Mourinho: ”Vi går vidare ändå”
Förlust mot Basel, men Mourinho tror ändå på avancemang.

Mourinho: ”Vi går vidare ändå”

Läget i gruppen efter Chelseas chockartade förlust ser klart sämre ut än förväntat, men Mourinho är ändå säker på att Chelsea är tillräckligt bra för att avancera från gruppen.

Efter gårdagskvällens chockförlust mot Basel, som innebar att Chelseas 29 matcher långa förlustfria svit på Stamford Bridge i Champions League-gruppspel bröts, är Mourinho ändå säker på att Chelsea ska avancera från gruppen.
 
”Målet att sluta etta eller tvåa i gruppen och gå vidare till slutspelet har inte ändrats i och med förlusten. Definitivt inte.”
 
”Det är ett mål vi kommer att kämpa för och det är ett mål som väldigt väldigt starkt tror att vi kommer nå.”
 
När lottningen av gruppspelet var avslutad sågs Chelseas grupp som en relativt enkel där London-laget direkt blev storfavoriter. Förlusten hemma mot Basel innebär dock att läget försämrats även om Chelsea fortfarande får gälla som favoriter. De poäng som förlorades innebär dock att Chelsea måste se till att plocka fler i de kommande matcherna och särskilt då på bortaplan.
 
”Vi förlorade tre poäng som vi nu måste se till att hämta i någon annan match. Vi måste vinna mot Basel, eller Schalke, eller Bukarest, eller samtliga, eller några av dem. Normalt gäller att man måste vinna hemmamatcherna och sedan ta några poäng borta.”
 
”Nu måste vi ta sex poäng hemma, mot Schalke och Steaua, men vi måste också ta poäng borta. Troligtvis måste vi vinna i Basel för att kompensera för förlusten igår.”
 
Trots ännu en match utan mål från någon anfallare så påtalar Mourinho att han är nöjd med sin anfallsuppsättning och att han förväntar sig att nyligen anlände Samuel Eto’o kommer att bli bättre.
 
”Vi måste vänta lite. Men han är en mycket bra spelare och han kommer att göra mål.”
 
Angående förlusten ser Mourinho sin del i det hela och tar på sig ansvaret för förlusten. Samtidigt ser han med tillförsikt fram mot lördagens derby mot Fulham där det gäller att hitta tillbaka till det vinnande spåret och undvika en tredje raka förlust. Efter matchen mot Basel sa Mourinho,
 
”Jag är manager och jag är ansvarig för allt, särskilt ett dåligt resultat. Imorgon kommer jag inte att vakna med ett leende på läpparna, men när klockan är sju kommer jag att jobba hårt för att vi ska nå tre poäng i matchen mot Fulham.”
 
Mourinho fick också frågan var någonstans det gick fel mot Basel. Hur Basel kunde vända matchen efter Oscars fina 1-0 mål i slutskedet av den första halvleken.
 
”Jag tycker att de försvarade sig bra i första halvlek för trots att vi hade mycket boll kunde vi inte skapa många chanser. Oscars mål kom vid en bra tidpunkt för oss. Deras kvittering kom då vi var som bäst i matchen, direkt efter att vi haft ett par bra chanser, och sedan straffades vi på nytt.”
 
Efter fyra raka matcher utan vinst har Mourinho en del att fundera på inför lördagens ligamatch mot Fulham. Ännu en match som Chelsea ska vinna.
 
Källa: skysports

Niklas Isaksson2013-09-19 19:59:27
Author

Fler artiklar om Chelsea