Lagbanner
Genombrott på marknaden idag?
Donadel

Genombrott på marknaden idag?

Nu börjar det allt se ut som att det händer saker kring Newcastle då Ryan Taylor och Kevin Nolan uppges bli klara för klubben idag. I övrigt så fortsätter spekulationerna om att klubben även jagar Ebondo, Veloso och Donadel.

Vi börjar med nyheten om att Kevin Nolan idag ska genomgå en läkarundersökning. Det har Boltons manager Gary Megson uppgett till nyhetskanalen Sky Sports News under förmiddagen. Spelaren borde bli klar när som helst då registreringen för att han ska kunna delta i söndagens derby är 17.00 brittisk tid.

I övrigt så kommer rapporter från Portugal (uppger the Journal) att klubben lagt ett £10 miljoners bud på Sportings mittfältare Miguel Veloso. Spelaren uppges ha kommit på kant med sin manager och det faktum att Lissabonklubben dras med stora skulder försämrar knappast Newcastles ståndpunkt i dessa förhandlingar. Det spekuleras dock inom medierna att Newcastle kanske drar sig ur affären när Nolan är i hamn. Det skulle man i så fall göra för att Bolton, som Nolan tillhör, också är ute efter Veloso.

En annan spelare som uppges bli klar för klubben idag är Wigans vänsterback Ryan Taylor. Ryan sitter i dagsläget på ett utgående kontrakt och uppges kosta kring £800 000 för att köpa loss. Med tanke på klubbens prekära ekonomi så känns det som ett realistiskt alternativ. Dessutom är det värt pengarna enbart för att få honom att sluta göra mål mot oss. Han har gjort mål för Wigan i de fyra senaste mötena mellan klubbarna.

Igår så ställde Albin Ebondo upp på en intervju med Sky Sports. Newcastle har jagat högerbacken i två veckors tid nu och lyckas man bara komma överens med hans klubb (Toulouse) så tycks han vara mån om att komma. Så här uppges han ha sagt:

"I have always been ambitious, I want to join the Premier League, which is for me the biggest league in the world.

"My dream is for the two club to agree a fee, however if he does not happen it is not the end of the world.

"I know some Newcastle players, not personally, but because they are popular players such as Owen, Butt, Geremi, Viduka, Martins, so they are a good team with great players.

"If the manager wants me, that means I can add something to the team, I think there is some details to put together, but nothing is done yet, but it is not far. That is my feeling."


Igår sa Joe Kinnear att klubbarna sitter I förhandlingar där Newcastle först fått ett bud på £2,5 miljoner accepterat men att klubben från södra Frankrike nu vill ha £3 miljoner istället. Spelaren uppgavs förövrigt ha varit på Tyneside under måndagen för kontraktsförhandlingar och för att genomgå en läkarundersökning. Så kanske finns det hopp för att även han blir klar idag? Förhoppningsvis blir det så!

Turerna kring Charles N’Zogbia spinner vidare idag. Igår så offentliggjorde han att han inte tänker spela en match till så länge Kinnear är manager för Newcastle. Utbrottet kom efter det att Joe av misstag kallat honom för ”Insomnia” i en intervju med Sky Sports efter Citymatchen i onsdags. Den teorin köper dock inte Kinnear som uppges ha sagt följande enligt BBC:

"Sadly, this just smacks of a desperate attempt to engineer a move away from Newcastle United,

"OK, I got a little tongue-tied, but if I had a pound for every time I've mis-pronounced a player's name down the years, then I'd be a very wealthy man indeed. 

"I don't think any person would be happy with this situation,

"If he meant it as a joke, it is a good joke for Kinnear but to Charles, it is not. He doesn't want to leave but Joe Kinnear wants him to leave, that is not the same thing.

"There have already been plenty of quotes attributed to Charles during January, saying he is interested in leaving for other clubs,

"But the truth is we haven't received a formal offer for him."

The Independent uppger förövrigt att Shay Given nu har lämnat in en transferansökan I skriven form. Tidningen hävdar också att både Taylor och Nolan ska genomgå läkarundersökningar idag. Skulle de då klara dessa så förväntas de bli klara i tid för att kunna spela mot Sunderland på söndag.

Vidare så hävdar tidningen att klubben håller på att värva Fiorentinas mittfältare Marco Donadel. Det skulle i så fall spä på ryktena om att Newcastle dragit sig ur förhandlingarna om Veloso. Sporting uppges vilja ha €18 miljoner för Veloso och i så fall tyder allting på att Donadel vore det billigare alternativet. Hursomhelst så tros Newcastle vara beredda att värva minst en innermittfältare till utöver Nolan då Barton i princip missar resten utav säsongen på grund av den skada han ådrog sig i Citymatchen.

Avslutningsvis råder det oenighet om vad som försiggår när det kommer till Shay Given. Som jag tidigare skrivit så har han lämnat in en ansökan om att få lämna men tydligen ska City ännu inte höjt sitt bud på £5miljoner. Det finns dock andra rapporter som påstår att han blir klar för klubben där en övergångssumma på £8,5 miljoner har nämnts. Tidigare har det dock varit prat om att Newcastle efterfrågar £12-14 miljoner.

Peter Holm2009-01-30 12:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies