8. Mycket Bra.
9. Världsklass
10.”Once in a life time”

Steve Harper – 7
Kan inte klandras för målet eller det vacklande försvarsspelet. Steven gjorde vad han kunde för att upprätthålla lagets chanser till kvittering efter det relativt tidiga ledningsmålet.

Habib Beye – 7
Beye var backlinjens bäste. Han fick täcka upp för sovande medspelare vid ett flertal tillfällen i den första halvleken. Fortsatte sedan att vara stabil i den andre.

Sebastien Bassong – 6
Den rätt icke entusiastiske och icke färggladde kommentatorn Andreas Andersson på Canal+ ville på något vis belasta Bass för målet. Jag kan inte riktigt hålla med. Glidtacklingsrensningen fransmannen stod för var förvisso inte perfekt men folket högre upp i banan gjorde inte sitt jobb så Sebs nödlösning blev därefter. I övrigt ett stabilt spel men än lite i underkant till det vi vant oss vid.

Steven Taylor – 5
Jag tycktes mig inte se av Saylor särskilt mycket i den första halvleken. Han var förvisso inte dålig men kom aldrig riktigt in i matchen. Byttes förövrigt ut mot Alan Smith inför den andra halvleken. Det är ännu oklart varför.

Ryan Taylor – 4
Dåliga hörnor och bara ett par halvdugliga frisparkar blev ”specialistens” facit idag. Han räcker verkligen inte till helt enkelt. Det bevisade hans ganska intetsägande spel som han stod för utöver de fasta situationerna. Bänken nästa tack.

Kevin Nolan – 4
Jag minns knappt att han spelade matchen. Han var så pass anonym att det tog mig tio minuter att förstå att han blivit utbytt efter det att jag missat den minuten det skedde i pga toalettbesök.

Nicky Butt – 4
Se ovanför dock utan utbytningen. Som sagt de båda var anonyma och tillförde oss ingenting i denna match.

Damien Duff – 4
Duff slog nytt världsrekord i värdelöst slagna hörnor. Jag tror han slog tre hörnor som samtliga fastnade på första bästa Spursspelare i den första halvleken. Hur lyckas karln? I övrigt väldigt anonym och intetsägande insats från irländaren.

Jonas Gutierrez – 8
Vissa hävdar att utlänningarna förstör Premier League då de saknar hjärta för klubbarna. Vilka ***** *******! Ge oss lite fler Jonas, Beyes, Bassongs, Vidukas och Martins istället för uselheter som Butt, Nolan, Raylor, Owen och Duff så hade vi nog kunnat vinna denna match. Så jag tänker gå mot alla belackare och uppmana NUFC att göra sig av med allt brittiskt som finns i klubben. Geordies är de enda undantagen.

Nåja detta skulle ju handla om Gutierrez… Jag kan säga så här. Han var den enda spelare som ville vinna från avspark till matchminut nittiotre. Han gjorde också allt i sin makt för att så skulle bli fallet. Synd att inte fler tog efter. Överlägsen vinnare av utmärkelsen Matchens Skata.

Andy Carroll – 6
Big Andy hade en hopplös och nästintill omöjlig uppgift men skötte det med bravur. Han förtjänar en stor eloge för sin arbetsinsats och vilja tillskillnad från sin anfallskollega…

Michael Owen – 4
… som inte bara var anonym utan också var en stor belastning. För ett år sedan trodde jag aldrig att jag skulle säga detta men tack och lov för att hans kontrakt går ut i sommar. Personligen, om detta hade varit fantasivärlden FM, hade jag förmodligen redan köpt ut honom från sitt kontrakt.

Alan Smith – 5
Tycktes vilja lite mer än Butt och Nolan inledningsvis men föll sedan in i samma mönster som hans kollegor på innermittfältet.

Mark Viduka – 6
Gediget inhopp från australiensaren. Han gjorde det man kan förvänta sig av honom och borde kanske, med en veckas extra träning i kroppen, få starta nästa match. Helst på Owens bekostnad.

Obafemi Martins – 7
Den ende som är i närheten av Jonas utmärkelse är denne man. Han var ett ständigt hot för Spurs när bollen gick till honom. Faktum är att han till och med gjorde ett mål som i mitt tycke borde ha gillts. Han fick förvisso bollen på handen innan han avlossade sitt skott men handsen var ofrivillig. Nåja jag ska inte skylla förlusten på ett domslut. Spurs vann rättvist och borde gjort 2-3 mål till.