Mourinho välkomnar nyförvärven
Truppen börjar ta form. På bilden: Marco van Ginkel, som kommer att få chanens att visa vad han kan redan denna säsong.

Mourinho välkomnar nyförvärven

Chelseas tränare delar med sig av sina tankar kring de tre nyförvärven Andre Schurrle, Marco Van Ginkel och Mark Schwarzer.

Tre nyförvärv har det blivit hittills för Chelsea och Londonlaget samlar sig nu inför den kommande Asienturnén. I samband med det ger tränare Mourinho sin syn på de tre tillskotten som anslutit truppen.

"Andre Schurrle är fortfarande väldigt ung men han har redan fantastisk historik för han spelar i landslaget, han har spelat i Champions League och han har spelat tre säsonger för Leverkusen" säger Mou till Chelseafc.com och fortsätter:

"Så han är en spelare som absolut är redo att ge oss fler alternativ framåt och han tillför kvalité. Han kommer att bli viktig för oss."

"Marco van Ginkel är en av de hetaste talangerna. Han är inte som Schurrle än, det vill säga nära att vara en färdigutvecklad produkt, men han är en spelare med fantastisk potential.

Givetvis måste han få speltid och det kommer han att få, för han besitter stor potential och rent fysiskt är han mer än redo. Han är en naturlig atlet.

Ur en teknisk och rent taktiskt utgångspunkt är han fortfarande bara barnet, så han måste lära sig, men jag tror att han är väldigt open-minded och vi har analyserat honom under en lång tid."

Två nyförvärv som alltså kommer att få chansen att visa vad de går för redan denna säsong och som har alla möjligheter att slå sig in i laget på allvar. Hur är det då med det tredje nyförvärvet? Inte ska väl Schwarzer komma in och konkurrera med Cech? Och nej, det görs ingen hemlighet av att 40-åringen är tänkt som back up, även om det lindas in något genom att Mourinho understryker vikten av hans rutin och erfarenhet.

"Mark Schwarzer är vad vi behövde. Jag säger aldrig att en är förstaval, en annan är andraval och en tredje är tredjeval, men givetvis är Petr Cech just Petr Cech - den bästa i världen och då tar jag hänsyn till alla andra. Mark vet att han kommer att bli en viktig del av vårt lag.
 
Han kommer att konkurrera med Petr och ge oss, på den positionen, vad vi har på alla andra positioner, nämligen konkurrens och alternativ samt skydd för att backa upp varandra.

I Mark har vi en målvakt som har spelat en ofantligt antal matcher under de senaste tio åren i Premier League och han är mer än redo för detta."

Mourinho passar även på att ge sina tankar kring tre andra spelare, tre Chelseaspelare som är tillbaka i truppen efter säsonger ute på lån, nämligen Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku och Tomas Kalas.

"De är bra spelare med väldigt högt marknadsvärde och vi har dem gratis denna säsong efter tidigare investeringar av klubben.

Efter att ha utvecklats på lån är det nu rätt tid för dem att vara tillbaka. De är väldigt unga och det finns utrymme för dem att utvecklas. De kommer att utvecklas år för år och jag kan tänka mig att om fem år kommer de att vara mycket bättre än vad de är idag - men var de står idag är mer än nog för att vara del av denna trupp."

Daniel Joannou2013-07-11 14:04:17
Author

Fler artiklar om Chelsea