Lagbanner
Spelarbetyg: Chelsea hemma
Dags att göra sig av med fanskapet...

Spelarbetyg: Chelsea hemma

Härmed följer spelarbetygen från lördagens förlustmatch mot Chelsea.

1. Fullkomligt bedrövlig
2. Värdelös
3. Undermålig
4. Icke Godkänd
5. Knappt Godkänd
6. Godkänd
7. Bra
8. Mycket Bra.
9. Världsklass
10.”Once in a life time”

Steve Harper – 7
I brist på konkurrens blir Harper Matchens Skata. Hans insats var inget man kommer minnas i evigheter men tillskillnad från sina lagkamrater stod han upp när övriga fallit. Överlag en habil insats med ett par fina räddningar.


Ryan Taylor – 4
Han var varken fläckfri bakåt eller ett hot framåt som högerback. Det faktum att han slog bort varenda frispark han tog stärkte inte direkt hans aktier. Personligen känns det nu ganska säkert att påstå att vi värvat en högst medioker spelare vars framtid förhoppningsvis finns på bänken. Jag gillar förvisso att han för det mesta har rätt inställning till matcherna men han saknar helt enkelt talangen för att spela på denna nivå. Med det sagt vill jag dock inte ha honom såld i sommar. Han är en duglig truppbreddare tills vidare. Framför allt om vi spelar i The Championship nästa säsong…


Habib Beye – 6
Med tanke på att han vanligtvis är högerback tycker jag han skötte sig helt okej. Han var förvisso på inget sätt dominant eller briljant men han skötte sitt vilket är allt man kan begära av spelare som spelas på ”fel” position.


Fabricio Coloccini – 3
Man har gått från hoppfull till osäker till att nu ha ledsnat på den argentinske landslagsmannen. Han klarar helt enkelt inte av tempot i Premier League. Tyvärr så är det dags att kategorisera honom inom samma fack som Boumsong, Bramble och Rozehnal en gång hamnade i. Han är verkligen en dunderflopp. Det såg vi inte minst i denna match när han jämt och ständigt låg på efterkälken eller när han serverade Anelka vid det första målet. Men det kanske finns hopp för honom. Han har ju trots allt håret om inget annat…


Jose Enrique – 5
Som vanligt så blandar och ger señor Jose. Det ger inger ingen lugn och ro till lagkamrater. Jag hoppas att han återfinner den form han hade för ett tag sedan då han såg stabil ut med Jonas framför sig.


Peter Lövenkrands – 5
Anonym insats från dansken innan han utgick skadad i slutet på den första halvleken. Personligen känner jag nu att vi inte bör prioritera honom framför Duff då han inte är någon yttermittfältare. Som anfallare är han användbar men ute på kanten kommer han inte till sin rätta.


Nicky Butt – 6
Butt var habil men glänste inte alls. Jag är nöjd med hans arbetsinsats men man önskar verkligen att han skulle ta för sig mer där ute.


Kevin Nolan – 5
Nej ni jag trodde minsann att han skulle bli en positiv injektion i vårt lag. Just nu tycks dock det enda nämnvärda han åstadkommit ha varit hans IQ befriade dubbelstämpling på Anichebe. Dags att peta honom till förmån för Guthrie i mina ögon.


Jonas Gutierrez – 6
Sakta men säkert känner jag att Gutierrez insatser börjar bli allt mer mediokra. Det känns som att han gått från en slitvarg till att ha blivit någon som vill göra allt hela tiden. Den inställningen är det inget fel på men Jonas är tyvärr ingen som producerar mål och assist. De få han står för kommer bara vara en bonus för oss. Med det sagt går det dock inte att klandra honom för sin insats mot Chelsea.


Michael Owen – 5
Kämpade på bra i den första halvleken men jag ser inte vitsen med att ha honom på plan när han inte blir beordrad att spela som spjutspetts. Han tillför inte tillräckligt till lagets spel för att satsas på. Och ja jag ser mycket hellre Shola Ameobi just nu än Owen. Michael kan för min del likväl förpassas till läktaren framöver. Carroll, Ameobi och mytomspunna Nile Ranger förtjänar en startplats mer än Mickey.


Obafemi Martins – 6
Oba hade svårt att komma in i denna match. Han hamnade ofta på mellanhand. Det är dock inte bara hans fel. De få gånger han fick bollen och utrymme att operera i fick han inget understöd. Då är det svårt att spela fotboll.


Damien Duff – 6
Duffers var väl okej. Likt Oba och Beye är ett betyg mellan 5-6 mest rättvist för hans insats. Han lyckades dock inte riktigt fylla på så mycket i anfallen som man hade velat.


Danny Guthrie – 6
Jag tyckte hans passningsspel lyfte oss en aning. Enbart på grund av det blir han godkänd. I övrigt fanns det mer att önska av honom. Bland annat så drällde han med bollen i slutet vilket bäddade för ett friläge åt Kalou. Oavsett vilket så bör han få spela på Nolans bekostnad mot Stoke.


Andy Carroll spelade för kort för att betygsättas.

Peter Holm2009-04-05 22:00:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies