Lagbanner
Inför: Newcastle – Hull

Inför: Newcastle – Hull

För en och en halv vecka sedan spelade Newcastle och Hull en mållös match på KC Stadium i FA cupens tredje omgång. Imorgon, onsdag, är det dags för returmötet på Saint James' Park.

Efter 0-0 matchen dessa två lag sinsemellan förra lördagen har kräftgångarna fortsatt i ligaspelet för de båda. Newcastle spelade 2-2 hemma mot West Ham under lördagen vilket gör att man inte vunnit på fyra matcher. Hull i sin tur är just nu i fritt fall. I helgen förlorade man sin fjärde raka ligamatch mot Everton på Goodison Park med 0-2. Det gör att man allt mer börjar glida nedåt i tabbellen och riskerar att dras in i bottenstriden om inget drastiskt sker med omdelbar verkan. Förhoppningsvis så har klubben därför andra tankar i sitt huvud när man kommer till spel imorgon.


Newcastle United FC

Skadeläget
Joey Barton, Habib Beye, Ignacio Gonzalez, Obafemi Martins, Alan Smith, Claudio Cacapa och Mark Viduka är alla fortsatt skadade. Shola Ameobi tros dock kommit över sina skador nu och bör kunna figurera i denna match. Nicky Butt är också tillbaka från sin avstängning.

Startelvan
Jag blir förvånad om inte Butt går in på mittfältet igen på Geremis bekostnad. I övrigt bör det inte vara några förändringar i laget. Joe ska ha sagt efter förra mötet med Hull att Carroll ska få behålla sin plats i de kommande två matcherna och eftersom detta är den andra matchen sedan dess så borde laget vara intakt utöver Butts återkomst. Det faktum att Andy dessutom gjorde mål mot West Ham borde inte gynna Sholas chanser att peta honom. Jag tror därmed att laget ser ut på följande vis:

Shay Given
Steven Taylor-Fabricio Coloccini-Sebastien Bassong-Jose Enrique
Damien Duff-Nicky Butt-Danny Guthrie-Jonas Gutierrez
Michael Owen-Andrew Carroll


Hull City AFC

Skadeläget
Inga införrapporter har kommit ännu från de stora sidorna men SkySports rapporterar i en aritkel om eventuella nyförvärv för Hull att både Andy Dawson och Anthony Gardner är skadade. I övrigt så uppges också Caleb Folan vara skadad. Artikeln handlar förövrigt om att klubben är på väg att värva West Hams Luis Boa Morte och Wigans Kevin Kilbane men de båda uppges inte vara klara i tid för att kunna spela i denna match.

Startelvan
I vårt senaste möte ställde manager Phil Brown upp med dessa elva spelare:

Matt Duke,Nathan Doyle, Michael Turner, Craig Fagan, Geovanni, Paul McShane, George Boateng (c), Sam Ricketts, Dean Marney, Daniel Cousin och Stelios Giannakopoulos.


Tips
Jag tror Newcastle tar sig samman och vinner denna match då motståndarna förmodligen har andra saker i sina tankar. Det är i alla fall vad jag förväntar mig att de ska göra så jag säger 2-1 till Newcastle.


Källa
NUFC.com

Peter Holm2009-01-13 14:52:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies