Mourinho: ”Vi förtjänade att…”
En konfunderad Mourinho har en del att fundera på.

Efter förlusten mot Everton var Mourinho osäker på hur han skulle se på matchen. Ett dominerande Chelsea förtjänade att vinna, men ett Chelsea som inte kan ta tillvara på sina chanser förtjänar att förlora.

Chelsea hade flera chanser, genom främst Samuel Eto’o och André Schürrle, men lyckades inte få hål på Tim Howard i Evertonmålet i lördagens 0-1 förlust. Trots att Chelsea tryckte tillbaka hemmalaget i den andra halvleken fick Mourinhos mannar alltså lämna Goodison Park mållösa. Mourinho var osäker på hur han skulle se på resultatet och sade till Skysports efter matchen,

”Jag vet inte om jag ska säga att vi inte förtjänade att förlora eller om jag ska säga att vi förtjänade förlusten.”

Chelseamanagern fortsatte, ”Vi förtjänade inte att förlora för att vi var det bättre laget. Vi spelade bättre fotboll och dominerade hela matchen. Vi hade 21 avslut och vi riskerade allt vi kunde. Med det i åtanke så förtjänade vi att vinna matchen.”

Tyvärr räcker det inte alltid att vara det bättre laget. Det är målen som räknas.

”Men å andra sidan. Ett lag som har 21 avslut, vissa klara målchanser som enkelt kunnat förvaltas till mål, men inte lyckas göra något mål och sedan gör ett misstag i sista minuten av första halvlek. Med det sagt skulle jag kunna säga att vi förtjänade att förlora matchen.”

Nyförvärvet från Anzhi Makhachkala, Samuel Eto’o, debuterade och hade flera chanser att göra mål, men fick inte till skärpan i avsluten. Mourinho noterade givetvis missarna, men ville inte lägga skulden på den kamerunske anfallaren.

”Det var inte bara han. Jag tycker Schürrle har tre stora chanser att göra mål men missar. Det var också fler spelare som hade chanser, men jag tycker inte om att kritisera.

Istället för att kritisera vill Mourinho lägga sitt fokus på att analysera matchen, ”Jag föredrar att analysera matchen utifrån de två perspektiv jag nämnde tidigare.”

Om straffsituationen i andra halvlek då Oscar föll i straffområdet efter en närkamp mot Evertonspelarna Distin och Osman ville inte Mourinho uttala sig.

”Om jag kommenterar så straffas jag. Om jag kommenterar så kritiseras jag. Därför föredrar jag att inte kommentera.”

Förlusten är ett faktum och nollan i förlustkolumnen är därmed borta. Härnäst väntar nu spel i Champions League på onsdag då Basel gästar Stamford Bridge.

Källa: skysports