Lagbanner
Omröstning: Bassong årets spelare

Omröstning: Bassong årets spelare

Föga oväntat har ni läsare utsett Sebastien Bassong till årets spelare i Newcastle. Det blev dock ingen jordskredsseger som vissa av oss kanske hade förväntat oss.

När jag inför slutspurten av den gånga säsongen satte mig ner och skulle lägga upp omröstningen om säsongens spelare funderade jag länge på att göra en smått oseriös sådan med endast ett svarsalternativ. Den jag hade i åtanke var givetvis Sebastien Bassong. Fransmannen kom för föga £1,8 miljoner inför säsongen efter först ha kommit hit på provspel under en veckas tid där han redan då hann bli en publikfavorit. Det var I försäsongsmatchen borta mot Doncaster som historien tar vid. De tillresta Geordie fansen hade lagt märke till att man inte hade en susning om vem nummer fyrtiosex var i sitt egna lag och började således sjunga ramsor om hur man skulle invadera planen om han skulle göra ett mål. Han lyckades dessutom stå för så pass bra prestationer i så väl matchen som på träningarna att Kevin Keegan köpte honom från Metz. Det visade sig vara ett genidrag men tyvärr för Kevs del långt efter det att han lämnat klubben.

Seb fick chansen först som vänsterback när Enrique drog på sig en skada. När spanjoren sedan kom tillbaka flyttade Bassong in i mittförsvaret. Det visade sig bli en stående succé. Med sin hårdförda spelstil gick den unge fransosen, som numer tänker spela för Kameruns landslag, från klarhet till klarhet när han manglade ner motståndare efter motståndare. Allt eftersom prestationerna fortsatte blev det således inget tvivel från min sida att han var värdig vinnare av detta pris. Framför allt eftersom övriga i laget var så jäkla ruttna. Anmärkningsvärt är dock att enbart 41 % av er röstade på honom. Jag vill gärna höra vad ni andra som röstade på Given (34 %) och Gutierrez (25 %) tyckte att dessa hade som Bassong saknade denna säsong. För mig spelade Seb i en egen liga denna säsong.

Jag lämnar förövrigt över initiativet till er nu att hitta på en ny fråga för nästa omröstning. Har ingen kommit med något konkret förslag till helgen får jag hitta på något. Tack förövrigt till alla er som deltog.


Omröstningen i sin helhet

Frågan
Vem anser du ha varit säsongens bästa spelare?

Svarsalternativ
Shay Given – 34 %
Sebastien Bassong – 41 %
Jonas Gutierrez – 25 %

Antal röster: 764

Peter Holm2009-06-02 13:09:19
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies