ingen straff för Everton. Istället tog Wolves ledningen i 34:e minuten. Everton hade ett anfall, men Adama snodde åt sig bollen och sprang i en solokontring från eget straffområde. Han kom ända fram till Evertons mål och sköt ett tungt skott som Pickford styrde rakt i gapet på HWANG och som enkelt kunde bredsida bollen i mål.

Everton tvingades byta ut sin skadade anfallsstjärna Calvert-Lewin och Wolves höll enkelt 1-0 in i paus.

ANDRA HALVLEK
Keane mötte en frispark från Everton, men Wolves (reserv)keeper Bentley räddade. Därefter var Wolves bara centimetrar från mål. Adama spelade fram Sarabia som skruvade bollen tätt utanför stolpen.

Lite senare sköt Semedo tätt utanför och det kändes som att vi borde vinna denna match. Podence sköt på volley utanför och segern kändes klar. Wolves bytte nu in ett antal spelare för att få tiden att gå. Underligt nog kom inte Jiménez in, trots att fansens sjöng hans namn hela den sista kvarten. När Wolves gjorde sitt sista byte, slängde Jiménez ilsket av sig träningsjackan och försvann in i omklädningsrummet.

Det blev nio minuters tillägg, helt otroligt, ingen fattade varför. Nunes sköt för Wolves, men Pickford räddade med näppe. Därför var det väldigt orättvist att Everton lyckades kvittera i 99 minuten efter ett långt desperat inlägg som inte såg alltför farligt ut, men Bentley lämnade sin linje och kom helt fel i duellen mot Tarkowski. Bollen hamnade framför fötterna på MINA som petade in 1-1, en stor målvaktstabbe av Bentley.

Matchen slutade 1-1 och det sved såklart, men det var nästan värre att publiken inte fick tacka av Jiménez och Moutinho. Varför bytte han inte in Jiménez de sista minuterna? Noll management från Lopetegui.

Sammanfattningsvis så var det såklart snöpligt med en kvittering efter nio minuters övertid (var i all världen hittade domaren de minuterna?). Reservkeepern Bentley bjöd på kvitteringen, men jag kan också förstå att head coach Lopetegui ville rotera truppen och se vad spelarna duger till. Däremot var det klantigt av Lopetegui att inte ge Jiménez några minuter i slutet av matchen som avtackning. Fansen sjöng ”Si Senor” för att få in sin hjälte och är fortfarande vansinniga för detta. Även skumt att Moutinho inte var med alls, också en spelare som inte lär vara kvar nästa säsong, och som vi vill tacka av ordentligt. Någonting står inte rätt till, men Lopetegui har ändå gjort ett fantastiskt jobb sedan han kom, vi var ju faktiskt sist i tabellen när han tog över i vintras.

Dagens kommentar från läktaren: ”Just angry. Angry how we played that last 20 mins. That game should have been dead and buried against a really poor Everton. The two points hardly matter but the mentality does. Unprofessional and a disgrace. Fortunately the result doesn’t really affect us but very frustrating all the same.”

Wolves head coach Julen Lopetegui: "You have to be professional as a coach and not take an emotional decision (about Jiménez). But, maybe with this situation, maybe I can do a little bit better, so yes, I am critical of myself."