West Bromwich - Newcastle 2-3
Damien Duff gav Newcastle en drömstart i 2-3-vinsten borta mot West Brom.

Newcastle tog på lördagen tre mycket viktiga poäng då tabelljumbon West Bromwich besegrades på The Hawtorns.

Här kommer en matchrapport kanske i det senaste laget, men tidsbrist har gjort det omöjligt förrän nu. Well well, bättre sent än aldrig. Jag vill också tillägga att jag såg den här matchen på stream som bara tidvis fungerade riktigt bra och att jag hade stora problem med streamen särskilt i andra halvlek, så det kommer bli en mycket kort genomgång av andra halvlek.
Låter därför också bli att sätta spelarbetyg för den här matchen.

Matchen rivstartade verkligen, då Newcastle skulle ta ledningen efter blott sextiosju sekunder. Shola Ameobi slog en genomskärare mot Damien Duff, men hemmalagets Abdoulaye Meite såg ut att stoppa passen, men mittbacken drällde istället med bollen som rullade under honom och rakt till en friställd Duff. Irländaren tackade för tabben och gjorde inga misstag när han säkert placerade in 0-1 för The Magpies.
Två minuter senare fick WBA:s Marc-Antoine Fortune tag i bollen vid straffområdesgränsen och tog sig förbi Steven Taylor som samtidigt ramlade. Fortune avslutade från vänstra delen av straffområdet och bollen rullade in vid bortre stolpen. Ett inte helt otagbart skott för vår målvakt Steve Harper. 1-1.

Den galna inledningen på matchen var dock inte fullbordad än. I matchminut nio hittade Duff debutanten Ryan Taylor som vid straffområdesgränsen som avlossade ett volleyskott, som efter några studsar på WBA-försvarare nådde fram till en omarkerad dansk, nämligen Peter Lövenkrands. Lövet tog emot bollen och placerade säkert in den intill Scott Carsons högra stolpe. Newcastle var återigen i ledningen. 1-2.
Samme Lövenkrands hade ett hyfsat läge i fjortonde minuten, men matchen lugnare här ner sig en aning, vilket kanske är ganska naturligt med tanke på den intensiva starten. I den tjugotredje minuten uppstod en för Newcastle klassisk kaossituation i straffområdet då James Morrison tog sig fram. Efter en portion av detta välkända kaos sköts bollen tillslut utanför av Kim. Efter några halvchanser till vardera lag fick Ryan Taylor ett bra läge efter en halvtimme då han sköt ett lågt skott strax utanför vänsterstolpen.

Fyra minuter före paus gjorde Newcastle något så ovanligt som att göra mål på en hörna. R Taylor la en av flera bra hörnor och denna hittade Steven Taylors huvud vid bortre stolpen. Taylor nickade via en WBA försvarares arm och in i mål. WBA – Newcastle 1-3.

I hopp om att förändra matchbilden tog WBA ut Kim och Chris Bunt och ersatte med Roman Bedner och Filipe Teixeira i paus.
Newcastle såg ut att ha ganska bra kontroll på matchen till en början. WBA hade några halvchanser, medan vi inte skapade något särskilt intressant. Men i den sjuttiotredje minuten satt man återigen på helspänn då WBA reducerade. Teixiera togs sig förbi två NUFC-försvarare och hittade med en pass Fortune inne i straffområdet. Fortune sköt säkert i mål och gjorde därmed sitt andra mål för dagen. 2-3. Här var det nu dags för Newcastle att sedvanligt klappa ihop och WBA tog över matchen och satte en rejäl press på bortalaget. Mark Viduka var tror eller ej frisk igen och kom med tio minuter kvar in istället för Ameobi. Två minuter senare var Lövenkrands nära att punktera matchen, men hans halvvolley-skott gick strax utanför stolpen. WBA fortsatte att pressa, men fick inte till något riktigt riktigt farligt läge, men var verkligen extremt nervösa sista minuter. Domare Chris Foy blåste efter tre minuters övertid för full tid och Newcastle tog sin andra bortaseger för säsongen.