Lagbanner
Joe kommer att genomgå en operation

Joe kommer att genomgå en operation

Joe Kinnear kommer under måndagen att genomgå en bypass operation. Konsekvensen av det hela är att Joe nu tros kunna missa resten utav säsongen.

I fredags tog Joe Kinnear beslutet att lägga in sig på ett privat sjukhus i West Middlands efter det att han känt av att han led av högt blodtryck. Han har sedan dess genomgått ett flertal tester och det såg först ut som att läget var stabilt men man valde att hålla honom under uppsikt under ytterligare ett par dagar.

Idag rapporterar BBC dock att läkarna fattat beslutet att han kommer att genomgå en bypass operation under måndagen. Vidare så spekulerar Nyhetskanalen om att Joe riskerar att missa resten utav säsongen. Det har givetvis försatt klubben i en svår situation. I dagsläget ligger det ett kontraktserbjudande på bordet för Kinnear som skulle innebära att han fick stanna ytterligare två och ett halvt år som manager för klubben, då hans nuvarande kontrakt går ut i sommar, men detta väcker många frågor hos samtliga inblandade parter.

Det faktum att Joe för tio år sedan fick en hjärtattack under sin tid som manager för Wimbledon bör inte tala i hans favör om en eventuell framtid i Newcastle. Det borde inte heller vårt prekära läge i Premier League heller göra. Newcastle har i och med vinsten 3-2 mot West Brom förvisso fyra poäng till godo på Blackburn men med ett flertal svåra hemmamatcher kvar att spela stiger oron kring klubbens framtid. Att Chris Hughton, som ledde laget till seger mot Albions i lördags, dessutom inte övertygade alls som care taker manager i efterspelet kring Keegans avgång bör inte heller underlätta för ledningen. Chris förlorade då fyra raka matcher, en var förvisso i Liga Cupen, och det har i mångt och mycket varit en bidragande orsak till att vi legat i botten hela säsongen.

Klubben har ännu inte uttalat sig om Kinnears hälsa mer än det att man bekräftade han skulle missa matchen i lördags på grund av att han låg på sjukhus. Vi får därmed utlysa lite tålamod bland oss supportrar i väntan på ett besked om vad som kommer att ske men under tiden kan vi alla hålla tummarna för att Joe klarar operationen utan några större bekymmer. Det ska förövrigt bli intressant att se om ledningen nu lärt sig av sina tidigare misstag och börjar informera oss om vad som nu kommer att ske både kortsiktigt och långsiktigt om nyheten om att Joe blir borta resten av säsongen stämmer.

Peter Holm2009-02-11 13:58:50
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies