Mourinho prisar publikstöd under turné

Mourinho prisar publikstöd under turné

Chelseas tränare José Mourinho var överväldigad över det stöd som visades laget under dess turné runt om Asien. Folkets jubel tillförde en extra dimension till spelet, förklarade portugisen under lagets presskonferens.

Under lagets turnéavslutande match mot Indonesia All-Stars under torsdagen bjöds den indonesiska publiken på något extra – som därefter tackade, tog emot och bjöd tillbaka. En till bristningsgränsen fylld stadion gav inte någon en lugn stund, spelare som tränare. José Mourinho fick mottaga sin rättmätiga slänga av sleven under matchens 90 minuter i Jakarta.

Det som var bra i dag var återigen den fantastiska publiken med passion för fotboll och Chelsea. Det är fantastiskt att se hur stor vår klubb håller på att bli,” sade han till journalister på lagets presskonferens under torsdagen och förklarade vidare om matchen:

Det var en stor skillnad på lagen då det var några av Europas bättre spelare mot ett mindre erfaret lag. Resultatet var inte det viktigaste – men jag är nöjd med mina spelares attityd. De försökte alltid göra mål och tillfredsställa publiken.

Laget har under sin turné varit förskonat från värre skadeproblem; Mourinho har i högsta grad försökt minimera skaderisken. John Terrys tidigare skadedebacle ter sig uppklarat och de spelare som delvis stått vid sidan om – Frank Lampard, André Schürrle och Kevin de Bruyne – ska enligt Mourinho vara kuranta och disponibla inför lagets nästa träningsmatch mot Inter den 1 augusti.

Terry har tränat och spelat väl och inte missat en träning. Varje halvlek han spelade, spelade han väl och jag är väldigt nöjd med honom. Lampard är redo för att träna på måndag,” sade han och klargjorde för sin taktik för att hålla spelarna krya:

Vi är försiktiga i varje liten situation och i dag (se: torsdag) värnade vi om Schürrle och vi skickade tidigare hem de Bruyne. Lampard föredrog att stanna kvar och behandlas här med laget. På måndag är de tre redo för att träna med laget.

Inför den kommande resan till USA och de matcher som väntar, kommer truppen att rensas. För de flesta ur det yngre gardet har resan nått sitt slut och de kommer ersättas med de sex spelare som fått förlängd semester i och med årets Confederations Cup.

Jag är beklagar över att bli av med de unga grabbarna, de är bra och det har varit bra för deras utveckling. De som dock stannar i klubben och inte lånas ut kommer vara med gruppen flera gånger. Men det är också viktigt att få tillbaka de andra spelarna,” klargjorde Mourinho.

Lagets turné har inneburit ett stort skyltfönster för spelare som vill visa sig på styva linan inför sin nye tränare. Bertrand Traoré, Kevin de Bruyne och Marco van Ginkel lyckades alla presentera sig för Chelseapubliken och –tränaren med gott betyg. Den som dock verkligen tog tillfället i akt att spänna musklerna var 19-årige Romelu Lukaku. Anfallaren mäktade med fyra mål på tre halvlekar och Mourinho har satts i sträckbänken angående det stundande valet av anfallare.

Jag tycker att Torres ska vara glad över konkurrensen, den är bra för alla. Ibland har Torres varit den ende anfallaren och sen kom Demba Ba i januari. Nu har vi tre anfallare och det är bra för laget,” konkluderade portugisen. 

Casper Danielsson2013-07-26 19:20:58

Fler artiklar om Chelsea