Lagbanner

Fortsatt oviss framtid

Här följer en snabb uppdatering för hur saker och ting ser ut inom NUFC just nu.

Newcastle United Football Club är sedan en dryg vecka tillbaka en Championship klubb. The fall from grace har alltså blivit verklighet och frågan är om den inte kommer att fortsätta? Vi löper i alla fall stor risk att göra det med tanke på hur situationen ser ut idag.

Om vi börjar på ägarfronten har nu Mike Ashley bestämt sig för att ånyo ge sig på ett försök att sälja klubben. Vilka eventuella köpare det finns tycks vara ganska oklart men det har viskats lite om intresse finns från Mellanöstern. En sannolik följd av en förväntad försäljning är att ledningen till stor del återigen kommer att bytas ut eller åtminstone att genomgå stora förändringar.

På Managerfronten är det just nu dödläge mellan Alan Shearer och den nuvarande regimen som påstår sig vilja förlänga med honom. Man kan anta att det beror på att de hellre säljer klubben managerlös men samtidigt så vet vi att Alan Shearer är det enda vettiga valet just nu. Han är den ende som redan köpt sig så pass mycket extra tid hos fansen att en eventuell dålig inledning på nästa säsong inte behöver betyda allt för mycket. Tålamod är trots allt nyckelordet för oss skator just nu och vårt tålamod försämras knappast med Shearer vid rodret.

Spelarfronten är inte lika oviss. Vissa spelare som Beye, Taylor och Duff har sagt sig vilja stanna. Samtidigt tros exempelvis Bassong, Martins och Barton säljas i sommar. Den förstnämnde kan dock inbringa stora pengar till klubben om Alan får sin vilja igenom. Han påstås ha satt en £15 miljoner hög prislapp på succébacken som ni läsare nyligen utsåg till säsongens bästa spelare. Jag lämnar dock dessa rykten för nu då vi i dagarna kommer att komma ut med vår Silly Season bevakning för sommaren.

Det vi nu eftersöker är en lösning på ägarfrågan som i sin tur förmodligen sätter igång hela processen där kärnan för ett nytt och hungrigt lag ska byggas upp från grunden.

Peter Holm2009-06-02 18:03:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies