Lagbanner
Förhandlingar pågår med City och Toulouse

Förhandlingar pågår med City och Toulouse

Turerna kring Givens uttåg ur klubben och Ebondos intåg spinner vidare idag då representanter för de tre klubbarna fortfarande sitter i förhandlingar med varandra.

Vår frispråkiga manager Joe Kinnear har valt att öppna kakhålet nu igen. I en intervju i dagens upplaga av lokaltidningen The Evening Chronicle har han klargjort vad som försiggår bakom kulisserna vad gäller Shay Given och Albin Ebondo.

När det kommer till irländaren så är det så att Manchester City inte vill betala det klubben efterfrågar. City har i dagsläget bara hostat upp £5 miljoner och frågan är nu om klubben är villiga att höja det budet.

Newcastle valde i alla fall att inte ha med Given i sin spelartrupp under gårdagens match mot just Manchester City. Den officiella anledningen då var att irländaren var skadad men allting tyder på att det är en bluff. Hursomhelst har Joe sagt följande:

“We have had approaches for Shay – serious approaches from Man City. Irrespective of all the stories, they’ve offered £5m and not a penny more.

“We think it’s an insult to offer that for the best keeper in the Premier League.

“It’s a derisory offer.

“But Shay has made it clear he wants to leave.

“I wasn’t involved too much with the meeting between the owner, Shay and his agent when they tried to thrash it out.

“But as far as I know, the owner and the managing director were unhappy they’ve only been offered £5m.

“That’s where we stand.

“I don’t want to lose him – I’m fighting a relegation battle.”


Han span sedan vidare med följande uttalanden om Albin Ebondo.

“I still think Ebondo will come.

“I was supposed to have it done four days ago.

“Hopefully he will come and join us.

“Ebondo was due to come in on Wednesday night from France.

“But we’re still tied up in negotiations.

“The original price was £2.5m but they moved the goalposts and it’s now £3m.

“We are still out in France negotiating.

“It’s been two weeks now, so we have to wait and see.”


Efter måndagens rapporter om att spelaren i stort sätt var klar för klubben har ryktena varit många. Vissa medier hävdade att Ebondo inte ville ansluta till klubben då han trodde att Habib Beye skulle förse honom till bänken när denne var återställd från sin skada. Hela den historien uppstod då en representant för spelaren hade förmedlat det budskapet så det återstår att se om han verkligen ansluter till Newcastle om klubbarna kommer överens.

Sist men inte minst så uppger tidningen att både Aston Villa och Wigan jagar Charles N’Zogbia. Båda klubbarna rapporteras förbereda ett bud kring £7 miljoner. Likt Given tros det vara den bakomliggande orsaken till varför spelaren uppgavs ha varit skadad under gårdagen. Joe tycks dock inte nämnt något om det hela så vi får låta framtiden utvisa vad som är sant. Förmodligen blir det i form av ett nytt uttalande av herr Kinnear…

Peter Holm2009-01-29 21:41:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies