Varningar: Ait-Nouri (Wolves). Coleman (Everton).
Domare: Martin Atkinson.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Ryan Ait-Nouri – Hee-Chan Hwang (Fabio Silva 94), Raul Jiménez (Leander Dendoncker 90), Francisco Trincão (Daniel Podence 79). Ej använda avbytare: John Ruddy, James Storer, Willy Boly, Ki-Jana Hoever, Luke Cundle, Adama Traoré.
EVERTON: Pickford, Coleman, Holgate, Keane, Godfrey, Allan, Gbamin (Delph 45), Iwobi (Gordon 78), Townsend, Gray (Rondon 90), Richarlison. Ej använda avbytare: Begovic, Lonergan, Kenny, Welch, Davies, Tosun.

Klurig match mot Everton, ett bra lag som vi har haft svårt emot tidigare säsonger. Men eftersom vi är formtoppade med tre vinster på de fyra senaste och Everton tvärtom har två raka förluster, så kändes vi som knappa favoriter.

Fernando Marcal är skadad och han ersattes av Ryan Ait-Nouri på vänster mittfält. I anfallet valdes Francisco Trincão något överraskande före Adama Traoré och Daniel Podence. Dessutom var Ruben Neves tillbaka centralt på mittfältet vilket innebar att Leander Dendoncker fick sitta på bänken. Taktiken som vanligt 3-4-3.

På bänken fanns också för första gången U18-målvakten James Storer som blev viral med sina fantomräddningar senast borta mot Manchester United U18 och som belönades med en plats i truppen idag.

FÖRSTA HALVLEK
Ganska lugn öppning av matchen och Everton var försiktiga eftersom de släppte in fem mål i senaste matchen mot Watford. Wolves tryckte på och efter tio minuter fick vi två bra chanser då först Neves sköt ett tungt skott som landslagsmålvakten Pickford räddade. Returen gick till Coady framför mål, men han fick inte träff på bollen.

Wolves vann snabbt tillbaka bollen och dominerade alltmer. Moutinho drev bollen framåt, passade Trincão som skruvade bollen med vänstern men Pickford gjorde en ny avancerad räddning.

Kort därefter gjorde Wolves mål, ett mål som tyvärr blev bortdömt. Jimenéz dribblade in i straffområdet och släppte bollen till Hwang som rullade bollen i nät via stolpen. Stort jubel, men VAR visade att det hade varit en mycket knapp offside.

Wolves tappade lite fokus efter det bortdömda målet och matchen jämnades ut något. Eftre ett tag kom Jiménez igen, han sköt men bollen täcktes till hörna. Hörnan slog Ait-Nouri perfekt, upp hoppade KILMAN som nickade in bollen i nät. Det var hans första mål för Wolves, och han firade såklart detta.

Bra minuterna senare var det dags igen. Godfrey slog en för alltför lös bakåtpassning och Jimenez högg direkt på den. Han sprintade mot mål och när Pickford rusade ut så chippade JIMÉNEZ elegant bollen över honom. 2-0 Wolves och vrålande läktare. Jiménez är tillbaka!

Nu flyttade Everton upp och när Saiss spelade fel rakt till Gray så hade nog alla räknat med en reducering, men skottet gick utanför. Lite senare hade Holgate ett jätteläge men han sköt över ribban. Viktigt att hålla 2-0 in i paus, men nu såg det jobbigt ut.

Wolves lyckades i alla fall och gick till pausvila med en tvåmålsledning och efter ett imponerande spel, kanske säsongens bästa halvlek.

ANDRA HALVLEK
Everton pressade naturligt nog på i den andra halvleken och Wolves drog sig tillbaka. Vi fick hjärtat i halsgropen när vår keeper Sa passade rakt till Richarlison, men han räddade upp situationen med en fin räddning.

Evertons höga press och Wolves backande skapade en del jobbiga situationer, men samtidigt var vi väldigt farliga i kontringarna. Jiménez nickade i stolpen efter bra förarbete av Semedo och Trincão.

Men Everton kämpade sig allt närmare och efter en hårt press kunde IWOBI skjuta in reduceringen mitt framför mål.

Wolves svarade när Hwang dribblade sig fram och passade in i mitten, men Trincão lyckades på något sätt skjuta bollen utanför stolpen när han borde ha punkterat matchen. Måste vara mål där!

Trincão kom senare fint på sin högerkant, men väldigt nära straffområdeslinjen fälldes han. Domaren pekade på straffpunkten men fick besked i örat att det var utanför och istället blev det frispark.

Everton jagade en kvittering under resten av matchen, men inte ens fem minuters övertid kunde hjälpa dem. Wolves höll undan och vann med 2-1.

Sammanfattningsvis så tog vi tre nya poäng och har 4-1-0 på våra fem senaste matcher. Nu klättrade vi upp till en sjundeplats i tabellen och dagens förstahalvlek måste vara en av säsongens bättre. Det är härligt att Raul Jiménez är tillbaka i gammal god form och hans samspel med Hwang är väldigt bra. Moutinho och Neves dominerade mittfältet och vi ser väldigt vassa ut just nu. Nästa match blir på bortplan mot ett annat formlag Crystal Palace, men just nu känns det som att vi kan slå alla lag.

Dagens kommentar från läktaren: "Thought we were excellent first half and tailed off in second. Probably the best 60 mins I’ve seen us play in a long time. That’s the kind of fluidity in the front 3 we don’t get with Adama and it was great to watch. Much better, still a bit nervy at the end, but we got there”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: ”It was very good, three points and especially what we did in the first half - the way we played and the goals we scored. Very good. These kind of things can happen. We prepared for the game very well, we had a long time to prepare. We saw the way we can find the right space and when they played 4-4-2 we found the right spaces. I don't care if we score goals in the first half or the second half I want the team to understand how the opponent is playing”.