Matchrapport: Wolves-Liverpool 0-1

Matchrapport: Wolves-Liverpool 0-1

Jota avgjorde mot Wolves

15 mars 2021
Wolverhampton Wanderers-Liverpool 0-1 (0-1)

0-1 Diogo Jota (45+2)
Publik: 0
Bollinnehav: Wolves 53% Liverpool 47%
Avslut på mål: Wolves 5 Liverpool 4
Avslut ej på mål: Wolves 5 Liverpool 8
Hörnor: Wolves 3 Liverpool 2
Varningar: Saiss, Neves (Wolves). Thiago (Liverpool).
Domare: Craig Pawson.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio (John Ruddy 90+10) – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo (Morgan Gibbs-White 84), João Moutinho, Ruben Neves (Leander Dendoncker 76), Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José (Fabio Silva 70), Pedro Neto. Ej använda avbytare: Max Kilman, Christian Marques, Ki-Jana Hoever, Vitor Vitinha Ferreira,.
LIVERPOOL (4-3-3): Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson, Fabinho, Thiago (Keita 67), Wijnaldum (Milner 67), Salah, Jota (Oxlade-Chamberlain 81), Mane. Ej använda avbytare: Adrian (gk), N Williams, R Williams, Tsimikas, Jones, Shaqiri.

Hemmamatch mot de regerande ligamästarna Liverpool, men tyvärr fortfarande inför tomma läktare på Molineux Stadium. Wolves kom till match med ett ganska stort självförtroende efter bara en förlust på sju omgångar medan Liverpool som motsats endast hade en vinst på sina sju senaste ligamatcher.

Men självklart förväntade vi oss ingen lätt match trots all statistik, Liverpool har ju kvalitet någonstans, tillfälligt gömd och väl dold, men förr eller senare kommer den att dyka upp igen.

I Liverpool var vi såklart livrädda för fd Wolvesspelaren Diogo Jota som ju gjorde 16 mål för oss förra säsongen. I Wolves var Willy Boly tillbaka i försvaret, annars var det samma lag som senast. Taktiken som vanligt 3-4-3 med Willian José mellan Adama Traoré och Pedro Neto i anfallet.

FÖRSTA HALVLEK
Wolves har ju ofta problem i början av matcherna, men här var det annorlunda. Vi tog direkt hand om spelet och eftersom Liverpool inte pressade oss i våra uppspel så kunde Moutinho och Neves styra och ställa på mittfältet lite hur de ville. Liverpools mittfält backade hem i knät på sina försvarare som om de inte litade på dem, och det tackade vi såklart för.

Traoré ryckte sig loss på högerkanten, skickade in ett inlägg som Liverpools keeper Alisson fumlade med, bollen gick ut till Semedo men innan han hann skjuta blev han nedtrumlad av den revanschsugne målvakten. Given straff, eller åtminstone ett tillfälle för VAR att ta sig en rejäl titt.

Men till stor allmän förvåning från TV-tittare och kommentatorer blev det ingen signal från domaren och inte heller bemödade sig VAR om att kolla situationen. Det kan kännas tufft för en domare att blåsa straff efter två minuter men det finns ju trots allt regler att följa, så visst sved det för Wolves.

Wolves tappade inte modet av domarmissen, istället kom vi i nya attacker. På nytt var det Traoré som var arkitekt, han rullade fram Semedo som vek inåt och sköt med vänstern, men keepern kastade sig raklång och räddade.

Innan en kvart var spelad fick Wolves en tredje chans då José arbetade fram bollen till Traoré, men han fick inte rätt på fötterna och det blev inget avslut trots bra läge inne i straffområdet.

Men Liverpool då? Jo, de kom så småningom in i matchen och då främst genom soloprestationer av Mané. Han ställde till mycket oreda i Wolves försvar och när han rundade vår målvakt Patricio fick han en touch på foten av Patricios hand, men var snäll nog att stå på benen och chansen rann ut i sanden.

Mané hade lite senare också ett farligt nickläge efter inlägg från Alexander-Arnold, men han styrde bollen utanför stolpen.

Det var ändå Wolves som var det klart bättre laget och en frispark från Neves smällde i handflatorna på Alisson i Liverpoolmålet. Vår sista chans hade också Neves när han fick ett skottläge inne i straffområdet men skottet smet utanför, den borde han nog fått på mål.

En bra halvlek av Wolves, men den fick ett brutalt slut, när Liverpool kom i en sista kontring. Bollen hamnade hos JOTA som sköt ett lågt skott som slank in vid stolpen bakom Patricio. Det var Liverpools första skott på mål och typiskt att det var just Jota som gjorde det. Han blev såklart glad, men han kom ihåg att inte fira målet. Snyggt hanterat av Diogo, we still love you.

ANDRA HALVLEK
Efter chockslutet i den första halvleken såg Wolves naturligt nog lite tagna ut i början av den andra. Liverpool hade nu dessutom upptäckt att vi inte var speciellt farliga framåt och spelet jämnades ut betydligt.

Det hände inte så mycket på ett tag förrän Coady fick ett läge framför mål men han nickade utanför stolpen, också det ett ganska slarvigt avslut. Vi måste bli mer effektiva.

Nu kändes det ändå som att Liverpool hade mer kontroll över matchen och vi kom inte fram i några bra chanser. De röda var samlade och täppte till det mesta. Vi bytte därför in Fabio Silva efter 70 minuter, ut gick José.

Fabio höll sig framme direkt. Tyvärr var det på ett inlägg och vi vet ju att han inte kan nicka, det blev nästan som en bakåtpassning. Dags att öva huvudspel på träningsplanen för vår unge 18-åring. Men positivt att han är på rätt plats i alla fall.

Wolves bytte också in Dendoncker och Gibbs-White, och den sistnämnde kom i en attack snyggt framskarvad av Silva men stoppades i det sista momentet. Liverpool fick ett par kontringslägen och Salah hade bollen i mål, men det vinkades av för offside.

I samma situation skadades tyvärr vår målvakt Patricio. Han fick Coadys knä i skallen framför mål. Det var offside, men linjemannen var sen med att vifta så spelarna fortsatte och då hände olyckan. Efter en kvarts ompysslande bars Patricio ut på bår, och han ersattes av Ruddy. Vi har sett huvudskador förut, inte minst på Raul Jiménez som ju spräckte skallen mot Arsenal, så vi kändes oss illa till mods. Men det verkar ha gått hyfsat för Patricio, rapporterna från sjuklägret är positiva. Han minns situationen och kvicknade till hyfsat snabbt.

Liverpool kontrade nu mot ett medtaget Wolves och Salah skruvade bollen tätt utanför stolpen. Wolves gjorde ändå ett sista försök och efter förarbete av Traoré flög bollen rakt upp i luften och in i straffområdet. Där väntade både Dendoncker och Fabio Silva framför mål, men Fabio missade nicken helt och fick istället bollen på axeln, suck suck.

På slutet blev det lite kalabalik igen, när Traoré terroriserade Liverpools försvar och Neto slog ett inlägg, men vi fick inte träff på bollen inne i straffområdet och matchen slutade 0-1.

Sammanfattningsvis så måste man vara nöjd med vår insats mot ett meriterat Liverpool, men det är väldigt tydligt i varenda match att vi har svårt att få bollen i mål, och att vi behöver en avslutare. Förlusten var ingen stöld på något vis, men nog hade vi lika gärna kunnat fått oavgjort?

Dagens kommentar från läktaren: "A decent game marred by another awful referee Pawson performance, another nasty head injury, and poor finishing on our end. We didn’t deserve to lose. Other than Mané being profligate a couple of times Liverpool offered very little, but of course it was inevitable that Jota would score. Some frustrating points of passing it backwards or around the back three when we could have been attacking in the first half, we looked in control of the match at that point”.

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "It was a very competitive game. We were able to control most of Liverpool's situations. There are positives and things we have to improve - better passing and finishing. We must be accurate in the final touch. We know the players can do much better."

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Patricio, 7
Boly, 7
Coady, 7
Saiss, 6
Jonny, 5
Moutinho, 6
Neves, 5
Semedo, 7
Traoré, 8
José, 4
Neto, 5
Silva, 4

Dendoncker, Gibbs-White och Ruddy spelade för kort tid för att betygsättas.

Truls Månsson2021-03-16 11:38:00
Author

Fler artiklar om Wolves