MK Dons 1-1 Colchester

En bra poäng före matchen men två tappade poäng efter matchen när Colchester spelar 1-1 borta mot MK Dons. The U's är dock fortfarande obesegrade


MK Dons - Colchester
2010.10.02
League One
stadium:mk


Inledning
Colchester gör ett byte från veckans derby mot Daggers. Då utgick ju Marc Tierney väldigt sent i matchen då hans axel slogs ur led. Han kommer att vara borta några veckor och in kommer nu Tommy Williams som är inlånad från Bristol City då övriga försvarare även dom är skadade.
 
Colchester börjar matchen på en sjätte plats vilket är sista kvalplats. MK Dons håller till i mitten av League One men bara två poäng efter Colchester.
 
Colchester anfaller i den första halvleken från vänster till höger men det är MK Dons som gör avspark

I MK Dons hittar vi två före detta Colchester-spelare i Lewis Guy och Jermaine Easter. Även en gammal landslagsman för Tyskland har MK Dons i Dieter Hamann samt att man även har Luke Chadwick med viss erfarenhet av Premier League. Tycker nog att MK Dons borde ligga lite högre upp än vad man gör just nu med tanke på truppen man har.

 
Bortamatch mot MK

16:03 En något sen avspark
Matchen börjar utan radioljud från Colchester men den kommer efter fem minuters spel.  

Colchester startar matchen mycket bra och flera bra anfall innan man ens spelat tio minuter. Bästa läget fick Anthony Wordsworth som får en drömpassning från Ashley Vincent och från alldeles för nära håll så lyckas han slå bollen över målet.
 
Colchester tar ledningen
Colchester har ett nytt fint anfall och man fixar fram en hörna. Hörnan tar nye Tommy Williams hand om och han hittar Magnus Okuonghae framför målet så Okuonghae drar till direkt och bollen går i mål utan någon chans för David Martin i MK Dons mål. Nu har Magnus Okuonghae gjort två mål på tre matcher för The U’s. Det tog honom 50 matcher att göra sitt första men bara två att göra sitt andra.

 
Magnus Okuonghae gör mål igen

Colchester klättrar upp till en andra plats i League One efter målet.
 
Colchester fortsätter att spela bra. David Mooney får en perfekt passning och är i stort sätt igenom när han blir brutalt nedsparkad utan att domaren ingriper då bollen hamnar hos David Perkins långt ut på kanten. Knappast någon fördelssituation men domaren ger i alla fall fördel även om målchansen är borta. BBC Essex radiokommentator jämförde kapningen med den kapning Wolverhamptons lagkapten fick rött kort för tidigare idag. Här blev det inte ens frispark.
 
Anthony Wordsworth blir fint framspelad av Ashley Vincent igen på nytt skjuter Woody utanför målet från bra läge.
 
16:50 Halvtid
 
Colchester gör en mycket bra första halvlek och går till vilan med 1-0 vilket är klart i underkant. The U’s borde ha gjort minst två mål till för så bra chanser har dom haft. Tyvärr har ju säsongen mer eller mindre sett ut så här långt. En mycket bra första halvlek för att sen tappa det mesta i den andra halvleken och så slutar matchen oavgjort. Bara att hoppas det är ett undantag idag.
 
17:05 Avspark för den andra halvleken
 
Den första möjligheten i den andra halvleken kommer efter två minuter då MK Dons får en hörna. Hörnan blir mycket farlig då Mark Cousins inte riktigt får bort bollen så Angelo Balanta får chansen att göra 1-1 men Andy Bond står på mållinjen och räddar ett givet mål.
 
Colchester är mycket nära att göra kvällens andra mål när Ashley Vincent träffar ribban från 25 meter.
 
Två mycket bra chanser efter bara fem minuters spel.
 
MK Dons får en frispark på mittplan som slås mot straffpunkten. Mark Cousins går ut för att boxa bort bollen men Dean Lewington vill annat och han hinner först men Cousins stör tillräkligt mycket för att det inte ska bli allt för farligt.
 
Den första kvarten är jämnare än första halvlek då det ju mest var Colchester. Dock har MK Dons inte speciellt mycket till spel utan chanserna man skapar är från fasta situationer som hörnor och frisparkar från långt håll.
 
MK Dons kvitterar
Precis när det känns som The U’s har full kontroll på matchen kontrar MK Dons och tillsammans med dåligt försvarsspel får Angelo Balanta en perfekt träff helt obevakad 25 meter från mål utan större chans för Mark Cousins. Felet uppstod dock tidigare då Colchester borde ha tagit undan bollen.
 
Colchester är tillbaka där man började. En sjätte plats.
 
Colchester är mycket nära att återta ledningen men Ashley Vincent som redan träffat ribban träffar nu utsidan av stolpen
 
Med en kvart kvar av matchen dör radion (för båda lagen) så hur spelet är vet jag inte. Nu får vi bara förlita oss på korta textrapporter från dom olika internetsidorna.
 
Det enda som händer är att det blir någon varning samt att Colchester gör tre byten. Ut med anfallarna och in med nya anfallare för The U’s
 
Någon riktig stor chans verkar inget av lagen ha då klockan passerar 90 minuter.
 
MK Dons får en hörna i sista övertidsminuten men den rensas undan av inbytte Kayode Odejayi
 
17:56 Matchen slutar 1-1
 
På nytt tappar Colchester en ledning i den andra halvleken men The U’s är dock fortfarande obesegrade. Tyvärr är det ju mest oavgjort som gäller. Sju kryss på tio matcher är ju lite väl många. Bättre att vinna och förlora istället för att bara spela oavgjort.
 
Nästa match är på tisdag då Wycombe gästar Colchester i Johnstone Paint Trophys (JPT) andra omgång. Wycombe parkerar liksom Colchester på den sista kvalplatsen fast i League Two. Idag vann Wycombe mot Stevenage borta med 2-0

MK Dons       Colchester    
Martin       Mark Cousins    
Woodards       John White    
MacKenzie   Ut 21   Magnus Okuonghae    
Doumbe  29     Paul Reid    
Lewington       Tommy Williams    
Guy   Ut 55   David Perkins    
Hamann   Ut 46   Kemal Izzet  52  
 Leven  85     Andy Bond    
 Chadwick       Ashley Vincent   Ut 88
 Wilbraham       David Mooney   Ut 73
 Easter       Anthony  Wordsworth   Ut 85
 Avbytare       Avbytare    
 Searle       Kayode Odejayi   In 73
 O'Hanlon       Ian Henderson   In 85
 Balanta   In 46   Steven Gillespie    
 Carrington       Lloyd James    
 Baldock       Liam Henderson   In 88
 Ibehre   In 57   Matt Heath    
Chicksen  57 In 21   Ben Williams    

MK Dons - Colchester 1-1
0-1 Magnus Okuonghae (26:06), 1-1 Angelo Balanta (65:08)

Publik: 11.208
stadium:mk, Milton Keynes

4  Skott 9
2  Skott på mål 3
5  Hörnor 5
12  Frisparkar 10
3  Gula kort 1
0  Röda kort 0
53  Bollinnehav 47



Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2010-10-02 18:54:00
Author

Fler artiklar om Colchester