Tottenham Hotspur Stadium, 2022-10-23 17:30

Tottenham - Newcastle
1 - 2

Newcastle besegrade Spurs
Hugo Lloris fick inte undan bollen vid Newcastles första mål.

Tottenham skapade under den första halvleken chanser men släppte in två mål när Newcastle kom på besök. I den andra halvleken reducerade Spurs, men sen hände inte mycket alls. Antonio Conte kan inte vara nöjd med denna förlust.

Det gäller att vinna hemmamatcherna. Newcastle satsar, och om Spurs vill fortsätta vara före kan man inte förlora hemma. Visst borde Spurs haft med sig ett bättre resultat till halvtidsvilan, men ibland är det så. Att Spurs inte skapade mer i den andra halvleken känns värre.

Lloris ville ha frispark
Tottenham skapade chanser i den första halvleken. Man borde tagit ledningen, och framförallt Heung-min Son borde ha gjort mål. Men Newcastle var laget som tog ledningen efter att Callum Wilson varit stark när Hugo Lloris inte fått undan bollen när han avvärjde ett friläge. Resultatet blev att Wilson fångade in bollen och placerade in den i ett öppet mål. Newcatle gjorde sedan 2-0 efter ett genombrott av Miguel Almiron.

I den andra halvleken dominerade Newcastle från start, men Spurs klev fram och reducerade genom Harry Kane. Sedan började matchen hacka när Newcastle effektivt sänkte tempot. Att det under rådande omständigheter inte händer mer i Spurs offensiv är oroväckande.