Lagbanner
Spelarbetyg: Middlesbrough hemma
Mark Viduka glänste mot sina forna lagkamrater i gårdagens match.

Spelarbetyg: Middlesbrough hemma

Härmed följer spelarbetygen från måndagens hemmamatch mot Boro’.

Skalan:
1. Fullkomligt bedrövlig
2. Värdelös
3. Undermålig
4. Icke Godkänd
5. Knappt Godkänd
6. Godkänd
7. Bra
8. Mycket Bra
9. Världsklass
10.”Once in a life time” 


Steve Harper – 8
Stod för sin bästa match sedan Given såldes. Vid ett flertal tillfällen var han på alerten och räddade laget från vidare baklängesmål. Det som kanske imponerar mest med det är att han stora delar av matchen hade relativt lite att göra om man jämför med Jones. Det var därför starkt av honom att behålla koncentrationen.


Habib Beye
– 7
Självmålet till trots så var halvgud Habib bra. Mig veterligen kom Boro’ aldrig förbi på hans kant. Han hjälpte dessutom till i offensiven på ett ypperligt sätt. 


Steven Taylor – 8
Vilket hjärta killen har. Helt otroligt. Hade spelarna bara visat prov på en hundradel av Saylors hjärta hade vi ens varit i denna sits från allra första början. Idag reste sig i alla fall Taylor och spelade på toppen av sin förmåga. Att han dessutom höll sig framme och kvittera blott sex minuter efter Boros ledningsmål säger mycket om karaktären. Det som gladde mig mest var dock att han för första gången på jag vet inte hur många matcher var klockren som mittback. Det är inte ofta vi får se honom rättplacerad matchen igenom. Fortsätt så tack. 


Sebastien Bassong – 5
Jag vet inte vad som hänt med Bass. Han är utan tvekan säsongens bästa spelare i Newcastle men nu när han behövs som allra mest och när hans lagkamrater äntligen levererar så ser han virrig ut. Detsamma gällde senast mot Liverpool. Nu ska vi dock inte kritisera honom allt för hårt. Han vann många nickdueller mot Emnes och grabbarna men vi ber till Gudarna att han återfinner sin fornstora form inför Fulhammatchen. 


Damien Duff – 7
Mycket fin insats från Duffers i denna match. Defensivt släppt han inte en jäkel förbi sig samtidigt som han var pigg i offensiven. Frågan är om han inte borde skolas om till vänsterback? Rätta mig om jag har fel men jag vill minnas att han gjorde ett par likartade insatser när Roeder var manager. Något att fundera på till nästa säsong kanske? Förutsatt att vi klarar oss kvar då med andra ord… 


Nicky Butt – 7
Han och Nolan klev fram idag och vann mittfältsduellerna. Det ska de ha en stor eloge för samtidigt som man tycker att de emellanåt fortfarande tenderar att hamna i knät på mittbackarna alldeles för ofta. Nåja vem kan klaga på dessa herrar en dag som sådan? 


Kevin Nolan – 8
Se Butts motiveringen ovanför och lägg till det faktum att han var delaktig i förspelet till 2-1 målet samt att han assisterade till Lövenkrands avgörande mål. Det här var utan tvekan hans bästa insats för klubben. Jag gillade också det faktum at han vid 2-3 tillfällen försökte skjuta från distans. Det gick förvisso inte hem denna gång men just distansskott är något vi sett alldeles för lite av från Newcastles mittfältare denna säsong. 


Jonas Gutierrez – 5
Jonas slet på bra i det tysta men kom aldrig riktigt in i matchen. Personligen undrar jag om han verkligen är lämpad att spela centralt på mittfältet. Jag har inte fått det intrycket. 


Mark Viduka – 9
Wow. Viken teknik. Vilket spelsinne. Vilken vilja. Vilken australiensare. Han var fullständigt dominant mot sina forna lagkamrater i denna match. Vartenda anfall gick i princip via honom och hans enastående förmåga att hålla upp bollen medförde att medspelarna hela tiden kom rättvända med fart när bollen spelades vidare. Det var verkligen som natt och dag om man jämför Newcastles anfallsspel från tidigare matcher med denna och det berodde till stor del på The Duke. Solklar vinnare av utmärkelsen Matchens Skata


Michael Owen – 5
Likt Jonas kom han aldrig in i matchen. Han syntes förvisso mer än vad vi vant oss vid men var inte tillräckligt framträdande för att han borde få behålla sin plats inför nästa match. 


Peter Lövenkrands – 7
Löven kriga på bra efter sitt inhopp och toppade av en fin insats med ett iskallt mål när tillfället dök upp. Det gör att han gick upp i delad skytteligaledning för 2009 års NUFC med sina tre baljor. Dags att låta honom starta på Gutierrez bekostnad? 


Obafemi Martins – 8
När det stod klart att Owen skulle ut och Martins skulle in klämde jag ur mig en kommentar om hur de båda två varit lika bedrövliga under den senare halvan av säsongen. Jag tror mina exakta ord var: ”Vad f** har han gjort det senaste halvåret?”. Det fick jag äta upp med omedelbar verkan. Nigerianen visade prov på stort hjärta, teknik och vilja att vinna när han vände bort Taylor och iskallt placera in 2-1 målet. 


Andy Carroll spelade för kort för att betygsättas men höll sig ändå framme och fick två lägen att göra mål. Synd att han inte lyckades ta vara på dem.

Peter Holm2009-05-12 11:30:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies