Lagbanner

Officiellt: Taylor in, N'Zogbia ut

Newcastle-dödaren nr.1 Ryan Taylor lämnar Wigan för Newcastle, medan Charles N'Zogbia går motsatt väg.

Ingen exakt summa för N'Zogbia är officiell, mer än att Wigan Athletic slår sitt transfer-rekord och en summa på 6,5 £ har nämnts. Taylor har varit väldigt nära Newcastle sen i fredags och uppges ha tränat med laget idag, men då Taylor är en del i överrenskommelsen om N'Zogbia så hängde allt på att Wigans affär med fransmannen skulle bli klar i tid, vilket den nu har blivit.

24-årige Taylor har skrivit på ett kontrakt för fyra och ett halvt år och brukar spela antingen som ytterback eller yttermittfältare både till vänster och höger på planen. 24-åringen har hunnit med att spela 195 matcher i sin karriär och kommer från början från Tranmere Rovers innan han 2005 gick till Wigan.

Kommentarer om övergången

Ryan Taylor:
"It's fantastic. This is a massive opportunity for me and I can't wait to get started.

You only have to look at the game against Sunderland and the Newcastle fans to realise why I have signed for the club".

Joe Kinnear:
"I'm over the moon to get Ryan because he is still a young player but one with a lot of experience. He's played nearly 200 career games and is still only 24.
His versatility is tremendous, he can play on the left or the right and in defence or midfield.

He's a total fotballer in that he's got two good feet and is very good on the ball which I like very much.

He's another Scouse lad like Kevin Nolan with a great character and we're very happy to get him on board".

Taylor känns som en bra värvning som kan göra nytta på flera olika positioner i ett skadedrabbat Newcastle och jag tycker klubben gör en bra deal med Wigan. Det är även skönt att Zoggy-såpoperan äntligen får ett slut då den unge fransmannen inte gjort mycket annat än gnällt över hur mycket han vill bort den här säsongen.

Oavsett vad man tycker om N'Zogbia och alla hans utspel så får vi väl önska honom lycka till i sin nya klubb, men framförallt så välkomnar vi Ryan Taylor till Newcastle.


Per Lidholm2009-02-02 18:33:19
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies