Lagbanner

Blytung förlust mot Fulham

Newcastle hade allt i sina egna händer, men detta spelades bort igår i en förlust som på många sätt karaktiserar denna säsong. Stolpskott, dåligt försvarsspel och oflyt med domslut. Nu är vi återigen under strecket och Championship känns mycket nära.

Förhoppningarna att rida på den självförtroende-våg som kom efter Middlesbrough-vinsten fanns där, men ganska snart såg det hela ganska krampaktigt ut. Fulham är ett lag, inte bara i grym form utan också ett lag av en helt annan kaliber än Boro.

Diomansy Kamaras kontringsmål i matchminut 41 blev det enda målet i en match där Newcastle hade svårt att luckra upp Fulhams kompakta försvar med den norske jätten Brede Hangeland i spetsen.

Annars handlade mycket av snacket efter matchen om domare Howard Webbs beslut att dömma bort Mark Vidukas nickmål i andra halvlek. När Bassong efter en timmes spel dessutom blev frilägesutvisad blev det tunga plötsligt ännu tyngre.

Som om inte detta vore nog så passade Hull på att ta en poäng borta mot Bolton och gick där med om oss i tabellen igen. Inför sista omgången befinner vi oss nu alltså på 18:e plats med en poäng mindre än Hull.

En lite mer ingående matchrapport kommer senare.

Per Lidholm2009-05-17 11:13:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies