Varningar: Mendy, Rodri, Jesus (Man City).
Domare: Andre Marriner.

WOLVES (3-4-1-2, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Adama Traoré, Ruben Neves, João Moutinho (Leander Dendoncker 77), Fernando Marcal (Ruben Vinagre 7) – Pedro Neto (Fabio Silva 77) – Raul Jiménez, Daniel Podence. Ej använda avbytare: John Ruddy, Max Kilman, Oscar Buur, Vitor Vitinha Ferreira.
MAN CITY (4-3-3): Ederson, Walker, Stones, Ake, Mendy, Fernandinho (c), Rodri, De Bruyne, Foden, Jesus, Sterling (Torres 82). Ej använda avbytare: Steffen (gk), Otamendi, Doyle, Bernabe, Mahrez, Delap.

En mycket svår match väntade mot Manchester City som ju var i kvartsfinal i Champions League förra säsongen, och som kanske är Englands bästa lag. I en sådan här match hade vi behövt en vild och galen hemmapublik som stöd, men fortfarande spelas alla matcher inför tomma läktare.

Startelvan blev samma som i vinstmatchen mot Sheffield United, med en förändring: Ruben Neves kom in på mittfältet i stället för Leander Dendoncker. Taktiken blev head coach Nunos nya variant av 3-4-1-2 där Pedro Neto ligger strax bakom de två anfallarna Raul Jiménez och Daniel Podence.

Detta betydde att Adama Traoré på nytt fick vara höger wingback, i en betydligt mer defensiv roll än vad fansen skulle vilja. Ännu har vi inte ersatt Matt Doherty på högerkanten, så detta är en nödlösning. Det känns som dock som farligt att ha nödlösningar mot ett så starkt lag som Manchester City. Det ryktas om att Nelson Semedo från Barcelona är klar för denna position, men han har inte skrivit på kontrakt ännu.

FÖRSTA HALVLEK
I förra matchen gjorde vi två mål inom sex minuter men så blev det inte idag. Det som hände var att Manchester City tog tag i matchen med en hög press, och Wolves blev inte heller gynnade av att vår vänster wingback Marcal tvingades utgå redan efter sju minuter, han ersattes av Ruben Vinagre.

City tryckte på och när Sterling fick bollen i straffområdet såg det farligt ut. När Coady närmade sig, kastade Sterling sig handlöst. Det var en grov filmning, helt utan kontakt, Coady blev vansinnig och ville ha ett gult kort på Sterling men domare valde att fria. Fult gjort av anfallaren och han ska vara lycklig som slapp en varning för det osportsliga uppträdandet.

Lite senare fick Jesus bollen strax utanför Wolves straffområde. Plötsligt blev han skjuten av någon i publiken eller om det möjligen var ett osynligt spöke som attackerade honom. Helt ensam flög han upp i luften med till synes enorma smärtor. Domaren missbedömde situationen och dömde frispark, De Bruyne sköt den tungt, men Patricio i Wolvesmålet räddade.

City dominerade matchen stort och vi fick aldrig igång något eget spel. Mittfältarna hängde inte med och vi backade hem väldigt djupt. Traoré blev högerback och Neto hamnade i ett sorts ingenmansland. Inte nog med att City var bra, vi verkade ständigt vara felplacerade.

De Bruyne anföll på högerkanten, ryckte förbi Saiss och när denna stack fram benet lade sig belgaren snyggt över detta och domaren blåste straff. Ingen direkt skandal även om man på reprisen såg hur De Bruyne redan hade börjat ramla innan han fick kontakt med Saiss. Rutinerat och domaren kunde knappast döma annat än straff.

Straffen slog DE BRUYNE själv i mål med kraft utan chans för Patricio och det var rättvist 0-1 till City efter 20 minuters spel.

Nu blev det ännu värre och det liknade nästan utklassning på planen. Vi fick inte tag i bollen och det rörliga City sprang ut och in mellan Wolves spelare. Efter ett snyggt passningsspel och en misslyckad offsidefälla av Coady, kom Sterling igenom på vår högerkant där Traoré och Boly hade fel positioner, Vår keeper Patricio rusade ut med full fart, kanske lite övertaggad och då spelade Sterling in bollen till FODEN som bredsidade i den i öppet mål. Nu var det verkligen klasskillnad.

City hade därefter bra chanser att göra ett tredje mål men Patricio räddade från De Bruyne, och Rodris skott gick utanför stolpen. Kommentatorn sa att Wolves var ”ballwatching och slow to react” och just så var det under hela den första halvleken. 0-2 i paus speglade händelserna på planen ganska bra.

ANDRA HALVLEK
Inga byten i paus, head coach Nuno gjorde dock en taktisk manöver. Neto lämnade sin position bakom de två anfallarna och gick ut på högerkanten så att vi nu skulle spela ett renodlat 3-4-3. Det blev betydligt bättre samtidigt som City drog sig tillbaka något och inte hade lika hög press.

Fortfarande blev det farligt bakåt när vi tappade boll och Jesus fick iväg ett skott som Patricio räddade. Men Wolves var bättre nu och när Traoré äntligen kom fram på kanten passade han till Podence som vände och sköt tätt utanför krysset.

Neto var nästa man att anfalla på högerkanten. Han passade in i straffområdet, Podence släppte bollen mellan benen när han kanske egentligen borde skjuta, och Neves sköt med fel fot rakt på en försvarare.

Lite senare lyfte Moutinho fram bollen till Podence som kom fri mot målvakten, han försökte göra en lobb i hög fart men bollen gick över både målvakten och målet. Nu hade vi förtjänat ett reduceringsmål.

Det kom också i 78:e minuten. Podence gjorde en spektakulär tunnel på De Bruyne, och slog ett perfekt inlägg till JIMÉNEZ som snärtade in 1-2 med en nick. Kunde vi få oavgjort? 12 minuter kvar plus tillägg.

PODENCE: "HEJ DÅ, DE BRUYNE, VI SES SENARE!"

Men nu vaknade City till och täppte igen bättre. Wolves hade inte många chanser resten av matchen och City maskade ofta nere vid hörnflaggorna. På övertid sköt dessutom JESUS in bollen i mål sedan den touchat Coady och ställt Patricio. Slutresultat 1-3 och det var inte mycket att säga om..

Sammanfattningsvis så var det klasskillnad mellan lagen och det blev inte bättre av att Nuno inte var lyckosam med hur han formerade laget. Traoré som är en av ligans bästa högeryttrar ska naturligtvis inte jaga Sterling som högerwingback, det måste Nuno ha förstått nu, och det lär bli ändring på detta framöver. Trevligt att se att Podence och Jiménez har bra form, just nu är det dom som bär hela laget på egen hand, och det räckte såklart inte till mot ett mycket starkt Manchester City som antagligen vinner ligan i år.

Dagens kommentar från läktaren: "First half was poor, simple errors combined with a top City side. Wolves came on a lot in the 2nd half but this fixture was too soon for us, transfer wise, which left us with a really ineffective side. We actually created a fair amount of chances to our credit, but realistically they could have scored a lot more if not for a superb performance from Rui.”.

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "The first half we didn't start very well. Manchester City moved the ball well and created a lot of problems for us. We conceded the penalty and from then on it become much harder. In the second half we improved. We created a lot of moments and chances we could score from. We knew one moment could change everything.”