Lagbanner

Spelarbetyg: Newcastle - Sunderland

Här kommer spelarbetygen från derbyt mot Sunderland.

Skalan:
1. Fullkomligt bedrövlig
2. Värdelös
3. Undermålig
4. Icke Godkänd
5. Knappt Godkänd
6. Godkänd
7. Bra
8. Mycket Bra.
9. Världsklass
10.”Once in a life time”

Steve Harper - 7
Jag tror de flesta Newcastle-fans håller med mig när jag säger att Harper är en fullgod ersättare till Given. Visst, Given är snäppet vassare, men Harper gjorde en bra insats igår och räddade tex Cissés första avslut vid friläget som ledde till 0-1-målet. Han var ständigt alert och gjorde ett antal viktiga utrusningar. Harper stod också för ett flertal bra utkast. Fortsätter han hålla den här nivån kommer vi klara oss helt ok utan Shay.

Steven Taylor – 8
Frågan är om inte Taylor kan utvecklas mer som högerback än mittback. Taylor kom framåt flera gånger, och hade ett helt ok samspel med Duff på högerkanten. Sen ordnade han ju också straffen som resulterade i kvitteringen. Han var faktiskt också mer eller mindre felfri i defensiven och det är tveklöst en av de bästa matcher jag sett Taylor göra.

Fabricio Coloccini – 5
Coloccinis form är tveksam, vilket jag tycker är skumt, då han efter en lovande start stått för en rad mindre bra matcher på sistone. Man hade ju kunnat tro att Colo bara skulle bli bättre och bättre ju mer han kom in i Premier Leagues hårda spel och snabba tempo, men just nu är jag något orolig. Colo upphävde offsiden på Sunderlands mål och stod sen sedvanligt och vinkade mot domaren för offside istället för att försöka nå ifatt Cissé. Slarvade emellanåt och det kändes inte riktigt som att en totala koncentrationen fanns där. Skärpning Colo, jag vet att du kan.

Sebastien Bassong – 7
Ytterligare en bra insats av den unge fransmannen som går från klarhet till klarhet. Det är otroligt skönt att se utländsk spelare komma in och verkligen stå upp fysiskt i den här krävande ligan. (till skillnad från andra försvare i NUFC som har kommit från franska ligan som tex. Cacapa och Rozehnal).

José Enrique – 7
Skötte sig ok i defensiven, men framförallt kom han ofta med i anfallsspelet och spanjorens passningsspel var glädjande nog över den vanliga undermåliga standarden. Slog en del bra inlägg, även om många även fastnade vid Sunderlands närmaste försvarare. Hade ett bra samarbete med Gutierrez på vänsterkanten.

Damien Duff – 6
Duff ryckte upp sig betydligt i andra halvlek och var ganska pigg på sin kant. Jag tycker han visade vilja och en kämpaanda som han ska ha en eloge för, men tyvärr så räcker det ändå inte till.

Kevin Nolan – 5
Det blev en ganska ljummen debut för Nolan. Slog en hel del felpassningar, särskilt i första halvlek och bidrog inte med mycket konstruktivt. Nolan är dock godkänd i sitt defensiva arbete, vi har ju framförallt räddningen på mållinjen som exempel på det. Spelade upp sig något i andra halvlek där han hade två avslut. Jag tror möjligheterna att Nolan växer i det här laget är stora.

Nicky Butt – 6
Som de flesta andra spelare gjorde Butt en bättre andra halvlek. Han skötte sig helt ok utan att på något sätt glänsa.

Jonas Gutierrez – 8
Gutierrez springer och springer. Det är inte alltid det leder någon vart, men är det något Jonas har så är det rätt attityd. Han gav Sunderlands spelare problem gång på gång med sina aviga rörelser och eviga energi. Vi såg alla hur flertalet gånger blev bryskt kapad, men aldrig tröttnade. Spiderman gjorde en mycket bra insats både bakåt och framåt. Matchens skata.

Shola Ameobi – 6
Shola gjorde sitt femtionde mål för klubben på ett snyggt slagen straff, men imponerande inte särskilt mycket i övrigt. Hade några halvlägen där inte särskilt mycket hände. Sen så tänker jag framförallt på chansen i straffområdet i första halvlek där han helt ostörd sköt långt över i ett bra läge. Men visst blir han godkänd då han pallade trycket vid straffen och räddade oss från ytterligare en förödmjukande förlust mot våra ärkerivaler.

Andy Carroll – 6
De senaste matcherna i A-laget har gjort Andy gott, då jag tycker det märks att han är lite mognare i sitt spel och tar för sig mer. Fysiskt sett har han vad som krävs, men det finns många frågetecken kvar och jag tror inte det blev några färre frågetecken efter den här matchen. Nicken i ribban och ett skott strax utanför var Carrolls vassaste lägen, annars hände inte allt för mycket runt honom.

Peter Lövenkrands och David Edgar spelade för kort tid för att betygsättas.

Per Lidholm2009-02-02 19:13:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies