Musovic höll nollan i debuten
Den svenska landslagsmålvakten höll nollan i sin debut.

Musovic höll nollan i debuten

Zecira Musovic säger att hon känner sig stolt och hedrad efter sin debut i Chelseas 2-0 vinst mot West Ham United under söndagen.

Emma Hayes gav Musovic hennes första start i den kungsblå dressen och den svenska landslagsmålvakten tackade för förstroendet med en solid insats. Musovic höll nollan i sin debut när laget tog sin femte vinst i rad på borta plan utan att släppa in något mål och åter igen skrev historia i WSL.

Målen från Sam Kerr och Bethany England var det som skilde lagen åt i söndagens Londonderby och Zecira fick en strålande start i sin Chelseakarriär.

”Det var verkligen en glädjefylld dag för mig. Jag är stolt över att jag har tagit mig till den här nivån och att jag har fått göra min debut för Chelsea” sa hon i en intervju efter slutsignalen.

 ”Det är en stor ära för mig att få representera en av de största klubbarna i världen och att få spela med de bästa spelarnaa i världen.”

"Jag är väldigt glad och stolt att officiellt vara en dela av Chelseafamiljen.”


Zecira berättade att Hayes redan på lördagen sa åt henne att förbereda sig för att starta i helgens match. Dalkullan fick god hjälp av spelare och ledare när hon skulle förbereda sig för sin debut mot Hammers.

”Jag fick reda på att jag skulle starta innan lördagens träning, men jag kände mig redo.”

”Jag har lagt ner arbetet och jag har bra människor runt omkring mig som hjälper mig med allt. Jag kände mig väl förberedd inför den här matchen, så det var enkelt för mig.”

”Den första matchen är alltid speciell. Jag är väldigt nöjd med att hålla nollan men det var enkelt när du har de spelarna framför dig.”


Musovic och hennes lagkamrater förbereder sig nu för returen av åttondelsfinalen i Champions League mot Atletico Madrid.

Den matchen kommer att spelas i Monza, Italien på grund av de reserestriktioner som spanien har. 24-åringen hoppas att Chelsea kommer följa upp sin 2-0 vinst med ännu en stark laginsats nu på onsdag.

”Jag ser verkligen fram emot det. Matchen på Kingsmeadow, vi spelade med 10 spelare och vi vann matchen med 2-0. Det var en fantastisk laginsats.”

”Jag kan inte vänta på att få se hur vi ska prestera med 11 spelare på planen och förhoppningsvis kan vi via alla hur bra vi verkligen är.”



Källa:
Chelseas officiella hemsida.


 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-03-08 18:10:42
Author

Fler artiklar om Chelsea