Varningar: Boly, Jiménez (Wolves). Struijk, Cresswell, Forshaw, Rodrigo (Leeds).
Utvisning: Jiménez (Wolves) 53 min.
Domare: Kevin Friend.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Johnny Otto (Fabio Silva 92), Leander Dendoncker (Francisco Chiquinho 92), Ruben Neves (Francisco Trincão 25), João Moutinho, Rayan Ait-Nouri – Daniel Podence (Hee-Chan Hwang 78), Raul Jiménez (utvisad 53). Ej använda avbytare: John Ruddy, Max Kilman, Tito Gomes, Fernando Marcal, Luke Cundle.
LEEDS: Meslier (Klaesson 53), Ayling, Llorente (Koch 40), Struijk, Dallas, Klich (Cresswell 45), Forshaw, James, Rodrigo, Harrison, Bamford (Greenwood 23). Ej använda avbytare: Cooper, Kenneh, Phillips, Summerville, Gelhardt.

Hemmamatch mot nedflyttningshotade Leeds som läcker mest bakåt av alla, så det fanns stora chanser till tre poäng. Leeds hade inför denna match sex förluster på sju matcher, medan Wolves hade två raka segrar med sammanlagt 5-0 med sig till matchen.

Därför var det lite överraskande att Wolves head coach Bruno Lage satsade på den något defensiva taktiken 3-5-2. Det blev tre ändringar sedan segermatchen mot Everton: Willy Boly, Rayan Ait-Nouri och Daniel Podence kom in i startelvan, medan Max Kilman, Fernando Marcal och Hwang Hee-chan fick sitta på bänken.

Nelson Semedo, Ki-Jana Hoever och Pedro Neto är fortfarande skadade.

FÖRSTA HALVLEK
Bra tryck på Molineux och båda lagen hade chanser direkt i inledningen. Ait-Nouri spelade fram Podence i bra läge, men försvararna hann emellan. Leeds kontrade då James försökte nå Rodrigo men bollen gick utanför.

Efter tio minuters spel borde Leeds ha tagit ledningen. Neves tappade bollen och Bamford kom igenom, lyckligtvis gick bollen tätt utanför stolpen.

Därefter lugnade allt ner sig och det hände inget förrän Wolves spelmotor Neves linkade av med en knäskada redan efter 25 minuter. Såklart ett stort avbräck för Wolves. In kom Trincão och vi gick över till det mer offensiva 3-4-3.

Bara minuten senare tog Wolves ledningen och arkitekten var inhopparen Trincão. Moutinho spelade fram honom i djupled. Trincão tittade noga vem som fanns i mitten och där kunde JONNY skjuta in 1-0 till Wolves.

Nu klappade Leeds ihop helt och resten av halvleken var ett enda bombardemang från Wolves. Trincaõ avlossade en kanon med sin vänsterfot, men bollen träffade stolpen med en rejäl smäll. Lite senare stal Podence bollen från Strujik, han spelade fram Jiménez som egentligen bara hade att lyfta in bollen i det tomma målet, men missade helt och chippen gick sidan om mål.

Jonny fick därefter ett öppet läge efter en lång Wolvespress men han sköt över ribban, det måste vara mål där. Obegripligt att det fortfarande bara var 1-0.

De tidigare skadorna på Neves, Koch och Bamford gjorde att det blev åtta minuters tillägg. Dessa utnyttjade Wolves, och Podence hittade Trincão med en passning. TRINCÃO pricksköt 2-0 med ett skruvat skott nere i burgaveln och Wolves hade äntligen fått sitt andra mål.

Det var det sista som hände och Wolves gick till pausvila efter en av de bättre halvlekarna denna säsong. Leeds var mer eller mindre utspelade och hade dessutom tvingats att byta tre spelare. Frågan var egentligen bara hur stor Wolves seger skulle bli.

ANDRA HALVLEK
Men matchen vände helt efter en mycket omdiskuterad händelse. Jiménez rusade igenom på en passning i djupled. Ut kom målvakten i en sista desperat åtgärd, och samtidigt som han sparkade undan bollen såg det ut som att han mejade ner Jiménez med en armbåge i magen.

Publiken skrek på frilägesutvisning, men domarna hade sett annat. Linjemannen viftade istället för frispark för Leeds och inte nog med det, det blev dessutom gult kort för Jiménez vilket betydde att han blev utvisad eftersom han redan hade ett kort sedan tidigare.

På reprisen såg det ut som en 50/50 situation där Jiménez bromsade in innan spelarna kolliderade, men det är domaren som dömer och utan någon VAR-titt så var vi plötsligt bara tio man. Leeds målvakt kunde inte fortsätta matchen så Jiménez var väl inte helt oskyldig, men en varning med påföljande utvisning var tufft att ge.

Nu blev det ännu galnare. In kom en man från publiken som försökte binda fast sig i stolpen sidan om Wolves målvakt Sá, för att protestera mot oljeindustrin. Men han stoppades innan han lyckades med detta.

Wolves tappade sitt spel efter utvisningen och vi hade ju heller inte Neves kvar på planen för att kunna hålla i bollen. När Ait-Nouri missade grovt på vänsterkanten var Ayling fri. Han sköt i stolpen, returen gick rakt ut till honom igen, men denna gång räddade Coady på mållinjen. Nästa retur hamnade hos HARRISON som sköt in 2-1.

Snopet men inte helt överraskande, vi hade tappat efter utvisningen och Leeds tryckte på. Bara några minuter senare var det kvitterat. Kalabalik i Wolves straffområde, där Saiss sköt bollen rakt upp i luften vilket gjorde att RODRIGO kunde gå förbi både honom och Sá innan han sköt bollen i mål till 2-2.

Två insläppta mål på tre minuter, vad händer?

Wolves kom igen med sina tio man och skapade en del chanser, men lyckades inte trycka in ett segermål. Istället kollapsade vårt försvar igen på övertid då Boly stod och tittade medan AYLING snappade upp bollen och sköt in 2-3.

Bedrövligt försvarsspel som man knappast kan skylla på Jiménez utvisning. Vi hade tappat 2-0 till 2-3 i en match där vi borde haft 5-0 i paus. Vad ska man säga?

Wolves fick en bra chans på slutet då Trincaõ sköt ett tungt skott, men målvakten räddade och vi hade förlorat denna fruktansvärda match som vi måste glömma så fort som möjligt.

Sammanfattningsvis så är det sånt här som får en att sluta vilja se fotboll. En given seger vändes till förlust mot ett lag som vi spelade ut totalt under 45 minuter. Jiménez utvisning förstörde matchen och han får ta på sig det, även om det var hårt dömt av domaren. Men vårt försvarsspel i den andra halvleken var också under all kritik. Nu tappar vi i jakten på Europaspel och det ser mörkt ut.

Dagens kommentar från läktaren: ”Game was completely turned on its head with the red card which should never have been a second yellow. Some blame has to go to Lage though, we were winning 2-0, he should have made us more solid and made it harder for Leeds to get anywhere near our goal. He didn't change anything and we remained open and continued playing Leeds game which was end to end. But blame whoever you want, but we should be able to see out 2-0 at home versus Leeds with 7 players, let alone 10. They are awful”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: "Everyone can take bad decisions, When you watch the image on TV you can see it's a bad decision from the referee. If it was right, I'd be the first man to come here and say it's the right decision, but both players tried to win the ball. But I know the referee had already made up his mind and he continued with that opinion. He thinks he is right and then I have nothing to say. But it was a bad decision that changed the game.”