Mourinho vill stanna till 2026
En glad Mourinho med rätt klubbmärket vid hjärtat.

Mourinho vill stanna till 2026

Han skrev på det sämsta kontraktet han sett på sex år. Ändå ser han gärna sig själv stanna i Chelsea i tolv år. Kärleken till Chelsea var den avgörande faktorn när Mourinho beslutade sig för att återvända till London och Chelsea.

José Mourinho gav strax innan jul positiva besked till Chelsea-anhängare världen över då han uttryckte en önskan att stanna på Stamford Bridge under de kommande tolv(!) åren. Stabilitet är nyckeln till framgång och med Chelseas högintressanta pågående långtidsprojekt ser han gärna sig själv som en viktig kugge i arbetet.

"Realistiskt så hoppas jag att vi i slutet av fyraårskontraktet sätter oss ned och analyserar situationen och tillsammans, klubben och jag, är glada att fortsätta arbeta tillsammans, eller nöjda att gå skilda vägar."

"Men jag skulle vilja stanna för, låt säga, tolv år. Jag blir 51 nästa månad. Tolv år låter bra, sedan två för att kvalificera ett landslag till VM. Mitt förstaval är Portugal, men England är nummer två."


Två landslag Mourinho har starka kopplingar till och som dessutom är starka nationer och mycket väl kan upprepa bedriften från det nyligen avslutade kvalet till sommarens turnering i Brasilien; att ta sig till ett VM.

Gällande situationen i Chelsea och hur han ser på framtiden fortsätter Mourinho, "Det bästa sättet att leda en klubb är genom stabilitet. För att hjälpa spelare att växa är det mycket enklare med stabilitet vad gäller idéer, filosofi, spelsätt, ledarskapsstil."

"Stabilitet gäller från högsta nivå, ägare och styrelse, och därefter manager. Det andra steget i hierarkin."

"Den stabliteten är väldigt viktig. Titta på till exempel Manchester United där alla vill att David Moyes ska få tid på sig och göra sitt jobb i en lugn takt. Det tycker jag är fantastiskt."


Kontraktet Mourinho skrev på med Chelsea i somras är långt ifrån det mest lukrativa han skrivit i sina dagar, men valet var ändå enkelt för portugisen. Ett enkelt val, men ändå hade det varit enklare att skriva på för en annan klubb.

"Det var många klubbar som var intresserade och där vi kunnat nå succé direkt under min ledning."

"Jag hade Real Madrid och jag lämnade för att jag ville, inte för att de inte ville ha mig. Jag har haft andra klubbar i andra länder där det vore enklare att direkt finna enklare jobb."

Ändå föll valet på Chelsea, klubben i hans hjärta, och som sagt var det inte pengar som låg bakom beslutet att återvända till SW6.

"Om det var pengar som styrde så skulle jag inte vara här för mycket mindre än vad jag fick hos Real Madrid, där jag också hade tre år kvar på mitt kontrakt."

Kontraktet med Chelsea som ändå ger Mourinho kring £8 miljoner per säsong är enligt honom själv det sämsta han haft sedan han lämnade Chelsea 2007. Pengar går alltså inte alltid före utmaning och kärlek.

"Jag kom inte hit för att det var enkelt, eller för att det var ett lag som redan var klart för att utamana om titlar, eller för att det var ett riktigt drömkontrakt. Det är det värsta kontraketet under mina senaste sex år. Jag är här för att jag älskar klubben, för att jag älskar det här projektet. Det är ett annorlunda projekt."

När man läser dessa avslutande meningar kan man inte annat än känna glädje över att Mourinho är tillbaka. Inte bara för att det är Mourinho. Utan också för att han verkligen vill vara tillbaka. Att han liksom flera stora spelare älskar klubben och låter hjärtat bestämma.

Niklas Isaksson2013-12-26 10:53:00
Author

Fler artiklar om Chelsea