Blackburn 3 – Newcastle 0
Bollywood nästa för denna urusla skådis.

Sam Allardyce kunde under lördagens eftermiddag se sitt nya gäng Blackburn besegra Newcastle med 3-0 efter en dramatisk andra halvlek där domaren, och filmstjärnan McCarthy, hamnade i fokus.

Newcastle var det bättre laget och borde ha gjort mål under den inledande kvarten. Man radade upp målchanserna på löpande band och det hela kickade igång i den sjätte spelminuten. Först ut var Carroll som nickade ner en långboll till Duff. Irländaren tog emot bollen innan han serverade den tillbaka till Carolls panna som då hunnit förflytta sig mot den närmsta stolpen. Därifrån styrdes bollen mot mål men tyvärr fick den unge Geordieanfallaren se sin nick gå utanför målramen. N'Zogbia slog ett inlägg fem minuter senare som nådde Owen. Mickey försökte sig då på ett skott men tyvärr hann Samba fram och styra ut bollen till hörna innan den nådde nätmaskorna. Strax efteråt fick Newcastle en hörna som Guthrie tog hand om. Den förre Liverpoolspelaren lyckades hitta Carroll i luftrummet vars nick var på väg in i mål men tack vare en vaksam Andrews vid den bortre stolpen så kom Rovers undan med blotta förskräckelsen. Hemmalaget hade därefter svårt att få undan bollen och drog på sig en frispark. En frispark som N'Zogbia drog i famnen på Robinson. Avslutningsvis så hade Owen ett skottläge efter det att Carroll nickat fram honom på en långboll. Den forne storspelaren sköt dock utanför.

Matchen lugnade ner sig efter den händelserika perioden. Hemmalaget vaknade dock liv till den igen när knappa trettiofem minuter var spelade genom att skapa två chanser. Den första var ett distansskott från Tugay som for en bra bit ovanför ribban. Pedersen slog sedan ett inlägg som Samba nådde högst upp till i en luftduell med Coloccini. Lyckligtvis så for bollen dock om “rätt” sida utav stolpen.

Nicky Butt borde sedan ha givit hemmalaget ledningen när han fick ett skottläge från fem meter ut men fick inte bollen på mål. Förarbetet och framspelningen stod Duff för. Två minuter efteråt fick Carroll bollen i straffområdet från ett Bassong slaget inlägg. Andy vände sig då om och sköt men misslyckades med att hålla skottet under ribban. På tilläggstid stod Butt för en fin prestation ute på högerkanten (fråga mig inte vad han gjorde där) som ledde till ett farligt inlägg. Bollen var nära att hamna hos så väl Owens som Carrolls panna men det blev tillslut Ooijer som kunde styra den ut till en hörna.

Fem minuter in i den andra halvleken rullade bortalaget bort sina motståndare och efter inspel i deras straffområde uppstod det lite kaos. Det ledde till att N'Zogbia fick ett volleyskottläge från nära håll. Han sköt dock ovanför ribban. Samme fransman drog minuterna senare på sig en onödig frispark utanför eget straffområde. McCarthy klev då fram och sköt ett stenhårt skott mot den bortre stolpen som Given med nöd och näppe styrde i stolpen. Räddningen var minst sagt spektakulär och ytterligare ett bevis för att han går mot sin tredje utnämning till ligans bästa målvakt.

Bortalaget skapade därefter två nya chanser. Den första var ett distansskott från Enrique som gick förbi den bortre stolpen. Den andra kom från ett inkast som Carroll tog ner i straffområdet. Han vände sedan bort sin markör och stod för ett skott/inspel som for förbi samtliga i straffområdet och ut till ett inkast.

I den sextioförsta spelminuten kom ett fatalt missta av Rob Styles som kom att påverka matchens utgång. Den fullständigt bedrövliga domaren valde att döma straff år hemmalaget när Edgar lite smått touchar Hollywood inspererade McCarthy i eget straffområde. Det ledde till att den Syd Afrikanske anfallaren slängde sig i backen och att den urusle Styles pekade på straffpunkten. Tack för den du sa vi skator med Beye incidenten mot City i färskt minne. Benni McCarthy kunde därefter säkert placera in ledningsmålet för hemmalaget. Detta var förövrigt den nionde straffsparken vi fått emot oss denna säsong. Jo tjena att det jämnar ut sig sett över en hel säsong.

Fem minuter efteråt slog Robinson en utspark som Pedersen skarvade vidare till Jason Roberts. Roberts fick då fritt fram att dubbla ledningen för Rovers med sitt volleyskott. Dunn försökte sig sedan på att utöka ledningen ytterligare men sköt ovanför från långt ut.

Newcastle reste sig aldrig efter det. Det blev istället värre. I den åttiotredje spelminutnen drog Butt på sig sitt andra gula kort i matchen och blev därmed utvisad. Tre minuter senare knöt Jason Roberts samman säcken med ett iskallt avslut från ett Pedersen inlägg.