Mourinho välkomnas av spelarna
The Special One var den bästa, enligt Lampard.

Mourinho välkomnas av spelarna

Det tycks vara en tidsfråga innan Mourinho presenteras som Chelseas tränare. Och han välkomnas med öppna armar, inte bara av oss supportrar utan även av spelarna.

Det har kallats fotbollsvärldens sämst bevarade hemlighet och de första trovärdiga rapporterna dök upp redan i början av året. Mourinho skulle lämna Real Madrid och ta över Chelsea. Nu när det är bekräftat att portugisen tagit det första steget, väntar vi bara på det andra.

Många av supportrarna ser det som det bästa alternativet, av olika anledningar, men även spelarna tycks välkomna honom med öppna armar.

"Han fick mig att tro att jag var bättre än vad jag faktiskt var" säger Frank Lampard till TalkSport. "Jag har alltid tror att jag var en hygglig spelare men han sa till mig 'lyssna, du kan verkligen nå toppen' och han fick mig att tro på det. Jag försökte ta det till mig och göra det."

"Mournho var den bästa. För mig var han det. Han fick mitt självförtroende till en nivå det aldrig varit på."

Lampard säger även att det handlar om en "aura kring honomoch ett sätt att hantera människor".

"Han sporrar folk. Hans eget självförtroende reflekteras tillbaka på laget. Han gjorde det mot mig personligen. Rent taktiskt är han fantastisk. Han är väldigt listig. Han ställer upp laget på ett fantastiskt sätt."

"Han får ut det bästa av spelarna och sättet han får alla att arbeta tillsammans har jag inte sett förrän han kom och jag har faktiskt inte sett det heller efter det att han lämnade".

"Det är möjligt att han inte klappar alla medhårs, men som en manager är han fantastiskt med sitt lag. Taktiskt är han briljant och likaså med individer och jag tycker att han även är briljant med media. Jag vet att han skapar kaos, men det han gör är att försvara sina spelare."


Även de spelare som inte haft Mourinho som tränare glädjas åt en trolig återkomst för portugisen till Chelsea. Juan Mata säger, till Sky Sports: "Jose är en av de bästa. Han har vunnit allt som går att vinna i de länder han varit i."

"Vi vet faktiskt inte riktigt vad som händer men om han kommer så är han välkommen för han är en av de bästa och Chelsea vill alltid vara en toppklubb. Om han kommer, då kommer vi vara glada över att ha honom här."


Gary Cahill fyller i: "Jag vet att han har väldigt högt anseende här, grabbarna pratar väldigt bra om honom så det måste ligga något i det."

"Alla spelare njuter av att arbeta med någon som de ser fram emot att arbeta med."


Jose Mourinho förväntas bli officiellt presenterad som Chelseas tränare i början av juni, om man får tro den engelska pressen.

Daniel Joannou2013-05-23 12:48:14
Author

Fler artiklar om Chelsea