Lagbanner

Spelarbetyg: Stoke borta

Här kommer spelarbetygen från bortamatchen mot Stoke.

Spelarbetyg: Stoke borta 

Skalan:

1. Fullkomligt bedrövlig
2. Värdelös
3. Undermålig
4. Icke Godkänd
5. Knappt Godkänd
6. Godkänd
7. Bra
8. Mycket Bra.
9. Världsklass
10.”Once in a life time”

Steve Harper - 7
Får göra ett antal bra ingripanden och kan inte lastas för målet. Harper gör en helt okej insats.

Ryan Taylor - 4
Frisparksspecialisten Ryan Taylor. Jo tjena. Det har varit otroligt frustrerande att se honom slå bort frisparkar och inlägg och igår var inget undantag. Jag tror vi många är besvikna på Taylor, men jag erkänner själv att jag inte sett honom alltför mycket under sin tid i Wigan, utan mest dömt honom på vad jag sett i matcherna mot oss. Och där gör han ju alltid drömmål så… Taylor är allround och kan spela på många olika positioner. Det kan vara nyttigt, men det säger också något om honom som spelare. Det finns ingen spetskompetens där och han ser mer och mer ut som en högst medioker spelare. Han var en svag länk igår.

David Edgar - 6
Intressant att Shearer gav Edgar chansen som mittback. Det är ju kanadensarens egentliga position, men när han tidigare tagit en plats i laget har det oftast varit som ytterback. Jag var orolig över Edgar före matchen, men han gör överlag en stabil insats. En liten positiv överraskning.

Habib Beye - 6
Habib skötte sig bra, men fick från sin mittbacksposition svårare att komma med upp i spelet i anfallen. Nu har han haft rätt mycket skadeproblem den här säsongen, men det jag saknar från förra säsongen är Beyes offensiva räder längs högerkanten. Beye funkar som mittback, men jag ser honom hellre som högerback i resterande matcher av säsongen.

Sebastien Bassong - 6
Newcastles bästa spelare den här säsongen var lyckligtvis tillbaka efter en matchs frånvaro pga. skada och gjorde som vanligt en stabil insats.

Damien Duff - 5
Egentligen är det bara att klistra in vad som skrivits om Duff i spelarbetyg från andra matcher. Det är alltid samma visa. Lite trixande på kanten, men utan att egentligen utmana. Några halvdana inlägg, kanske ett bra väggspel per match, men den här mannen är inte en ytter för framtiden. Kanske duger han om vi åker ner i The Championship. Suck. Fick dock koncentrera sig på att göra en hel del defensivt arbete igår, vilket han ändå klarade ok. Han är trots allt en hyfsat rutinerad spelare som kan göra en viss begränsad nytta.

Danny Guthrie – 4
Guthrie fick inte ut mycket igår. Kanske är han något ringrostig fortfarande efter sin skadefrånvaro, för vi vet att Guthrie kan bättre. Både offensivt och defensivt.

Nicky Butt - 6
Det är tragiskt att se Butt agera någon slags playmaker i första halvlek då han på äkta Nicky-manér slår in sina klassiska lyftningar (de är svåra att förklara) mot straffområdet. Det är mycket sällan detta sker med precision. När Newcastle började komma in i matchen i andra halvlek var dock Butt en av ledarna bakom detta då han började vinna en hel del boll på mitten. Folk brukar ha mycket åsikter om Butt och håller kanske inte alls med mig nu, men delar av andra halvlek gör att han ändå blir godkänd i mina ögon.

Kevin Nolan – 5
Nolan höjde sig precis som Butt i andra halvlek, men om Nolan inte kan skapa mer och ge mer understöd är han inte rätt spelare för den här positionen just nu. Vi har ju länge skrikit efter kreativitet på mittfältet och ingen trodde väl att Nolan var lösningen på detta, men det är riktigt beklämmande att se hur pass statiskt och långsamt vårt innermittfällt är just nu.

Michael Owen - 5
Det är lika med Owen som med Duff. Ofta går det att säga i princip samma sak efter en match. Antingen händer ingenting, eller så är han ganska osynlig, men gör ändå ett mål  Nu var det ganska längesen han gjorde mål. Vi vet alla att Owen lever på bra inlägg och inspel på djupet, men när han matas med bollar från backlinjen eller från otekniska duon Butt/Nolan är chanserna obefintliga.

Shola Ameobi - 5
Shola får ta på sig Stokes mål då han helt tappade bort Faye vid hörnan. Annars blev han matad med långbollar som han oftast inte fick ner alls, men då och då fick han kontroll och försökte hitta Owen. Säga vad man vill om denne man, men han jobbade på hyfsat idag och gjorde några nyttiga hemåtlöpningar. Men insatsen var på det stora hela ineffektiv och intetsägande.

Jonas Gutierrez – 6
Gutierrez borde ha startat och det tycker jag alltid att han ska. Han är inte världens fixstjärna, men han har alltid den rätta inställningen. Och även om hans räder längs kanterna inte alltid leder till någonting bidrar han med en snabbhet i laget som försvårar för försvarande lag. Har vi inte spelare bra nog rent individuellt så ska vi åtminstone ha spelare beredda att kriga i de sista matcherna.

Andy Carroll – 8
Trots att han bara spelade tjugo minuter känner jag att jag måste ge Andy en åtta. Han blev vår räddare idag och poängen kan vara guld värd. Den gänglige forwarden rensade även undan ett par Stoke-hörnor hörnor med huvudet. Jag vet fortfarande inte hur mycket mer Carroll kan utvecklas, men han ska absolut inte underskattas. Han är en egen produkt som nu gjort 3 mål på 10 matcher (6 av dem som inhoppare). När hände de senast i vår klubb?
Carroll ska starta nästa match mot Tottenham. Matchens skata.

Per Lidholm2009-04-12 14:46:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies