Wolverhampton Wanderers-Nottingham Forest 1-1 (1-1)

Varningar: Kouyate (Forest).
Domare: Samuel Barrott.

WOLVES (5-2-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman (c), Craig Dawson, Toti Gomes, Hugo Bueno (Matt Doherty 69) – Mario Lemina (Boubacar Traoré 61), João Gomes – Hwang Hee-chan, Matheus Cunha (Sasa Kalajdzic 91), Pablo Sarabia (Jeanricner Bellegarde 69). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Santiago Bueno, Tommy Doyle, Fabio Silva, Tawanda Chirewa.
FOREST: Turner, Williams, Niakhate, Boly, Murillo (Felipe 77), Toffolo, Yates, Kouyate (Danilo 63), Mangala, Gibbs-White, Elanga (Wood 84). Ej använda avbytare: Vlachodimos, Aina, Sangare, Dominguez, Hudson-Odoi, Origi.

Hemmamatch igen och nya förhoppningar om tre poäng eftersom vi vann i tisdags mot Burnley. En ändring i laget senast, José Sá var tillbaka i målet och Daniel Bentley fick återgå till bänken. I Forest spelade Morgan Gibb-White och Willy Boly från start, fd Wolvesspelare.
Ett tjugotal svenskar var på plats på läktaren.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen började med att Gibbs-White buades ut varje gång han rörde bollen.  Det var annars en ganska lugn öppning, men så fick Forest mål i 14:e minuten. Ett inlägg kom in från vår vänsterkant. Sá tvekade om han skulle rusa ut eller inte, men bestämde sig för att stanna i målet och vid bortre stolpen nådde TOFFOLO högre än Semedo och nickade in 0-1.

Wolves kom igen, och dominerade spelet, men hade svårt för att skapa chanser. Men efter en dryg halvtimme kvitterade vi. Lemina spelade fram Sarabia som vek bollen in i mitten och där
kom CUNHA farande och bredsidade lugnt bollen i mål.

Det var rättvist eftersom det bara varit Wolves under en lång period. Vi tryckte på för ytterligare mål, men alla satte hjärtat i halsgropen när Kilman missade en bakåtpassning och Kouyate kom fri mot Sá som gjorde en benparad.

Halvtid 1-1 efter en bra avslutning av Wolves, och vi hoppades på ett segermål under den andra halvleken.

ANDRA HALVLEK
Dawson fick ett läge på volley efter en hög frispark, men missade skottet. Annars var det tydligt att Wolves såg tyngre ut och slutade att springa. Inte alls samma aggressivitet som i  den första halvleken, ett oroväckande tecken.

Istället tog Forest över och Elanga sköt ett kanonskott i ribban. Nu såg det farligt ut och när Doherty förlorade en närkamp kom ett inlägg in framför mål, Turner mötte med skallen från två meters håll, men lyckligtvis gick bollen över ribban när det var svårare att missa än att göra mål.

Wolves hade en enda chans i andra halvlek när Cunha snappade åt sig bollen och sköt, men keepern räddade. Returen kom tillbaka till Cunha, men han blockerades.

I de sista minuterna slängde Wolves in den långe anfallaren Kalajdzic, men det verkade snarare som att båda lagen var nöjda med oavgjort. Båda lagen maskade och dröjde med bollen och därför var det inte konstigt att matchen slutade 1-1.

Sammanfattningsvis så var väl 1-1 rättvist, oroväckande att andra halvlek var så dålig. Efter den första halvleken kändes det som att Wolves skulle kunna vinna. Men vi blev försiktiga och vi saknar skadade spelare som Neto och Ait-Nouri mycket för kreativiteten i anfallsspelet.

Dagens kommentar från läktaren: ”Rubbish but at least we didn't lose it. 4pts from 6 available isn’t a bad return but the two performances have been poor. Hoof it forward, lose possession, win the ball back. Repeat. Many of the players looked tired.”

Wolves head coach Gary O’Neil säger: ”To give them an early 1-0 lead played into their hands and made it difficult for us. In the first half we responded pretty well once we found our way. We scored a really good goal and looked a threat. But we lost our way in the second half. We didn’t find a way to cause them problems in their back five. I leave slightly disappointed, feeling we were all trying to get more. The players, myself, the fans and we didn’t manage to test them as much as I would have liked.”