Lagbanner

Omröstning: Januari var ett misslyckande

Under januari månad värvade Newcastle Peter Lövenkrands, Kevin Nolan och Ryan Taylor. Samtidigt så sålde man Shay Given till Manchester City och Charles N’Zogbia till Wigan. Vi har nu frågat våra läsare om vad de tyckte om detta.

Under januari månad var Newcastle relativt aktiva på transfermarknaden. Facit för a-lagstruppen blev två ut och tre in. Det anmärkningsvärda var dock att trots det numerära övertaget på in sidan beryktades klubben ändå ha gjort en storvinst under januari månad. Närmre bestämt så rapporterades det om en siffra på cirka £7,6 miljoner från de lokala medierna.

Vi har därför under de knappa två senaste månaderna passat på att fråga våra läsare vad de tycker om klubbens affärer under januari månad.

En knapp majoritet (52% för att vara exakt) tycktes vara missnöja. 9% blev så pass upprörda att de ville se huvuden rulla på grund av detta. 21% ifrågasatte hur det kommer sig att vi gick med en så pass stor vinst när det enda vi blivit matade med från vår manager var att truppen behövde förstärkningar. De sista 22%:en av denna missnöjda skara ville se att vi värvat minst två spelare till.

På den andra sidan barriären finner vi det svarsalternativ som var populärast. Närmre bestämt så röstade hela 33% på att klubbens aktioner var godtagbara men inte mer. 8% var dessutom helnöjda med januari månads affärer men frågan är om de skulle vara det nu när vi har delar av facit i handen?

Personligen röstade på alternativet där en fråga besvarade frågan. Sedan jag la min röst på det alternativet så har Llambias försökt kommunicera med omvärlden. Det har väl varit relativt lyckat. Han klargjorde att dessa £7,6 miljoner kommer att återinvesteras i truppen under sommaren tillsammans med pengarna vi fick för försäljningen av James Milner i somras. Det kan tyckas låta sunt men dilemmat i det hela är att vi nu löper stor risk att trilla ur Premier League. Gör vi det kommer Mike Ashley allt få sota för att klubben inte värvade fler spelare i januari månad. Ovissheten kring vad hans riktiga intentioner är spinner vidare med andra ord. Det här var trots allt fjärde raka transferfönstret som NUFC gick med vinst i sedan Mike köpte klubben. Till hans försvar ska man dock säga att klubbens ekonomi fortfarande är inne i en saneringsprocess som enligt ledningen beräknas ta ytterligare två år. Exepelvis så har man för bara några månader sedan blivit klara med avbetalningarna för spelare som Albert Luque och Emre. Två spelare som värvades sommaren 2005 och redan hunnit gå vidare i livet.

Till sist tackar vi alla de som deltog i omröstningen och konstaterar att de sista 7% av rösterna var från människor som gillar att delta i omröstningar. Vi hoppas också att ni deltar i vår nya omröstning.

Omröstningen i sin helhet

Frågan
Given och N’Zogbia ut – Lövenkrands, Nolan och Taylor in blev januaris facit. Är du nöjd med detta?

Svarsalternativ
Japp, helnöjd! – 8%
Godtagbart men inte mer. – 33%
Ingen aning men jag gillar att delta i omröstningar. – 7%
Nej vi borde värvat minst två spelare till – 22%
Fullständigt uruselt – avgå alla! – 9%
Hur kan vi gå med en nettovinst på £7,6 miljoner när vår manager talade om att förstärka truppen? – 21%

Antal deltagare: 956

Peter Holm2009-03-26 13:35:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies