Lagbanner
Hull 1 – Newcastle 1
Owen stod för en anonym insats ikväll.

Hull 1 – Newcastle 1

Det blev ånyo oavgjort för Newcastle under säsongens andra resa till KC Stadium, samma tipstecken som senast med andra ord. Denna gång gjorde dock vardera lag ett mål som Geovanni och Steven Taylor.

Startelvan
Steve Harper
Steven Taylor-Fabricio Coloccini-Sebastien Bassong-Jose Enrique
Geremi Njitap-Nicky Butt-Alan Smith-Jonas Gutierrez
Michael Owen-Obafemi Martins


Första halvlek
Hull inledde starkast och behöll spelövertaget under stora delar av den inledande halvtimmen. Newcastle skapade dock första halvchansen när Enrique hittade Geremi med inlägg. Kamerunaren kunde dock inte bestämma sig om han skulle nicka bollen i mål eller använda foten vilket ledde till något mellanting som Duke inte fick några bekymmer med.

I den nionde spelminutnen tycktes det bli en tidig ridå för gästerna. Geremi blev då av med bollen på mitten av planen i en närkamp med Zayate som i sin tur spelade ut bollen till vänsterkanten. Receptor för passningen var Fagan som störtade fram innan han slog ett inlägg. Inlägget visade sig vara perfekt välavvägt då brassen Geovanni kunde nicka in ledningsmålet vid den bortre stolpen.

Newcastles svar uppstod strax efteråt när Geremi hittade Martins i straffområdet. Nigerianen vände bort sin markör innan han sköt en bra bit ovanför. Mendy i sin tur ville inte vara sämre när han på en kort frisparksvariant fick se sitt avslut gå utanför målburen. Fagan höll sig sedan framme på ett Ricketts kastat inkast men sköt ovanför ribban. Butt försökte därefter göra ett distansmål men fick se sitt skott styras in i famnen på Duke via Gardner. ’

Tiden som följde var fylld av frisparkar åt vardera håll. Matchen stod och vägde med andra ord och tillslut lyckades Newcastle greppa tag i taktpinnen. Det la grunden för att man i den trettioåttonde spelminuten kunde kvittera i ett anfall som involverade Geremi och Gutierrez innan Butt fick bollen dryga sju meter ut från straffområdet. Den tidigare ifrågasatte mittfältaren slog då ett inlägg som touchade en motspelare och for mot första stolpen där dök Steven Taylor upp. Geordien begick sedan inga misstag när han på ett elegant sätt lättade in bollen i bortre delen av målet på volley.


Andra halvlek
Stärkta av kvitteringen försökte Newcastle bygga på sitt mentala övertag. Det märktes om inget annat under den inledande kvarten där man vaskade fram tre halvchanser medan hemmalaget bara stod för en. Den första uppstod när Gutierrez kom runt på vänsterkanten och slog ett inlägg som styrdes via Ricketts in i famnen på Duke. Owen var redo att hugga utifall bollen hade tappats av Hulls målvakt men så blev aldrig fallet. Manucho lyckades skaka sig loss från Coloccinis bevakning strax därefter innan han avlossade ett skott som Harper kunde rädda. Gutierrez fick en god möjlighet att göra mål efter det att en misslyckad passning från Martins banade vägen för hans skottläge. Argentinaren visade sig dock återigen vara en dålig avslutare när han sköt ovanför. Smith hittade strax därefter Martins som sprang sig fri från Turner och Ricketts. Han lyckades därefter peta bollen förbi den utrusande Duke men fick se sitt avslut gå om fel sidan stolpen.

Humbersides stolthet skapade halvlekens bästa målchans cirka tjugo minuter in. Manucho och Mendy kom då i ett två mot två läge där den förstnämnde var bollförande och hade lyckats hålla sig framför närmaste gubbe. Den inlånade anfallaren misslyckades dock kapitalt med sin passning till den andre vilket medförde att Harper enkelt kunde plocka upp bollen.
I ett sista försök att få med sig alla de tre poängen hem till Tyneside gjorde Newcastle två byten med kvarten kvar att spela. Ameobi och Raylor (Ryan Taylor) byttes in på Owens och Smiths bekostnad. Det ledde till två halvchanser där först Geremi sköt från distans men olyckligt nog for bollen långt utanför. Gutierrez fick sedan bollen i straffområdet från en smart slagen hörna av Raylor. Argentinaren kunde dock inte hålla sig kall och sköt ett skott som löpte större risk att träffa hörnflaggan än att gå i mål.

Hull I sin tur såg allt mer nöjda ut med poängen. De backade hem och lyckades i sin uppgift att desarmera Newcastle i deras anfall. Deras enda halvhjärtade försök att knipa alla tre poäng kom från en hörna som Kilbane slog. Turner nådde högst upp men nicken for långt ovanför ribban.


Kommentar
Först och främst: Jag har idag ändrat uppfattning om dödsstraff. Den man som uppfann streaming förtjänar inte att leva. Finns det något mer kriminellt än att skiten lägger av med fem minuter kvar av matchen? Sedan kan man samla ihop övriga fånar som hjälpt att sprida detta vidriga, hemska ja nästan tortyrartade sätt att se på fotboll på och ge de ett rejält spöstraff.

Nog om jordens avskum och över till matchen. En pinne vardera var väl rättvist men att döma från det jag hörde på radion (och på något mirakulöst vis lyckades skåda i sakta framhackande stillbilder, återigen: avliva fanskapet som hitta på streaming) gjorde inget av lagen någon storartad insats. Hull skulle dessutom sett ganska nöjda ut med en pinne. Det frustrera mig då att vi inte har en extra växel att lägga in. Vill grabbarna spela kvar i Premier Leeague med sina £55 000 veckopening eller nöjer de sig med att fly skeppet i sommar och gå ner minst 50% i lön för att kunna hitta ny arbetsgivare?

Förövrigt kom vi lindrigt undan idag rent resultatmässigt. Alla våra bottenkollegor antingen förlorade eller kryssade. Faktum är att vi till och med gick upp en placering förbi Stoke. På tal om Stoke är det vår nästa bortamatch men innan dess väntar nu Arsenal och sedan Chelsea hemma på Saint James’ Park. Jag erfar att vi nu är tvingade till att vinna en utav dessa matcher för att hålla hoppet vid liv. Stoke är trots allt ett oerhört starkt hemmalag så det ska mycket till om vi ska lyckats vinna där.


Fakta

Byten
73’ Shola Ameobi in – Michael Owen ut
75’ Ryan Taylor in – Alan Smith ut

Kvar på bänken: Fraser Forster, Damien Duff, Peter Lövenkrands, David Edgar och Andy Carroll.

Hull City Football Club
Matt Duke, Sam Ricketts, Michael Turner, Kamil Zayate, Bernard Mendy (80’ Nick Barmby), Anthony Gardner, Ian Ashbee, Geovanni, Kevin Kilbane, Craig Fagan(70’ Richard Garcia), Daniel Couin (55’ Manucho)

Kvar på bänken: Boaz Myhill, Andy Dawson, Bryan Hughes, Peter Halmosi.

Mål
Hull: Geovanni (9’)
Newcastle: Steven Taylor (38’)

Gula kort
Hull: Fagan, Zayatte och Garcia
Newcastle: Geremi, Coloccini och Smith

Statistik
Mål: 1-1
Skott på mål: 2-3
Skott utanför mål: 7-6
Bollinnehav: 49%-51%
Hörnor: 3-3
Gula kort: 3-3
Domare: Howard Webb
Publiksiffra: 24 914


Källa
Newcastles officiella matchrapport.

Peter Holm2009-03-14 20:47:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies