Lagbanner
Carroll förlänger
Big Andy, här omfamnad av Jose Enrique, Michael Owen och Sebastien Bassong efter ett av sina två mål denna säsong, stannar i klubben ytterligare ett par år.

Carroll förlänger

Under torsdagen aviserade Newcastle United att lokalfostrade Andrew Carroll kritat på ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till 2012.

Newcastle annonserade idag på sin hemsida att ”Big Andy” Carroll har skrivit på ett nytt kontrakt. Det innebär att den numera tjugoårige anfallaren har möjlighet att stanna i ytterligare tre och ett halvt år.

Andy debuterade i UEFA cupen i en bortamatch mot Palermo för knappa två och ett halvt år sedan. Han har sedan dess blandat och gett. I reservlaget har hans målform varit lika god som den en gång var i U-18 laget. Däremot så hade han en medioker säsong ifjol. Under den första halvan var han utlånad till Preston där hans främsta merit var ett rött kort och hemskickning från den Engelska U-21 landslagssamlingen. Han lyckades dock göra ett mål på sina elva matcher i The Championship innan han återvände till Newcastle i januari månad. Många supportrar har dessuttom ifrågasatt hans karaktär då han i september månad ifjol greps av polisen för att ha misshandlat sin flickvän på fyllan. Andy erkände misshandeln och kom undan med en varning från den engelska poliskoren.

Nu tycks dock motgångarna börjat upphöra för Carroll. För två månader sedan fick han chansen att starta fem matcher i rad på grund av vårt absurda skadeläge och Geordiesonen tackade för förtroendet genom att göra två mål. Han har sedan dess gått skadad men är nu redo att ta upp kampen med övriga anfallare.

Kommentarer om kontraktsförlängningen

Tränare Chris Hughton (citaten är hämtade från ovanstående länk)

"It's well-deserved and I'm very happy for Andy,

"He's a young, talented player who has made his way through the youth team and has made a contribution at first-team level.

"He came into the team in January and played very well and scored a couple of goals.

"Andy's a local lad as well which is always nice for the fans and we hope he has a big future here."

Big Andy

"I'm over the moon to get my future sorted and there was never any doubt I would sign a new deal.

"This is where I want to play my football and this season has been a dream for me.

"I came into the side earlier in the year and scored twice in six games.

"My first goal for my hometown club (against West Ham) was amazing and I hope to score many more in the future.

"But my immediate aim is to get back in the team and help us stay in the Premier League."

Peter Holm2009-03-13 08:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies