Varningar: Semedo (Wolves). MacAllister, Jones, Elliott (Liverpool).
Domare: Michael Oliver.

WOLVES (4-5-1, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman (c), Craig Dawson, Rayan Ait-Nouri (Hugo Bueno 66) – Hwang Hee-chan (Matt Doherty 60), Mario Lemina (Boubacar Traoré 78), João Gomes, Jeanricner Bellegarde (Tommy Doyle 77), Pedro Neto – Matheus Cunha (Fabio Silva 61). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Toti Gomes, Pablo Sarabia, Sasa Kalajdzic.
LIVERPOOL: Alisson, Gomez, Matip, Quansah (Konate 82), Robertson, Szoboszlai, Mac Allister (Diaz 45), Jones, Salah (Gravenberch 93), Jota (Elliott 56), Gakpo (Nunez 56). Ej använda avbytare: Kelleher, Tsimikas, Bajcetic, Endo.

Svår match mot Liverpool, och på pappret en väntad förlust. Men å andra sidan tänder många av våra spelare till lite extra mot topplagen så kanske skulle vi kunna jobba till oss en poäng hemma på Molineux? Två ändringar i startelvan från i lördags. Nyförvärvet Jeanricner Bellegarde fick göra debut, han ersatte Pablo Sarabia på mittfältet. Dessutom fick anfallaren Fabio Silva kliva åt sidan för Hee-chan Hwang som fick en mer tillbakadragen plats som högermittfältare. Taktiken blev 4-5-1 med Matheus Cunha ensam i anfallet.

FÖRSTA HALVLEK
Wolves började i ett ursinnigt tempo och publiken var genast med på noterna. Neto kom i ständiga attacker ute på vänsterkanten med understöd av Bellegarde, och det var också ett sådant anfall som gav Wolves ledningen redan efter sju minuters spel.

Neto susade rakt igenom tre försvarare innan han hittade HWANG vid bortre stolpen som mötte direkt med en bredsida, och bollen slank med nöd och näppe in bakom Alisson i Liverpool-målet.

Neto och Bellgarde hade därefter varsin chans att utöka Wolves ledning, och Wolves såg ut som världsmästare där de inte gav Liverpool en centimeter på planen. En extrem hög press och stenhårda närkamper gjorde att Liverpool hade svårt att ta sig över mittlinjen.

Neto tunnlade Gomez och hans inlägg seglade mot Cunha som var fri framför mål. Men då denne inte kunde bestämma sig om han skulle nicka eller knäa in bollen så det blev ett mellanting och han nickade på sig själv istället för i mål.

Liverpool kom igen och när Wolves keeper Sá tappade ett inlägg sköt Salah, men våra spelare slängde sig heroiskt och blockade, och sista skottet räddade Sá med foten. Liverpool tog över något de sista minuterna in till pausvilan, men när domaren blåste av var man besviken att vi bara hade 1-0. Det var en fantastisk första halvlek av Wolves, men den hade antagligen kostat mycket i kraft och ork.

ANDRA HALVLEK
Liverpool flyttade upp spelet medan Wolves inte alls var lika aggressiva i början av den andra halvleken. Vi samlade ihop oss framför eget straffområde utan någon alls press på bollföraren och det var givetvis en självmordstaktik. Snart hade Liverpool kvitterat. Salah spelades fram på högerkanten och hans precisa inlägg hittade GAKPO framför mål som bredsidade in 1-1.

Vi bytte in Doherty istället för den skadade Ait-Nouri samt Doherty för Hwang och även Silva för Cunha, men det blev inte bättre. Varken Doherty eller Silva visade upp någon intensitet i löpningarna och spelarpressen, utan ställde sig och försvarade på samma sätt som alla sina lagkamrater.

Nu var det mycket Liverpool och Wolves såg väldigt trötta ut. Lemina och Gomes som hade jobbat så kopiöst under den första halvleken satt nu i knät på mittbackarna Kilman och Dawson. Inhoppare Nunez fick en bra chans, men Kilman hann dit och blockerade. Hur länge skulle vi kunna hålla?

Efter 77 minuter bytte Wolves in både Doyle och Traoré på mittfältet istället för de dödströtta Lemina och Bellegarde, och vi tappade ytterligare i kvalitet. Och i 85:e minuten hände det oundvikliga. Sá hastade iväg en utspark mot Neto, den gick rakt till ROBERTSON som avancerade framåt rakt genom ett väldigt passivt mittfält. Han fick tillbaka bollen från Salah och stötte in 1-2.

Vi hade ju redan gjort våra fem byten så vi kunde inte slänga in anfallaren Kalajdzic för att nå en kvittering, lite klantigt tänkt kanske? På övertid blev det också 1-3 då Elliott sköt via foten på BUENO och bollen slank in via stolpen. Matchen var då slut och vi hade förlorat vår fjärde match av fem möjliga.

Sammanfattningsvis så undrar man hur det står till med orken egentligen. Det är tredje matchen av fem som vi släpper in tre mål under den andra halvleken. Första halvlek var väldigt intensiv från Wolves med energiska löpningar, men sista 45 minuterna var det inte många meter som sprangs och då kunde Liverpool enkelt hitta passningsvägar genom vårt statiska försvar. Matchen avgjordes delvis av materialet på bänken. Liverpools inhoppare höll betydligt högre klass än våra. En fantastisk första halvlek, men vi hade behövt mer än 1-0 för att kunna hålla matchen ut.

Dagens kommentar från läktaren: ”We start brilliantly, don't capitalise on our dominance and then run out of steam. It's a recurring theme now. Don't take chances when on top then you lose matches. If GON’s going to try to sit back and protect any lead after half with this group then I’m sorry, it wont work.”

Wolves head coach Gary O’Neil säger: ”We didn’t manage to capitalise much but I think from a defensive point of view the lads worked extremely hard for a very long time. We managed to remain in control of the game for a long time but them it just shows that, if you do make mistakes (like the second goal) against a side like Liverpool, they can punish you like they did.”