Mourinho vill säkra avancemang

Mourinho vill säkra avancemang

Champions League rullar vidare och Chelsea kan säkra avancemang redan under morgondagen då man reser till Basel. - Vi kommer att gå för vinst, säger Mourinho till Sky Sports.

November går mot sitt slut och matchandet denna höst har ständigt avbrutits på grund av landslagsuppehåll. Men nu blir det andra bullar. När vi går in i december månad ser Chelsea fram emot hela nio matcher, däribland möten mot toppkandidaterna Liverpool och Arsenal. Därav skulle det nog sitta fint om man säkrade avancemang till fortsatt spel i Champions League redan under morgondagen då man i gruppspelets näst sista omgång besöker Basel.

"Vi har så många matcher i december så om vi kan ha en mindre att fokusera på - matchen mot Steaua - så skulle det hjälpa" säger Mourinho i en intervju till Sky Sports.

Men att som serieledare med fyra poäng ner till Basel åka dit och försöka gneta till sig en poäng är inte aktuellt.

"Vi kommer att gå för vinst. Om vi få en poäng så är vi vidare men vi måste försöka vinna matchen där. Detta också för att det var ingen vidare känsla att förlora mot dem hemma så att försöka vinna mot ett lag som slog oss på Stamford Bridge tror jag är viktigt."

Om matchen mot lokalrivalen och serieledaren Arsenal säger Mourinho: "Låt oss se hur läget är väl då. Vem vet i vilken position vi och dem är den 23:e december? De kanske är trea och vi femma? Man vet aldrig, detta är Premier League och allt kan hända."

"Vi måste ta en match i taget och se vad som händer".


Chelseas jakt på avancemang i Basel börjar 20.45 på tisdag och sänds på Viasat Motor.

Daniel Joannou2013-11-25 13:41:15
Author

Fler artiklar om Chelsea