Mourinho frustrerad på Cardiff

Assisterande tränare Steve Holland förklarar José Mourinhos reaktion som fick honom uppvisad på läktaren i lördagens möte mot Cardiff.

I en situation under andra halvlek, som inte framstod som glasklar för TV-tittaren, sågs Mourinho skälla mot domaren för att sedan bli uppskickad på läktaren. "He sits where he wants" sjöng hemmapubliken, men vad var det egentligen som hände frågade sig många?

Steve Holland, Mourinhos assisterande tränare, förklarar händelseförloppet i en intervju till Sky Sports.

"Jose var frustrerad angående en återkommande incident under den första timmen och det höll på från matchens första minuter. Det tog längre och längre för Cardiff att ta sina utsparkar, sina frisparkar och hörnor. Vi störde inte fjärdedomaren men vi framförde det vid två, tre tillfällen på ett professionellt vis för att ta reda på om domaren tänkte göra något åt det. Det hade en tydlig effekt på matchen för spelet stannade av under långa perioder" förklarar Holland och fortsätter:

"Domaren sa att han var medveten om det men gjorde ingenting åt det och det fortlöpte. Jag tror de var i den 56:e minuten när han äntligen påvisade det för målvakten, gav honom gult och sa till honom att öka tempot. Då hade det nästan gått en timme.

Därefter förändrades matchen, vi gjorde målen och då dök en incident upp vid hörnflaggan precis vid våra bås. Jag kommer inte riktigt ihåg varför men Cardiff skulle skjuta tillbaka bollen till oss för jag har för mig att Willian hade fått en smäll.

De sköt bollen tillbaka till oss men valde att skicka iväg den ner mot hörnflaggan, vilket de så klart har rätt till. Den unge bollkallen sprang iväg för att hämta bollen och kastade tillbaka den till Ivanovic som stod i linje med var bollen lämnade planen men kastet nådde inte Ivanovic, utan bollen gick mot båsen - det var inte ett jättebra kast av bollkallen. Men inget av detta var Ivanovics fel.

Han
(Ivanovic) tog därefter upp bollen och inom loppet av, ta mig på orden nu, två sekunder, jag är inte helt säker, jag får kolla tv-bilderna men det var garanterat inte tre sekunder, var domaren på honom om att få igång spelet igen.

Det var väldigt frustrerande från vår utgångspunkt speciellt med tanke på vad som hänt tidigare. Då var det helt klart ok att ta 20, 25, 30 sekunder på sig för att få igång spelet, men plötsligt när Chelsea hade ledningen, då skulle spelet vara igång efter två sekunder, och det var där frustrationen låg."

Mourinho sågs då gestikulera mot domaren för att tämligen omgående bli uppskickad på läktaren. Därifrån kunde han först se Oscar göra 3-1 och sedan Hazard göra 4-1 som också blev slutresultatet.