Mikel nöjd målskytt
En glad och ovan målskytt i en betydligt mer van målskytts famn.

Mikel nöjd målskytt

Det har gått sex och ett halvt år sedan sist John Obi Mikel gjorde mål för Chelsea. I lördagens match mot Fulham var det dags igen. Ett mål som innebär att pikarna från lagkamraterna borde upphöra.

För en spelare som spelat 282 matcher för Chelsea så är det inget märkvärdigt att prata med media efter en match. Men att göra det efter att ha gjort mål i matchen. Det är något John Obi Mikel väntat länge på.
 
Målet säkrade segern mot Fulham i lördagens ligamatch och det var ett vackert sådant som den nigerianske mittfältaren gjorde. På bästa tänkbara sätt skickade han bollen i nät efter att kapten John Terry nickat fram den.
 
”Matchen handlade endast om att vinna och vi lyckades ta tre poäng. Mitt mål vara bara bonus.” sa Mikel efter matchen.
 
Även om målet ”bara” var bonus så förnekar inte Mikel att han var nöjd över att finnas med i målprotokollet.
 
”Men jag är ganska nöjd över det. Det har gått lång tid och grabbarna har låtit mig höra det. De har sagt att jag kan åka iväg med Nigeria och göra mål men inte kan göra mål för Chelsea. Därför var det extra skönt att få göra första Premier League-målet. Mina två tidigare mål har ju kommit i FA Cupen.”
 
I FA Cupen säsongen 2006/2007 för att vara exakt. Det första mot Macclesfield den 6 januari 2007 och det andra mot Nottingham 28 januari. Lång tid har alltså gått sedan senaste målet och Mikel har länge slutat tänka att idag kanske det är dags.
 
”Jag gör mål på träning ibland, men jag kommer inte i bra lägen särskilt ofta. Dagarna då jag gick ut på planen och tänkte att idag kanske är min dag är borta sedan länge. För mig handlar allt om laget.”
 
Matchen mot Fulham hade kunnat avgöras tidigare än vid det historiska 2-0 målet från Mikel, men Fulham stod upp bra. Segern innebär att Fulham får fortsätta vänta på en ligaseger på Stamford Bridge. Senaste segern för Fulham kom 1979 när lagen spelade i division 2. Senaste segern i högsta ligan kom så långt tillbaka som 1964.
 
”Fulham gjorde det mycket svårt för oss när de backade hem. De var kompakta i mitten och satsade på kontringar. Vi kunde inte slå de passningar vi ville, men när vi väl gjort första målet öppnades matchen upp mer.”
 
”Vi visade att vi ville vinna matchen och kämpade hårt för segern. Vi ville hitta in på ett vinnande spår igen och vi vet att vi har spelare som kan göra det. Det handlar bara om att prestera och det lyckades vi med.”
 
Mikel har naturligtvis noterat fansens besvikelse efter de senaste matchernas resultat och han har känt på samma sätt.
 
”Våra fans har varit besvikna över några matcher före den mot Fulham så vi ville gå in och ge dem något.”
 
”Vår manager har också varit besviken över vad vi presterat, hur vi spelade mot Basel.”
 
Besvikelse från alla håll sätter press på spelarna och med den bredd som finns så innebar en svag insats även att man lätt kan förpassas till bänken eller läktaren.
 
”Vi kände pressen, men om du tittar på laget så har vi stora spelare och en stor trupp. Det handlar inte om att bara spela när allt är bra, det handlar också om att spela när människor inte är nöjda och du måste gå ut och visa karaktär. Det tycker jag att vi gjorde i den här matchen.”
 
Mikels mål säkrade tre sköna poäng och bröt också en oerhört lång mållös svit. Hatten av för Mikel som nu gjort lika många mål denna säsong som samtliga tre anfallare tillsammans.
 
Källa: chelseafc.com

Niklas Isaksson2013-09-22 18:54:46
Author

Fler artiklar om Chelsea