Mount och Pulisic missar matchen mot City. Tuchel bekräftar även vem som står i mål.

Mount och Pulisic missar matchen mot City. Tuchel bekräftar även vem som står i mål.

Thomas Tuchel bekräftar i en presskonferens under dagen att både Mason Mount och Pulisic missar stor mötet imorgon.

Tuchel avslöjar att Mount fick sig en smäll i mötet mot Aston Villa tidigare i veckan och att den skadan förhindrar han att köra matchen i helgen mot Manchester City, även Pulisic missar då han fortfarande jobbar på att bli helt av med sin skada som har spökat han ett par veckor. 

"Pulisic är fortfarande skadad"  bekräftar Tuchel.

"Mason missar också matchen eftersom det är för tidigt inpå skadan han drog åt sig mot Villa. Han har gjort stora framsteg sedan dess men eftersom matchen är så tidigt inpå, så får han stå över."

Mount som har vart i lite svajig form i början av säsongen är väldigt missnöjd att inte få chansen att visa sig mot Premier League mästarna menar Tuchel.

"Han drog åt sig skadan under den andra halvleken mot Villa men han valde endå att avsluta matchen. Han slog även en straff i straffläggningen så att se att han var skadad var en överaskning för mig."

"Det är en liten skada. Ifall matchen hade varit på söndagen kanske han hade kunnat spela men tyvärr så är det en för stor risk att spela han redan imorgon."


Positionen mellan stolparna i Chelsea har växlat lite senaste veckan där Kepa fick chansen både mot Spurs och Villa. Mycket tack vare skadan Mendy drog åt sig härom veckan, som normalt sett är vårt första val.

Tuchel bekräftar att Mendy är redo för match redan imorgon och vi ska förvänta oss senegalesen mellan stolparna på lördags förmiddagen.

"Alla förutom Pulisic och Mount är friska och kan spela. Mendy är redo för match och kommer starta för oss imorgon."


Källa: chelseafc.com

Lucas Hagert2021-09-24 15:22:34
Author

Fler artiklar om Chelsea