Varningar: Ait-Nouri, Podence, Dendoncker, Neves (Wolves). Soyuncu, Albrighton, Lookman, Pereira (Leicester).
Domare: Craig Pawson.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, Ruben Neves, João Moutinho (Hwang Hi-Chan 58), Leander Dendoncker, Ryan Ait-Nouri (Fernando Marcal 88) – Raul Jiménez, Daniel Podence (Pedro Neto 81). Ej använda avbytare: John Ruddy, Toti Gomes, Jonny Otto, Luke Cundle, Fabio Silva, Francisco Trincão.
LEICESTER: Schmeichel, Pereira, Amartey, Soyuncu, Thomas, Tielemans, Ndidi (Maddison 74), Dewsbury-Hall, Lookman, Daka (Iheanacho 74), Albrighton. Ej använda avbytare: Ward, Jakupovic, Vestergaard, Mendy, Choudhury, Soumare, Perez.

Ny söndagsmatch för Wolves, det börjar att bli en vana. Denna gång var det forna storlaget Leicester City på besök. Leicester har tappat mycket och ligger numera i mitten av tabellen. Det gjorde att vi var favoriter i denna match, när var vi det senast mot Leicester?

Rutinerade João Moutinho var tillbaka i startelvan efter sin vadskada och han ersatte ynglingen Luke Cundle på mittfältet, ett väntat byte. Taktiken blev samma som i segermatchen mot Tottenham, nämligen 3-5-2, med många offensiva alternativ på bänken: Hwang, Silva, Trincão och inte minst Neto som var tillbaka efter 10 månaders skada.

Leicester saknade skyttekungen Vardy och hade dessutom sin andra stjärna Maddison bara på bänken. Nog borde vi kunna vinna detta?

FÖRSTA HALVLEK
Ösregn, rena monsunvädret, och vissa platser i North Bank stängdes av ur säkerhetssynpunkt. Stackarna i Graham Hughes Stand satt utan tak och de var genomblöta redan innan matchen började. Vilket skyfall!

Bra fart på matchen direkt och första chansen till Leicester. Tiedemans fick ett bra läge, men han sköt utanför. Wolves kontrade genom Dendoncker, och vi kom plötsligt två mot en. Passningen till Jiménez nådde dock inte fram, annars hade han varit helt fri mot mål.

Men Wolves låg på och redan i nionde minuten gav det utdelning. Bollen slogs in i Leicesters straffområde, efter en nick av Dendoncker hamnade bollen hos Jiménez som spelade tillbaka till Neves strax utanför straffområdet. NEVES siktade noga innan han bredsidade bollen i mål och läktarna exploderade. 1-0 till Wolves redan efter nio minuters spel.

Leicester ökade nu farten och Tielemans sköt ett tungt skott som Sá räddade, och Lookman var nära att nå returen. Därefter var det Dakas tur att försöka, men Sá räddade igen.

Wolves var heller inte ofarliga och efter en hörna från Moutinho nickade Kilman rakt på Schmeichel i Leicester-målet. Vi var farliga på fasta situationer, och en hörna kom fram till Podence som vände ut och in på Tielemans som gick och köpte korv. Passningen snett inåt kom perfekt till Ait-Nouri som sköt en kanon alldeles utanför stolpen, borde nog varit mål där.

Chanserna avlöste varandra i denna underhållande första halvlek. En lång frispark nådde Lookman, men han fick inte iväg skottet. Wolves kom igen genom Jiménez som försökte vända i straffområdet, men försvararna täckte.

Därefter blev det en incident där Podence sparkade bollen på den liggande Lookman efter avblåsning. Lookman reste sig upp och knuffade Podence bakifrån så vår lille spelare flög som en vante. Det luktade rött kort, men domaren visade upp det gula för båda spelarna.

Wolves var det bättre laget och styrde spelet. Det var därför väldigt överraskande att Leicester kvitterade när bara någon minut återstod av halvleken, en riktig kalldusch. Det var ett snyggt mål. Tielemans spelade in bakom vår backlinje till Albrighton, inlägget var hårt och lågt och framför mål stötte LOOKMAN in bollen. Inte särskilt rättvist, men det gäller att vara på hugget hela halvleken, vårt försvar somnade till ett tag och då blir det mål.

1-1 i paus och det kändes väldigt snopet.

ANDRA HALVLEK
Leicester började andra halvlek bäst och fick många hörnor i rad. Vi blev tillbakatryckta och våra spelare kändes sega i benen och i tanken. Ingen bra tendens nu.

När bollen hamnade i vårt straffområde sköt Ricardo och bollen träffade handen på Saiss, men ingen reaktion från varken domare eller VAR. Kunde gått illa om vi hade mött ett topp 6-lag då ju andra kriterier gäller. I anfallet därefter nickade Ndidi rakt på Sá och lite senare sköt Daka, men Sá räddade vid stolpen.

Wolves behövde verkligen göra ett byte och det gjorde vi 58:e minuten. In kom anfallaren Hwang istället för mittfältaren Moutinho och vi gick över till 3-4-3. Genast blev det bättre fart på Wolves och vi flyttade upp spelet igen.

Men Leicester var fortfarande farliga i kontringarna. Lookman kom igen och sköt ett skruvat skott, men Sá räddade. Daka spelade därefter fram Lookman som passade Tielemans, men hans skott gick över mål.

Wolves hade enstaka anfall och på ett sådant gjorde vi mål. Ait-Nouri dribblade på vänsterkanten, Dendoncker spelade in i mitten till PODENCE som sköt ett lågt skott i mål. 2-1 till Wolves och båda våra mål hade kommit på skott utanför straffområdet.

Wolves bytte nu in Neto som fick publiken att jubla när han gjorde en rush på kanten i sedvanlig stil, som vi har saknat honom. Men de farligaste chanserna hade Leicester och inhopparen Maddison sköt tätt över ribban.

På övertid flyttade Leicester upp målvakten Schmeichel på en hörna, vilket gjorde att Wolves kunde kontra mot öppet mål, men Netos skott från mycket långt håll gick utanför. Hade han passat istället till tre framrusande Wolvesspelare så hade det blivit mål, men man kan förstå Neto som varit skadad länge och såklart ville sätta bollen själv i tom bur.

Wolves vann och tog tre nya viktiga poäng i kampen om en fjärdeplats i tabellen.

Sammanfattningsvis så var detta en rolig match med många målchanser. Leicester får man ändå säga var väldigt trubbiga framåt och är långt ifrån ett topplag utan den skadade Vardy, men de blixtrade till ibland i högt tempo och kunde nästan fått en poäng med sig. Men Wolves är väldigt stabila och segern kändes ändå relativt säker. Wolves är sjua i tabellen, men har häng på lagen ovanför. Viktig match på torsdag, borta mot Arsenal.

Dagens kommentar från läktaren: ”Good game in very difficult conditions. Not our best showing but at this stage of the season, a win is a win is a win. Played OK for the odd few minutes at a time mostly going forward, but second best for a lot of the game in between those spells, fortunate to score two good goals. But this is what top teams do, they grind out performances”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: "We are coming with solid performances, we are scoring goals, we are winning points and we need to continue this way because if we do we can do something special. That is to look at the end, for now it is one more game, three points and focus on the next game”.