Lagbanner
Inför: Hull – Newcastle
Håll dig i skinnet denna gång Danny Boy.

Inför: Hull – Newcastle

Nytt år, nya tider, ny omgång av FA Cupen. Det är dags för Premier League klubbarna att kliva in i världens mest anrika turnering. För Newcastles del innebär det en bortamatch mot sensationsartade Hull City som, likt sina motstånndare i denna match, på senare tid haft en sviktande formkurva.

Om någon hade påstått under försäsongen att Hull City skulle ligga på en sjunde placering i ligan efter årskiftet hade personen förmodligen ombetts söka hjälp hos psykvården. Nu är det dock så att Yorkshireklubben tog Premier League med storm och var en bra bit in på säsongen med och slogs med toppkvartetten. På senare tid har dock lagets formkurva avtagit då man vunnit blott en match på sina sista elva. Självförtroendet bör därmed inte vara på topp, framför allt om man har i åtanke att de förlorat sina tre senaste matcher.

På tal om förlustsviter... Newcastle var inför julen obesegrade i sex raka matcher. Två svaga insatser senare, mot Wigan borta och Liverpool hemma, är man ånyo på allvar indragna i bottenstriden.


Historik
Det här blir klubbarnas sjätte möte i FA cupen där Tynesideklubben har övertaget med sina fyra vinster gentemot Hulls enda vinst som kom 1930 i kvartsfinalen. United har också besegrat City en gång i Liga Cupen.

I ligaspelet har man möts nio gånger. Newcastle vann fem av de sex första mötena i ligaspelet men sedan dess har klubben från Kingston-Upon-Hull vunnit tre raka. Den senaste kom tidigare denna säsong på Saint James' Park. Hull vann då med 2-1 efter två mål av King och ett av Xisco. Det stora samtalsämnet efter den matchen var dock Danny Guthries IQ befriade nedsparkning av Fagan.


Newcastle United FC

Skadeläget
Med Alan Smith, Ignacio Gonzalez, Joey Barton, Mark Viduka och Habib Beye långtidsskadade får Joe Kinnear problem med laguttagningen. Problem som knappast gynnas av det faktum att även Obafemi Martins och Claudio Cacapa tros missa matchen.

Glädjande nog så finns det dock chans för att Nicky Butt, Shola Ameobi och Jose Enrique kan komma att medverka.

Sebastien Bassong är tillgänglig för spel igen efter sin avstäning som sträckte sig över blott en match. Beslutet är bekräftat på FAs hemsida.

Startelvan
Shay Given
Steven Taylor-Fabricio Coloccini-Sebastien Bassong-David Edgar
Jonas Gutierrez-Nicky Butt-Danny Guthrie-Charles N'Zogbia
Michael Owen-Damien Duff


Hull City FC

Skadeläget
Caleb Folan, Andy Dawson och Anthony Gardner uppges missa matchen pågrund av skador.

Startelvan
Denna elva startade man med i förra matchen:
Myhill
Ricketts-Zayatte-Turner-McShane
Halmosi-Ashbee-Garcia-Mendy
Barmby-Cousin


Tips
Jag tror på oavgjort 1-1. Båda klubbarna har sviktande försvarsspel och form så det kommer förmodligen bli en ganska krampartad tillställning.

Peter Holm2009-01-02 11:18:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies