Lagbanner
Barton närmar sig comeback

Barton närmar sig comeback

Joey Barton kommer allt närmare en comeback i de vackraste av färger. Han har varit skadad sedan januari, men Chris Hughton hoppas att han ska kunna medverka innan säsongen är över, mot bl.a. Liverpool.

Joey Barton skadade ett mellanfotsben (kanske mer känt som "metatarsal") i matchen mot Manchester City i slutet av januari. Han har tidigare under säsongen suttit vid sidlinjen på grund av en knäskada som han ådrog sig i en duell med Lee Cattermole mot Wigan i november. Cattermole som för övrigt är lite av en olycksgubbe för Newcastle då han också har hunnit med att försätta Beye ur spel under säsongen. Barton har också hunnit vara avstängd för sin misshandel av Ousmane Dabo, vilket har gjort att han endast har deltagit i fem matcher den här säsongen.

Nu sägs det dock att Barton förhoppningsvis ska kunna spela de fyra-fem sista matcherna. Det skulle innebära att han kan komma att möta Liverpool, Aston Villa, Fulham, Portsmouth och Middlesbrough. Alla som följer skatorna vet vilken jobbig säsongsavslutning vi har och att ha ytterligare ett alternativ till de centrala mittfältsplatserna skulle vara makalöst bra. 

Chris Hughton, tillfällig manager i Kinnears frånvaro, kommenterade Bartons skadeläge på Newcastle officiella hemsida: "It's very much the case that we're looking at having Joey back for the last four or five matches. 

"It's been very frustrating for him and for us as well because he's a quality player. 

"We have to cope with that but when we get him back that will be a big bonus for us."
 

Personligen tycker jag att det är väldigt goda nyheter att Barton är tillbaka. Antagligen lär det väl kunna bli ett par inhopp mot slutet av säsongen åtminstone, då det nog lär vara Nolan som kommer att kampera ihop på mitten med Butt i säsongens resterande matcher. Utöver Barton ska även Guthrie och Beye snart vara tillbaka i matchsammanhang. Men det tunga spelschemat framöver så är vi väldigt tacksamma för det.

Jonathan Karlsson2009-03-19 16:01:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies