Mourinho gjorde 11 misstag
Inte alls nöjd efter insatsen på St James' Park.

Mourinho gjorde 11 misstag

Hela startelvan och inställningen spelarna visade upp får välförtjänt kritik från Mourinho efter lördagens förlust mot Newcastle.

Det var ett håglöst Chelsea som under nittio minuter inte lyckades med särskilt mycket under lördagens förlust mot Newcastle. Newcastle vann matchen med 2-0 och satte därmed stopp för Chelseas förlustfria svit.
 
Efter matchen var Mourinho inte alls nöjd, ”Naturligtvis är jag orolig. Jag har sett det hända de senaste åren.”
 
November har de senaste åren inte varit Chelseas starkaste månad och kampen om Premier League-titeln har runnit iväg i och med svaga resultat. Tur för Chelseas del då att säsongerna räddats av framgångarna i Europa.
 
”De (Chelsea) lyckades bra i cuper, men inte i Premier League. De slutade 20 poäng efter, de slutade 15 poäng efter.”
 
”De kvalificerade sig för Champions League för att de vann Champions League, men de slutade femma eller sexa i ligan.”
 
I och med Arsenals seger igår så är gapet till ligaledarna fem poäng, något som nu inte får växa alltför mycket under kalla november.
 
”Förra året i december var de redan borta från titelracet då de redan var 20 poäng bakom. Den här säsongen har vi spelat fem matcher borta i Premier League, jag vet att det varit några svåra matcher, men vi har vunnit en och förlorat två.”
 
Vinsten mot Norwich får vi väl anse ganska väntad och oavgjort borta mot United och Tottenham får ses som godkänt. Förlusterna mot Everton och Newcastle visar på att det är svåra matcher, men resultaten ger ändå Mourinho något att grubbla över.
 
”Självklart är jag bekymrad.”
 
Till matchen mot Newcastle gjorde Mourinho nio ändringar i startelvan och sade efter matchen att det inte blev som tänkt. På frågan om han gjorde rätt val svarade han:
 
”Nej, jag gjorde 11 misstag. Jag skulle ha valt en annan startelva än den här. Jag gjorde 11 misstag.”
 
Elva misstag var kanske hårt, men hade elva andra spelare startat med den inställning spelarna hade mot Arsenal hade resultatet nog kunnat vara ett annat.
 
”Visst överdriver jag. Naturligtvis hade vi några killar som var bra. Jag säger inte att de var lysande, men några stod för normala bra insatser. Känslan jag har är dock att jag gjorde 11 felval.”
 
Likt förlusten mot Basel var kanske detta den andra väckarklockan Chelsea behövde för att starta en ny segerrad? Oavsett vilka elva spelare Mourinho ställer på banan i veckan när Schalke 04 gästar Stamford Bridge hoppas vi att det är med en annan inställning än mot Newcastle och att Chelsea åter viker in på vinnarspåret.

Niklas Isaksson2013-11-03 20:12:17
Author

Fler artiklar om Chelsea