Manchester City 2 – Newcastle 1
Mannen som nu gjort sig av med sin bedrövliga frisyr (se här ovanför, ni ser själva vem jag syftar på) gjorde sitt andra mål på tre ligamatcher i denna match.

Ett relativt blekt Manchester City besegrade ett bedrövligt Newcastle under onsdagen när Tynesidelaget besökte COMS. Det mest oroväckande för bortalaget var dock inte det faktum att man förlorade på nytt utan det faktum att både Joey Barton och Michael Owen avgick med skador.

Pågrund av tidsbrist blir det en oerhört kort matchrapport idag. Hursomhelst så inledde Newcastle svagt. Man slog bort passning efter passning i uppspelsfasen men det lät dröja på sig innan hemmalaget tog vara på det hela. Rättare sagt så var det i den sjuttonde spelminuten som utdelningen kom. Robinho fick bollen vid straffområdeskanten innan han serverade Shaun Wright-Phillips vid den bortre stolpen. SWP kunde då placera bollen i mål mellan benen på Harper. City slog av på takten efter det men gästerna fortsatte att vara gästvänliga halvleken ut.

Newcastle ryckte upp sig i den andra halvleken men slarvigt försvarsspel och oförmågan att skapa de riktigt heta chanserna gjorde att man aldrig riktigt hotade City. Dödsstöten från hemmalaget kom i den sjuttiosjunde spelminuten när Zabaleta hittade Craig Bellamy i straffområdet. Bellars stod då för ett iskallt avslut som gick in via backen förbi Harper.

Den enda ljuspunkten i matchen var reduceringen i den åttioförsta spelminuten. David Edgar vann en närkamp mot Bridge i straffområdets utkant och kunde därefter servera Andrew Carroll framför mål som inte begick några misstag. Det var förövrigt anfallarens andra mål för säsongen och kanske är det ett bevis för att han äntligen börjar mogna och leva upp till sin potential? Förhoppningsvis bevisar han det mot the Mackems nu på söndag.

Efter målet förväntade sig alla en anstormning utav bortalaget men istället blev det hemmalaget som hade mycket av bollen och var betydligt närmre att göra 3-1 än vad NUFC var att kvittera.

Det mest oroväckande dock var inte förlusten, den var väntad med tanke på skadeläget. Utan det är just skadeläget som kommer få oss skator att sova dåligt inatt. Det var nämligen så att både Joey Barton och Michael Owen byttes ut på grund av skador. Sebastien Bassong blev dessutom skadad halvvägs in i den andra halvleken men fortsatte matchen ut. Min chansning om att vi skulle återta toppen av skadeligan i min införrapport var därmed inte allt för taskig…